Реклама / Ads
14| 11156 |23.02.2019 ГЛАСЪТ

Ашколсун, кьопоолар*! Браво, неуморими, неприсъствени законотворци!

.
Източник: БГНЕС
Безумията в законотворчеството напоследък са толкова много, че има риск при изброяването им да се пропусне някое. То не бяха поправките в Изборния кодекс, в Наказателния кодекс, в Закона за защита на личните данни, в Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, приемането на Закона за мерките срещу изпирането на пари...
 

Какво разбрахме за законодателната дейност на Народното събрание?

Разбрахме, че законите се творят на коленце и под диктовка, набързо и посреднощ. Разбрахме, че законите са недомислени, недоправени, подлежащи на всякакви тълкувания.

 

А от вчерашното откровение на Ахмед Ахмедов, заместник-председател на ПГ на ДПС за Делян Пеевски: "Той е един от най-работните депутати по отношение на законопроектите. Понякога не е важно присъствието" разбрахме и още една истина за законодателната дейност в България.

 

Не е нужно да си в Народното събрание, за да твориш закони.

Хайде сега всички народни представители да си събирате багажа и кой откъде е! Ще ви наемем по граждански договори и си работете от вкъщи. Много важно, че в Конституцията и законите пише друго. Та кога ли спазването им е означавало нещо  за вас, че сега да се притесните. Само, бъдете така любезни, когато ни представяте поредния си законопроект, да си пишете имената. Не за друго, а за да знаем на кого да благодарим и кому да платим. Да не разчитаме само на някой авер  да ви похвали, за да стане ясно кой е законотвореца.

 

Ще питате как ще гласувате законопроектите. Използвайте електронното управление, за което в пepиoдa oт 2002 дo 2016 г. Бългapия е изхарчила oĸoлo двa милиapдa лeвa нaциoнaлнo и eвpoпeйcĸo финaнcиpaнe и колко ли още до 2019 г.  

 

*кьопоолар [същ., от тур.] — множествено число в турски език от кьопоолу

*кьопоолу' [същ., от тур.] — подлец, кучи син; хитрец

 

 

Албена Белянова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 26764 |22.02.2019 Конспиративни записки: Нов политико-олигархичен кръг иска властта . 12| 22863 |21.02.2019 Закуските на Цветанов в САЩ – срам за американците! . 9| 10208 |20.02.2019 Някак русофобско е Синода да канонизира Дякона, а и ченгетата не дават . 15| 8401 |19.02.2019 АПОСТОЛА

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads