Реклама / Ads
28| 13211 |08.10.2015 ГЛАСЪТ

Безмозъчният тръст на Пеевски е обречен, пише го в Корана

.
Кой кого употребява...
Появи ли се интервю с Цветан Василев пеевските медии тутакси пощуряват. Започват атаки, нападки и обиди към всеки, който по някакъв начин може да бъде свързан с казаното от банкера. Може дори да не е свързан, достатъчно е да го мразят и да имат спуснато указание.
 
Черният списък всекидневно нараства. Напоследък особено актуални са Слави Трифонов, водещите от Нова тв Лора Крумова и Галя Щърбева (Ани Цолова и Виктор Николаев са "клиенти" на безмозъчния тръст по-отдавна), Люба Кулезич, министър Петър Москов, Радан Кънев (към него има особена "симпатия"), членове на Протестна мрежа, полицаят Валентин Цоновски, политикът Татяна Дончева, Сашо Диков, президентът Росен Плевнелиев, Соня Колтуклиева, бизнесменът Иво Прокопиев и пр.

Единственото, което свързва тези хора е, че си позволяват да критикуват модела #Кой, неработещи държавни институции, прокуратурата, ДПС и действията на управляващите. И че мафията, която управлява зад гърба на правителството, не ги харесва.

 

Нямам намерение да адвокатствам на споменатите хора, сред които е и моята скромна персона. Но не мога да отмина медийния тероризъм и странното мълчание на уж свободните хора.

 

Някои от мишените са превърнати в такива, защото са получили финансиране за техни проекти от фондацията "Америка за България". Били зависими и обслужвали чужди интереси. Но дори да има нещо вярно, ценностите, които се изповядват в САЩ със сигурност са за предпочитани пред "ценностите" на българската мафия и политическа олигархия. Не е тайна, че медиите в България са губещи. До една. Как се издържат тогава? Тези под контрола на депутата-милионер са прибрали около 40 милиона от фирми, близки до Цветан Василев. Повечето от тези фирми са били управлявани от тогавашния доверен човек на банкера - Бисер Лазов. Същият, който предаде своя благодетел и се цани за главен свидетел на прокуратурата. Пеевски пък го взе за свой солташак, за да му прехвърли и "продаде" на смешни цени част от активите на КТБ. Под зоркия поглед на прокуратурата, естествено. Храбрата, честна и некорумпирана българска прокуратура. И НАП до нея. Те дори не понечват да узнаят с какви пари, например, Славка Бозукова е купила агенция "Блиц" и вестник "Шоу". Не я проверяват, защото знаят, че ще я хванат. А тогава и масонът до нея ще избяга презглава, както вече го е правил многократно от други топли местенца. А да не би Петьо Блъсков и Венелина Гочева да не знаят за какво става дума? Те също са прибрали милиони покрай Цветан Василев, но сега слугуват на новия господар, щото им е обещал да зачеркне дълговете. Те така са свикнали: пълни гушата и бягай. Имунитетът се дава срещу оплюване на предишния благодетел. Пеевски да има това предвид, защото ще дойде и неговият ред.

 

Татяна Дончева пък е нападана, защото критикува прокуратурата и има собствено мнение за мястото на Пеевски в ДПС и българската политика.

 

Журналистите, атакувани от пеевските медии, обикновено са хора, които проявяват независимост. Най-големият им грях обаче е, че не са част от ибрикчиите на антибългарската мафиотска групировка, олицетворявана от олигарха-политик.

 

На пръв поглед твърде странно е присъствието на полицая Валентин Цоновски в списъка с "врагове" на Пеевски. Но пък той е сред най-нападаните. Обяснението е просто. Цоновски е добро ченге, дори много добро. Освен това е част от екипите, които проведоха най-успешните акции през последните години, с които Борисов и Цветанов още се хвалят в Европа и САЩ. КПД-то на тези акции е толкова висок, че повечето от тях отдавна са в съда, а някои са с произнесени присъди на последна инстанция. Нещо рядко за страната ни. Името му е свързано с "Килърите", "Наглите", "Гранити", "Октопод" и много други. Мафията и политическата върхушка не обичат такива ченгета. Защото ги е страх някой ден да не влязат в дирите на колосалните им далавери. Затова Пеевски гледа да ги разкара от МВР и службите. И му се получава, благодарение на неадекватността на министър Румяна Бъчварова и пасивността на премиера Бойко Борисов. Те отлично знаят, че всичко изнесено в пеевските медии срещу служители като Цоновски е 100% лъжа, но поради странни обвързаности/зависимости си траят. Глупави хора. Всеки ще им каже, че е по-добре такива служители да бъдат ухажвани и оставени да работят, отколкото да ги уволняваш и хвърляш на вълците. Защото знаят много.

 

И от Кулезич ги е шубе. Защото е устата и не си мълчи, когато я засипват с обиди и клевети. Не си мълчи и за безобразията им. Вади ги на показ и се разнася голяма смрад.

 

Но най-много се газират, когато Цветан Василев си отвори устата. Намеренията им да го ликвидират или поне изолират в дън гори Тилилейски не се сбъднаха. Той е в Белград и не крие желанието си да се върне в България, въпреки процедурните хватки на прокуратурата, да остане там, за да го обвиняват, че се крие. Вече никой не вярва на тази басня. Защото ако искаше, обвинението можеше да го разпита и в Белград - законът е предвидил такава процедура. Истината е, че по-голямата част от политическия елит плюс неколцина магистрати и вече бивши шефове в БНБ предпочитат Василев да е в чужбина. Защото знае мръсните им тайни.

Вече и врабчетата в Борисовта градина са наясно, че мафиотският кръг, олицетворяван от Пеевски, е в основата на срутването на КТБ и последвалото башибозушко разграбване на активи на банката. Този кръг не се интересува, че хиляди българи ще останат на улицата, а важни предприятия и заводи ще спрат работа. Важното е да заграбят още и още. А Василев, който несъмнено има своите вини, да бъде обвинен за всичко. А Борисов странно мълчи.

 

Реакциите на Пеевския безмозъчен тръст са неандерталски и брутални. Дифузното им усещане за тревожност вече мина през етапа на предметно обвързан страх и вече са в прегръдките на паниката. Защото истината става все по-очевидна. И времето им изтича. Дори известният със своята търпимост българин вече не може да ги диша.

 

Има обаче нещо странно и тъжно във всичко това. Става дума за мълчанието на истнския елит на тази държава. Става дума за журналисти, учени, писатели, художници, актьори, архитекти, дори спортисти, ако щете. Къде е тяхната позиция? Страх ли ги е или споделят "ценностите" на модела #Кой. Пред очите им някакви политически и медийни сатрапи се разправят с опонентите си като каниблали, а известните люде в държавата си траят. Не реагират и някои от мишените на злостните атаки. Вероятно не желаят да падат толкова ниско. Само че такава е средата и действителността, в които живеем.  

Есенин и Пиер дьо Ронсар, Едвард Григ и Шопен са прекрасни, но не стават за оръжие срещу мафията и простащината. Като нямаме прокуратура и институции, ще се наложи да превърнем в оръжие гражданската си позиция.

 

Колкото до капъ ага Пеевски, той би трябвало да е разгръщал от кумова срама Корана, дори само заради турването му от ДПС в депутатските им листи. Не го е направил, но ако го бе сторил, щеше да знае, че в свещената книга на мюсулманите възмездието е вторият вид наказание според ислямското законодателство. Ако престъпник е извършил убийство, към него се прилага същото. Ако е нанесъл телесна или материална повреда - чака го същото и него.

 

"Ние сме предписали тяхното в него: душа - за душа, око за око, нос за нос, ухо за ухо, зъб за зъб, а за раните - възмездие..." (Коран 5:45)

 

В Библията пък има нещо много подходящо за медийните му аргати: "Лицемерецо, първо извади гредата от твоето око, и тогава ще видиш ясно, за да извадиш съчицата от братовото си око". (Христос в Евангелие от Матея 7:5) и "Не давайте свето нещо на кучетата, нито хвърляйте бисерите си пред свините, да не би да ги стъпчат с краката си и се обърнат да ви разкъсат". ( Христос в Евангелие от Матея 7:6).

 

Следващата революция, ще е дело на средната класа. Прогнозата е на Кисинджър, а той разбира от тези работи. Казал е още: Ако ще излезе наяве рано или късно, по-добре го изкарайте наяве веднага.

 

Пак ли ще сме последни?...

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 14473 |25.08.2015 Пеевски вече не е гол като пушка, а медиен магнат . 34| 18829 |04.08.2015 Безмозъчният тръст на Пеевски хапе предсмъртно . 0| 14008 |22.07.2015 Съдебна реформа с Пеевски и Цацаров си е изнасилване на Темида . 1| 20074 |13.07.2015 Даде ли Пеевски на Йордан Цонев 3 млн лв, докато П. Чобанов бе гладно куче?*

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads