Реклама / Ads
19| 14546 |04.01.2021 ГЛАСЪТ

Колко пъти още Борисов ще открива КС „Петрич“? Кой плаща масрафа?

.
Борисов обича да лови шарани...
Рано-рано на 1 януари премиерът Бойко Борисов се появи на компресорната станция край Петрич. С бодряшки хвалби описа розовото бъдеще на газопреносната мрежа на „Булгартрансгаз“. Телевизиите се скъсаха да излъчват хвалбите му в репортажи през целия ден.
 

Разиграните сцени край Петрич се оказаха блъф.

 

Отваряме сайта на „Главбулгарстрой“ и там четем:

Период на реализация на реконструкцията:

Септември, 2013 г. – Юни 2016 г.

Роля на „Главболгарстрой“ в проекта:

Главен Изпълнител, лидер на Консорциум

Характер на работите:

Реконструкцията на КС “Петрич”, включва разширение на наличната площадка и инсталиране и въвеждане в експлоатация на един нов газотурбинен компресорен агрегат. В изпълнението на проекта участва и американската компания Solar Turbines като производител и доставчик на нискоемисионни газотурбокомпресорни агрегати.

Новеното (новото, - запазена е думата от документа) съоръжение дава възможност за работа в пълен реверсивен режим и доставки двупосочен обмен на пълния капацитет от 3 млрд.м3/год. газ с Гърция.

 

Има и друг документ:

 

                          Информация за преценяване на необходимостта от ОВОС

В съответствие с изискванията на Приложение №2 към чл. 6 от Наредбата за ОВОС и съгласно изискванията на чл. 93, ал. 5 от ЗООС

 

Документът е подписан от Георги Гегов, изп. Директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД.

 

В него пише: …“Компресорна станция „Петрич“ е изградена и въведена в експлоатация с Протокол образец 16 от 29.03.1996 г. и Разрешение за ползване №102 от 04.04.1996 г., на два броя ГТКА №1,2.

Първият етап на модернизацията, започнал през 2013 г. на КС „Петрич“ и е въведен в експлоатация с Протокол №16 на 09.06.2016 г.

 

На 13.06.2016 г. лично Борисов открива модернизираната станция. До него са вицето Томислав Дончев и министър Теменужка Петкова, която държи пламенна реч, как ще зареждаме с газ Югоизточна Европа.






На 1 януари Борисов и отново Теменужка до него, са пак на КС „Петрич“, пак се леят прочувствени слова, жужат камери и диктофони… За всеки случай Борисов обяснява, че пак нещо се модернизира и пр.

 

За какво са всички тези театрални постановки? Предизборна кампания? Сюжети за лапнишарани, за каквито явно Борисов взима българските избиратели? Може да си изберете…

 

Шашми, манипулации на примитивно ниво. Ако пиари получават за подобно нещо пари - аферим. Само че щавят държавата, т.е. нас. Отделно се наливат яко пари коли из страната, шофьори, охранители от НСО, висши държавни служители, министри, местни управници… Кой плаща този масраф? Не, не са парите от чекмеджето - те са джобни на премиера от благодарни бизнесмени за спечелени обществени поръчки може би... Плащаме ние, лапнишараните!

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 57| 15137 |27.12.2020 Борисов е уплашен и ухажва спецчастите. Ще му трябват ли? . 33| 13944 |22.12.2020 Борисов и пунта мара на тема танкове. Нагло! . 70| 23997 |18.12.2020 Заради Мегз или Борисов си тръгва Карбовски от бТВ? . 149| 52639 |16.12.2020 Поръчан атентат срещу Борисов и Гешев, защото били неподкупни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads