Реклама / Ads
56| 14635 |14.08.2015 ГЛАСЪТ

Борисов да се поучи от Сталин за жертвите на пътя

.
Йосиф Висарионович
След поредните драми на пътя и допълнения списък на жертвите, премиерът Борисов запита: Къде са бащите, майките, бабите? Уместен въпрос. Но защо пита, като знае отговора. Нали сам каза, че "май сме лош мат‘рял". Лош сме и никой не прави изключение.
 
Семейното възпитание отдавна не е нещо важно. Ценностната система съвсем. Герои днес са татуирани простаци, млади тъпанари, безмозъчни типове, които разчитат единствено на агресията, силиконови кифли с напудрени носове, лъжци и мошеници от ложите на политиката и властта. Девизът е: Чрез агресия към социален и материален възход. И им се получава.

Борисов обаче не бива да се ограничава до бабите, бащите и майките. Трябва да отиде по-далеч.

Ценностната система рухна, защото такъв пример дадоха политиците на прехода. И до днес те изповядват комунистическата философия: Не ме гледай какво правя, а слушай какво говоря. Този цинизъм бе доразвит и усъвършенстван. Самият Борисов и ГЕРБ дадоха и дават своя съществен принос в сгромолясването на националните ценности и идеали. Българинът загуби вярата, че е част ако не от велика, то поне от древна и достойна нация. Комплексите на селски идиоти, нахлули в политиката с ботуши и претенции, само ускориха разпада на едно общество, успяло да се съхрани в най-невероятни и мрачни времена. А личният пример, както е известно, е един от най-въздействащите.

И след като Борисов задава правилен въпрос, редно е гражданите да му отвърнат със същото. И те питат: Къде е 65-хилядното МВР, което изяжда най-големият бюджет в своята нова история и с какво се занимава? Семействата, които са отгледали и възпитали брутални малоумници рано или късно ще им ходят на свиждане в затвора или болницата. Лошото е, че близките на жертвите нямат дори шанс за справедливост. За тях остава мъката и усещането, че са изоставени от всички, най-вече от държавата. Обществото ще остане без свои съграждани и ще слезе още едно стъпало надолу по стълбата, която води към пълния разпад. Част от оцелелите, ще избягат в чужбина, за да се спасят поне физически. От това губят икономиката, културата и народът като цяло. "Изтичането" на хора е обекръвяване, бавна смърт. Това е цената, която плащаме.

Какво плащат институциите обаче? Защо Борисов мълчи за вопиющата некадърност, завладяла контролния пакет на фирмата МВР? Нали точно МВР с всичките му структури и прокуратурата са тези, които трябва да защитават гражданите и да бдят за спазването на закона. Защо това не се случва? Вярно, че и други са управлявали през последните 25 години, но ГЕРБ е втори път на власт и няма право да се оправдава с чужди грехове. Нима премиерът не знае, че корупцията е прояла институциите? Но очевидно този факт го устройва, щом не опитва да промени нещата. Всеизвестно е, че се дразни от свързването му с Пеевски, ДПС и модела Кой, но защо не прави нищо, за да опровергае слуховете. Така, както е виновно семейството за наличните калпазани, така и семейството в лицето на държава е виновно за болестите на нацията.

Прехвърляйки вината за катастрофите в най-малката общост, Борисов се опитва да прикрие безсилието и безхаберието на институциите, които така и не намират начин да променят положението по пътищата. Идиотите и лумпените са рожба на система, която политиците отглеждат с любов и налагат арогантно. Отвратителните и нерядко смъртоносни деяния на тези нови варвари изместват фокуса от истинските виновници и това е удобно за елита. Ако институциите си вършеха работата и законът се прилагаше еднакво за всички баба, тати и мама щяха да разсъждават различно.

Все по-ясно е, че ако Борисов наистина е загрижен за хората, ще предприеме драстични мерки, а нямаше да подхвърля фрази тук и там. Например да закрие КАТ. Там и без това не могат да измислят нищо друго освен клишето да сме внимателни на 15 септември и как да се изкарат повече подкупи за една смяна. След това да измете некадърниците, заемащи важни постове в МВР и зависими от #Кой. Това в спешен порядък. Следващите стъпки ще се наложат сами. Примерът на решителност ще повлияе положително и всички. Защото дори Борисов не може да закрие българското семейство, колкото и да го смятат за всесилен някои. Но КАТ може.

Иска ми се да се случат тези неща, но като повечето българи съм наясно, че нищо няма да стане. Защото Борисов и ГЕРБ са част от статуквото, а то се интересува единствено от властта и личното обогатяване.  

Затова ако може да спрат поне да ни облъчват с възпитателни послания и да оставят хаоса да си свърши работата до окончателния разпад.  

Дори Сталин е разбирал, че само с лъжи и гола пропаганда нищо не се постига. В "Бележки по тактиката и стратегията на болшевиките" диктаторът пише: Нашата агитация против войната в началото на 1917 г. сред работниците и войниците несъмнено даваше лош резултат. Никой не вярваше на общите приказки и масата често сваляше оратора от трибуната, пребиваше  го, а нерядко го разкъсваше на парчета. Хората не искаха и да чуят за партията. Тряваше да променим нещата. Вместо общи фрази и гола агитация започнахме да даваме конкретни примери и статистика за последствията от войната за обикновения човек. Знам, че това е буржоазен метод, но той помогна да спечелим повече доверие. От лозунга "Агитация", преминахме към лозунга "Действие".

Така че като не вярват на собствените си граждани, управниците да се поучат от учителя си Джугашвили. Пак той беше казал, че най-големи проблеми му създава "племето на шофьорите". Чак да не повярва човек.

 

Мила Аронова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 13826 |29.07.2015 Борисов трябва да обяви предсрочни парламентарни избори . 6| 9597 |28.07.2015 Борисов между П. Каравелов, Иван Срацимир и потта на жабата* . 0| 25443 |06.07.2015 Царя, Местан, Пеевски и Бареков свалят Борисов с план "Център" . 29| 17263 |17.06.2015 Циганското размножаване срещу Сталин, Хитлер и либералното бля-бля

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads