Реклама / Ads
20| 22082 |24.10.2017 ГЛАСЪТ

Ако ще ни управлява мафията, по-добре тази страна да я няма

.
Време е. Източник: БГНЕС
Излезте от центъра на София, от моловете и кафенетата по „Витошка“ и ще видите с очите си драмата на този народ. След околовръстния път на столицата на много места пейзажа е като след бомбардировка. Половината от самия околовръстен е като сирийски пейзаж – благодарение на ГЕРБ и педагогожката Фандъкова...
 
Хаос и мизерия са превзели градове и села. Обезлюдени са цели райони, циганизацията е затрила всяка следа от цивилизация, възрастни хора са ограбвани и насилвани. Все по-често ще чуете въздишки по социализма. Поне имаше ред, - нашепва отчаянието.

Корумпираната власт докара населението до положение да мечтае за живота отпреди 30, 40 и 50 години. Феномен, който никоя наука не може да обясни. Ние обаче знаем причината: крадливи, лъжливи и продажни управници изправиха страната пред национална катастрофа.

Разпадът изглежда необратим. Разложението в средите на т.нар. „елит“ би смутило и психопата Калигула. С една разлика: на римляните на четвъртата година им писнало и му теглили ножа, а нашето търпение придоби патологични рамери… Няма друга нация, която би търпяла поведение като на депутата Георги Марков от ГЕРБ, който слави Борисов по следния начин: „Още продължава като ходи в провинцията - млади майки с по две дечица, са готови да изтърват дечицата си и да го прегърнат. Ако може под сакото, по-добре. Това съм го видял с очите си!


За Меркел какво да кажа - щом го види - цъфва! Като вдигна кръвно, се обаждаше всеки ден в болницата. Дали защото е била като млада на Черно море в България, дали от някакъв сантимент..., но връзката им с Бойко е силна“.

 

Каква простащина! Но я подминаваме. А може би ни допада точно тя, защото сме се опростачили до краен предел? Жените ви наистина ли тичат да опипват мъжагата Бойко. Ами пратете ги при него, да попълнят харема, ако е така. Питам се колко човек трябва да не се уважава, че да търпи подобно поведение.

 

Женички тичали... А за мизерията на българските учени в БАН, на които същият мачо нарежда какво да пишат – нито дума. И звъни да уволняват пиара, защото се осмелил да каже, че заслуги за признаването на българското малцинство в Албания имат най-вече техни учени, а не "миротвореца" от Банкя. Факт, доказуем дори само от нивото на интелект на въпросния човек... Триумф на духовната нищета!

 

Институциите не работят, съдебната система не произвежда справедливост, прокуратурата се е превърнала в част от управляващия триумвират: Борисов, Пеевски, Цацаров.

 

В България има 460 болници. В Холандия, която е с 12 млн население те са 130! Само че Холандия е първа по качество на здравеопазването, а ние сме на дъното. В Германия има три пъти по-малко лечебни заведения на глава от населението от България, във Франция също. На Борисов все някой друг му е виновен, но от 10 години в ЕС осем управлява той. Осем години без реформи. Осем години корупция, рекет и лъжи. 

 

Личният състав на МВР на Швеция е 28 хил. души при 10 млн население. Във вътрешното ведомство на Австрия работят 19 хил. служители при 9 млн души население. В България в МВР работят около 53 хил. човека. Но Швеция и Австрия са на светлинни години от нас по ефективност в сектора „Сигурност“. Това е.

 

Колко още трябва да пропаднем, за да си отговорим на въпроса: диктатура или демокрация. Днес това е равно на онова Свобода или смърт от Оборище. 

 

Сега е моментът политиците, у които е останала поне мъничко отговорност и съвест, да поемат отговорност за радикални промени. „Лявото“ и „дясното“ да загърбят различията и да обединят силите си срещу Злото. Стига мъгляви проекти и говорене по телевизора. Съпротивата е всеобщо дело, защото от пълзящата диктатура страдат и бедни и богати, образовани и неграмотни, млади и възрастни.

 

Пътят е един: Сваляне режима на Борисов!

 

Говоря за война. Истинска война. Властта е узурпирана от триумвират, превърнал се в нарицателно за корупция, мафия и рекет. Тези хора няма да слязат от сцената доброволно, защото знаят, че това означава съд и затвор. Затова ще манипулират, ще внедряват отряди от мутри в гражданските протести, ще продължат да преследват чрез прокуратура, МВР, НАП и ДАНС граждански лидери, ще крият истината и ще изричат напомпени лъжи за мним просперитет, ще „прелъстяват“ политически опоненти, ще „награждават“ с постове и финансиране хора с критично отношение към властта или ще превръщат живота им в ад.

 

Политическите лидери от „ляво“ и „дясно“ трябва да изкарат на улицата своите симпатизанти. Да ги мотивират за битка. Битка за бъдещето. Това е алтернативата. Първа крачка са предсрочните избори. Ако бъдат манипулирани и това статукво отново окупира властта – пак избори. Дотогава, докато се сформира правителство на спасението. 

 

Ако искате да видите синтезиран образът на „режима на Борисов, Пеевски, Цацаров“, идете някоя вечер в района на бившия японски хотел. Ще се натъкнете на полицейски коли, гардове от НСО и частни охранители. Пропускат се само луксозни автомобили, населени с мутри, политици, магистрати, курви, рекетьори, посредници на властта, криминални типове и „бели якички“. Ако все пак имате шпионски талант и извадите късмет и се окажете в потока от „елитни персони“, ще чуете такива неща за „техния“ Бойко, че ще се чудите дали не сънувате. Той техният бизнес партньор и другар по мутренска линия.

 

Той е техният човек, те са неговите хора. Фундаментът на режима и двигателят на разгрома. Този ритуал, започнал през 90-те години от първите офиси и барове в комсомолския хотелски комлекс „Орбита“, където ДС се сродяваше с прохождащата мафия и фабрикуваше политическите си матрици, днес процъвтява. Отсъстват единствено падналите „за свободата и демокрацията народни синове“, които с парите на разпадналия се социализъм започнаха да „градят“ новия „демократичен строй“. Те бяха убити по поръчка на ЦК на Прехода и неговите ченгесарски формирования за „разчистване на терена“ и „уреждане на сметки“ по примера на постсъветската мафия.

 

Над 2 милиона българи не издържаха да ги гази ботуша на посредствеността и поеха по света. Дали са немили или са драги – те си знаят. Но ни липсват. Страшно ни липсват!

 

Защото се превърнахме в страна на изстиналите огнища, мъртвите селища и свитите сърца.

 

Остава ни единствено да проявим храброст, поне веднъж в живота. Леви, десни, уморени, презрени, измамени, унизени, насилени, ограбени, опозорени, оплюти, шантажирани, подведени, прелъстени, купени, продадени, предадени, смачкани – заедно. Мафията или ние! Залогът е бъдещето.

 

Този текст би могъл да бъде просто сбор от думи, но всъщност е призив. Молба за промяна към всички, които не са безразлични към живота. В крайна сметка всеки народ сам решава как да живее и дали да изчезне. 

 

Борис Петков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 18836 |11.06.2017 Р. Кънев: Интересите на Пеевски бяха по-добре защитени от тези на десните избиратели . 8| 11868 |16.01.2017 Прав е Горанов - по-добре избори до дупка! . 1| 28459 |18.10.2016 По-добре в подземията на „Лубянка”...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads