Реклама / Ads
63| 14605 |30.03.2021 ГЛАСЪТ

Борисов в Бяла: За шкембетата на опонентите и други бисери

.
Опозицията целяла да всява единствено хаос и суматоха. Само така можела да управлява, искала да няма стабилност. Днешните размисли на премиера Борисов дойдоха по време на предизборната обиколка в Бяла. И Борисов заговори за шкембетата на политическите си опоненти. За чии шкембета и в какъв контекст го каза - не е много ясно. Но се възмути, защото той самият е в пекрасна физическа форма. Сиреч - ГЕРБ строят спортни зали и стадиони, не можело да е инак.
 

Броени дни остават до парламентарните избори и кампанията тече с пълна пара. Уви, не ставаме свидетели на нищо различно. Обиколките на премиера си продължават вече над година, като този път са под шапката на кампанията. Така  Възможност за журналистически въпроси няма, а самият Борисов не взима участие в предизборните дебати, защото не гостува в телевизиите. Омагьосан кръг. Въпросите обаче не са никак малко и през идните дни предстои да разберем - ще има ли лидерски дебат в някоя от националните телевизии, или споровете ще са задочни, през Facebook. 


А сега по същество


Борисов, заедно със спортния министър Красен Кралев посетиха Бяла. Там премиерът се срещна с “най-младия кандидат-депутат от всички листи в цяла България”. Учил право в Софийския университет. И премиерът се зачуди - сега той от младите хора ли бил, защото имало едни, които говорили от името на младите”. 

 

Физкултурен салон инспектира Борисов в русенския град. Заговориха за спорта и децата и колко била пълна залата обикновено. Сега била затворена заради епидемията.


“Е, аз като ги гледам нашите политически опоненти с какви шкембета са… Ха!”, разсъди Борисов.


За чии политически опоненти и за чии шкембета говори? Грозно се изказва за лидера на левицата Корнелия Нинова? За Мая Манолова? За Мустафа Карадайъ? За Слави Трифонов? Освен това не е съвсем ясна и логиката на този коментар. Управляващите строят спортни зали и стадиони и са в добра форма поради тази причина?? Нещо такова, вероятно, макар че се съмнявам.


И за ваксините се заговори. Тоест колко много количества се очаквали и как Борисов разчитал на лекарите и заръча - максимално бързо да се поставят. Това означавало милион и половина българи или да са ваксинирани, или да са с антитела и до май-юни да излезем от пандемията. И спомена поетапното разхлабване на противоепидемичните мерки от понеделник, да не забравят браншовете. 


“Мисля - в тази изключително тежка обстановка за света, това е оптималния вариант между мерки и щадене на психическото здраве на хората. Тука църкви, манастири, джамии - всичко работи! Виждате сега в Холандия - попове бият журналисти. Представете си докъде са докарали хората с тия пълни локдауни… Затова ние - като ластик: отваряме, затваряме. Убеден съм вече с тия над 700 хил. ваксини. Оптимист съм, че ще минеме милион”, коментира още Борисов и запита: Ти, Кралев, нещо да кажеш? 


И спортният министър докладва: Всичко е под контрол. Имало много направени футболни игрища и салони, които са направили и са започнали да се строят. Изпълнявали си задълженията - строи се и “Работа, работа, работа”... Само хубави неща… 


“А как се оправяш с фалшивите новини, с които заливат непрекъснато нашите опоненти, понеже те няма какво да показват?”, запита премиера и подхвана старата песен на нов глас. Сиреч - управляващите свършили много и то се виждало, а опозицията само приказвала и критикувала, защото нямало за какво друго да се хване. Стар номер. 


“Защо не са го направили? Не се знае защо. Иначе да бърборят нямат равни…”, коментира още Борисов. И стигали до такива умозаключения, че човек с елементарен опит в политиката щял да се удиви. Имало политически опоненти, които се гласяли да управляват с минимален процент, спечелен на изборите, но “видите ли - като си сложели програмата, другите да ги подкрепят”, възмути се още премиерът.


“Кой ще си даде партията да подкрепя такива глупости, които предлагате?”, изсмя се Борисов.


Нулев шанс имали, а заблуждавали избирателите, посочи още премиерът и запита - кой щял да направи кворума в Народното събрание при такава ситуация? 


“Искам дълбоко да подчертая - няма социологическа агенция: българска, чужда… дават разлики 4-5-6 процента между ГЕРБ и останалите партии. Е, може ли два дни преди изборите да водиш с толкова много и те да се готвят да кажат, че видите ли изборите не са честни… Това ще им е номера. Щото са победени. Отново не са могли да защитят нито една своя програма. Как да защитиш програма, в която казваш, че ще вдигнеш данъците, че ще одържавиш болниците?”, коментира още премиерът. Вкарвали в ужас хората. 


И никой не можел да го оспори, то се виждало. И като ходили по студиата, се чудили опозиционерите каква глупост да “изтърсят”. Ами те поне ходят, господин премиер. И отговарят на въпроси, господин премиер. 


“И тая госпожа, дето толкова много се молеше… Ей, никога не съм записал човек през живота си, но такива хора май трябва - как се молеше. Сега щяла да “изчагърта” ГЕРБ. То така става…”, ядоса се още Борисов.


“Езикът на омразата не ражда нищо!”, подгласи Красен Кралев. 


Джесика Вълчева 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 12703 |25.02.2021 Г-н Борисов, повозете Алена в джипката или я турете в някоя листа, милата . 48| 26170 |15.02.2021 Еврохолд или Пеевски и Борисов купуват ЧЕЗ-България? . 85| 30810 |04.02.2021 Папка в Брюксел трябва да изкара Борисов и Гешев жертви на заговор за убийство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads