Реклама / Ads
34| 18776 |04.08.2015 ГЛАСЪТ

Безмозъчният тръст на Пеевски хапе предсмъртно

.
"Разговор с неудобен журналист...
Безмозъчният тръст на мафиотизираната структура Кой ме нападна с всички сили. Разлетяха се лъжи, клевети, обиди - само трупове не видях. Засега. Смешна работа: толкова пари им дават, за да свършат нещо както трябва, а все не се получава. Ако Делян Пеевски наистина е голяма работа, за каквато се представя, трябвало да ги изпрати на борсата.
 
Накратко историята. Описах във Фрог нюз как НАП, прокуратурата, следствието, полицията и пр. държавни институции са впрегнати да репресират несъгласните с модела Кой. Дадох конкретни примери с журналисти като Соня Колтуклиева, Миролюба Бенатова, Сашо Диков, Мирослав Иванов, в-к "Сега", няколко от активистите на "Протестна мрежа", Ани Цолова, Виктор Николаев, Слави Трифонов и сценаристите му и др., които от месеци са обект на разпити, проверки, ревизии, заплахи и кални атаки от изданията на  Пеевското семейство. Споменах също, че защитници на Пеевски, премиера Борисов и прокуратурата като издателите Блъсков, Тошо Тошев, Венелина Гочева, Славка Бозукова, Мартин Радославов, Недялко Недялков и журналистката Маргарита Михнева никой дори с пръст не закача. Тази изборност е доста странна и предизвиква съмнения за списъци с неудобни и недосегаеми. Написах го но то се вижда и от самолет, не съм открил топлата вода.

Ако в безмозъчния тръст на Пеевски имаше поне един що-годе разумен човек, би посъветвал изданията им да пускат по малко сол и пипер за ДПС, Бойко и институциите, за заблуда на публиката. Но очевидно такъв няма.  

Пеевски потроши луди пари за мръсни кампании, но трябваше да отдели някой лев и за обучение на тия с мозъчна недостатъчност. "Черният" ПР се практикува в цял свят, но и той си има правила. Когато си решил да дискредитираш някого, винаги се разчита на истината, в която са инжектирани хитро компромати или съмнения. Използването само на лъжи обикновено постига обратен ефект. Случаят с моето обругаване е точно такъв. Няма да се занимавам с всики детайли на атаките срещу мен. Ще спомена обаче твърденията, че съм нападал с клевети доказани и уважавани издатели. Лошо съм се отнасял и към главния прокурор Сотир Цацаров и неговия завестник Борислав Сарафов.

 

Да видим


Понеже "уважаваните" издатели страшно много искат да са уважавани, могат да направят нещо за себе си в тази посока. Първо да поискат НАП да ги провери като физически лица за пет години назад. Членовете на семействата им също. Когато проверките завършат да огласим заедно резултатите. Читателите ще могат да сравнят моето имотно състояние и банкови сметки с тези на "уважаемите" издатели.  Нека го направят и ако се окаже, че поне една цифра от тези, които сме публикували за притежавани от тях милиони без ясен произход, за прехвърляне на акции от фирми, несъществуващи договори за покупко-продажба на медии, ще се извиня публично. Но те няма да го направят, защото знаят, че изнесеното за тях е самата истина. Това е болката им. Може да ме хулят колкото искат, но вътрешно знаят, че срещу техния финансов ресурс, фалш и лицемерие аз воювам с факти.

Знаят също, че те, а не аз, трябва да бъдат разпитвани по делото за КТБ, защото са имали в банката милиони, а повечето от тези пари са прехърлили или изтеглили ден-два преди удара срещу институцията. Откъде са знаели?

Внушават още, че Цветан Василев пълнил мои сметки и на сайта Фрог нюз. Вярно, преди няколко години той ми осигури през една от фирмите си 300 000 лв за да погася дългове към печатницата на издавания от мен вестник. От банковата сметка тези пари прехвърлихме в касата на печатницата. Другите издатели, които дължат над 34 милиона по същия начин ли постъпиха? Или заделяха щедър процент за лични нужди, покупки на имоти, строеж на вили и прочие?  Аз създадох вестник като заложих в банка семейното жилище в кв. "Младост" срещу кредит. Рискувах и загубих. Вестникът фалира, а аз връщам кредита. Кои от "уважаваните" издатели заложиха за медията си поне един от луксозните си имоти в Драгалевци, Бояна, на морето или в чужбина? Подсетете ме, ако знаете такъв случай.

Иронизират ме, че съм стоял пред вратата на Цветан Василев с паничка в ръка. Наистина са големи глупаци тия от безмозъчния тръст! Уж аз съм чакал подаяния, а се оказва, че те са получили десетки милиони. Е, кой нормален човек, ще се върже на такава идиотщина?

Но за да разберете наистина колко им е акъла на подобни хора, ще ви кажа какво е станало в "Блиц" след моето писание. Разказаха ми колеги от самата агенция. Та в "Блиц" пуснали контра на моя материал 30 минути след неговото излизане. Само че забравили да трият коментарите в моя подкрепа, а те се оказали над 90 на сто от общия брой. Колеги оттам ми изпратиха разпечатка. Когато ръководството усетило гафа, спряло веднага коментарите. В ПИК, като по-опитни в манипулациите, организирали няколко трола да ме плюят, а коментарите в моя подкрепа изтривали своевременнно. Изпуснали няколко, но все пак избегнали "срама" на братската им "Блиц".

Чудя се, ако наистина съм толкова скапан, жалък и фалшив, защо Корпорацията отделя такъв ресурс да бъда всекидневно сатанизиран, оплюван и руган? Уж нищожество, а му пускат цяла армия. Наистина е голяма реклама и признание.

Безмозъчен тръст, казвам ви.

 

Какво се случи дотук.


"Уважаваните" издатели са в истерия, защото усещат, че пясъците под краката им се движат. Освен това Фрог нюз не е сам в критиките срещу безобразията на мафиотизираната политическа и управленска върхушка. Обществото отдавна е разбрало, че кръгът #Кой води държавата към гибел. А и никой не иска животът му да минава под сянката на корумпирания башибозук.

В "громящия" ме текст някой написал, че Парламентарната комисия за контрол на ДАНС била доказала, че съм автор на сайта "Опасните", заради който бе реализирана мракобесната разработка "Галерия" за подслушване на журналисти и политици. Ще разочаровам безмозъчния тръст, но е обратното. Комисият гласува официално становище, че всички действия предприети срещу мен от ДАНС са били незаконни. "Грешката" обаче доказва, че в "тръста" освен семпли душички и лъжци, е населено и с мерзавци.

Наричат ме още част от шпиц-команда, която защитава "беглеца" Цветан Василев. Тези хора май не разбират, че да избираш между Василев и Пеевски не е въпрос на пари, а на морал. Василев има грехове и плаща за тях. Най-големият е покровителството му на Пеевски. Щедрото финансиране на издатели-олигарси също е в списъка със срамни решения. За лансирането на Николай Бареков дори няма смисъл да говорим. Този човек обаче в един момент се разграничи от политико-мафиотския кръг "Доган-Пеевски" и дори се изправи срещу него. Може обстоятелствата да са го принудили, но е факт. Сигурно можеше да се скрие в някое екзотично местенце, както предричаха някои, но не го направи. Избра да воюва и да доказва, че КТБ не е пирамида, че е съборена умишлено, че служителите й са си вършили работата професионално, а активите се разграбват от същите лица, които фалираха банката.  Обяснява действията си като реванш към обществото.

Но да се върнем към "честните и уважавани" милионери-издатели. Кранчето, откъдето пълнеха гушките, пресъхна. Това ги принуди да се отдадат на Пеевски. За да му се харесат направиха това, което най-добре умеят: предадоха предишния си благодетел. Само че Пеевски не е в състояние да осигурява пачки. Не само защото е стиснат, а защото не разбира нищо от бизнес. Това силно изнервя участниците в коалицията. Нужен им е враг, виновен за дереджето, в което сами се вкараха. Такъв враг те откриха в лицето на всички, които не харесват модела Кой.

 

Какво ще стане оттук нататък?

 

Парите ще стават все по-малко и вестниците на "уважаваните" издатели-богаташи ще минат в режим на колабиране. Работещите в тях журналисти и служители, ще бъдат залъгвани с някакви нови проекти, но това ще е до време, защото хората знаят за какво става дума. След "Преса" ще има следващи фалити. С някакви постове ще се уредят само най-нужните на Пеевски.  

Към дъното ще върви и ФК "Левски". Част от феновете ще бъдат употребени покрай изборите, а след това отбора на народа ще затъне в тресавището. Източените милиони от "Виваком" ще отидат в джобовете на когото трябва, а подставените собственици ще се крият като мишки от гнева на измамените запалянковци. А че това ще стане факт няма никакво съмнение, защото Пеевски разбира от спорт, колкото и от медии. Доказват го минорните тиражи и диктаторската политика, която цари в редакциите.

Кредитите, които фирмите, свързвани с депутата от ДПС, са взели от други банки, ще се превърат в лоши кредити. Това ще запрати съотвените иституции от ръба на пропастта в самата пропаст. Ще се разклати цялата държава. Тази перспектива не е плод на черногледство, а на обикновен анализ.

Така ще завърши безславният път на кръга #Кой. Идеолозите и главните изпълнители, ще се окажат в различни агрегатни състояния. Някои ще влязат в затвора, защото ще са нужни изкупителни жертви. Други ще се скрият в бункерите си и ще говорят на български само с охраната. А трети... Те ще отидат на кино, да гледат българския вариант на "Мисията невъзможна" с Емил Кюлев и Илия Павлов в главните роли...

Във всичко това няма да мине без сегашния премиер Бойко Борисов. Той наистина имаше огромен шанс да се запише в историята, трябваше само да се разграничи от мафиотизраните кръгове и да повярва на професионалистите в институциите. Вместо това той се сдуши с първите, а вторите предаде и захвърли на вълците. Направи го от страх.

Не съм забравил и за прокурорите, които незаслужено съм нападал в мои коментари. Ще им припомня златното правило: Лесно е да си умен сред глупаци. Лесно, но обидно.

Японците са горди хора. Те имат поговорка: Безчестието е като срез на ствола на дърво - колкото повече време минава, толкова по-голям става.

Това обяснява и самурайската традиция, грешката и срамът да се измиват чрез сепуко. Забиват меча в корема си, а ако има кайшакунин  (секундант) той им отсича главата, за да не се мъчат дълго. Но това е за хората с чест. За патологичните лъжци, предатели и лицемери краят е един - позор.

 

Огнян Стефанов


П.П. От НАП побързаха да съобщят, че щели да проверяват около 50 вестника. Много е тъжно, когато ръководителите на подобни институции мислят хората за тъпи. Досега притискаха само неудобните медии и журналисти, но като усетиха, че наглостта им лъсва, бързат да замажат конфуза. Ще проверяват медиите, но не и техните издатели като физически лица. Кого иска да излъже НАП? Но за данъчните ще поговорим отделно. Най-вече за това, как от Агенция за приходите бе превърната в бухалка на определени кръгове.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 13952 |22.07.2015 Съдебна реформа с Пеевски и Цацаров си е изнасилване на Темида . 1| 20043 |13.07.2015 Даде ли Пеевски на Йордан Цонев 3 млн лв, докато П. Чобанов бе гладно куче?* . 0| 25420 |06.07.2015 Царя, Местан, Пеевски и Бареков свалят Борисов с план "Център" . 29| 14954 |17.06.2015 Обявете официално, че МВР е на Пеевски - и без това всички знаят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads