Реклама / Ads
30| 15045 |09.07.2019 ГЛАСЪТ

Бос до боса, мила моя майно льо, при Големия началник

.
Срещата при премиера Източник: БГНЕС
99,99% от медиите в България са отразили срещата на собствениците на водещите футболни отбори в страната при премиера Борисов ползвайки определението „бос“. Босовете на „Лудогорец“ - Георги Домусчиев, на ЦСКА - Гриша Ганчев и на „Левски“ - Васил Божков обещаха да спазват феърплей в започващото първенство… УАУ - гръмнаха преданите на когото трябва медии - всичко вече е наред.
 

Само e-razgrad.bg и БНТ са ползвали „собственици на отбори“.

 

Това с босовете е много показателно, защото иде реч именно за босове по смисъла, който влагат повечето българи. Към понятието по (не)естествен начин се вписват и другите участници в срещата – главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Младен Маринов (свързван с изчезналия висаджийски бос Мето Илиенски), президентът на БФС Борислав Михайлов и още един-двама.






В английския език бос означава шеф, началник, директор. От близо век насам обаче бос придобива допълнително значение – шеф на мафията, на престъпна групировка.

 

И така, босовете на отбори се събраха при Големия началник и си стиснаха ръцете. Това ни съобщиха официално. Ноам Чомски обаче е казал: Това, което хората искат да научат, няма да го намерят във вестниците.

 

Така стана и в понеделнишката среща при Борисов. Единствен Гриша Ганчев уважи медиите и заяви, че се надява в първенство да победи най-добрият.

 

След него главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов коментира, че основният проблем е подпирането на „Лудогорец“ чрез съдии и по други начини, което прави надпреварата в първенството нервна и нечестна.






Истината е по-различна.

 

Главната цел на срещата, според мнозина бе: опит за помирение на босовете с посредник - Борисов.

 

Причината: Войната между някои от босовете, причина за която е сочен Кирил Домусчиев. Зад завесата бушуват страсти и обвинения, сблъсък на интереси, настъпване на бизнеси и надцакване с его. Най-общо казано.  

 

А всичко това е така, защото такива са условията и "правилата" в държавата.

 

Не се заблуждавайте – обещанията за феърплей ще бъдат забравени при първите съмнения и прояви на нечестно съдийство, скрити сделки и договорки, черно тото и пр. Все неща, за които у нас не се говори, но всички знаят, че съществуват.

 

Бос до боса, мила моя майно льо… но бизнесът си е бизнес. Футболните агитки ще продължат да се млатят и да бъдат използвани за политически или други цели, както е ставало неведнъж.  

 

А сега си представете: Британският премиер да привика собствениците на футболните клубове Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Челси и Тотнъм. На срещата те обещаха…






Или: Собствениците на испанските грандове Реал-Мадрид, Барселона и Атлетико-Мадрид обещаха на среща при премиера да спазват феърплей…

 

Няма такъв филм, макар че се чуха гласове, как така се правело по света. Не, не се прави така. За тази работа си има оторизирани институции, свързани с футбола. И босове при премиер не се събират. А да присъства на среща за мачовете в първенството главния прокурор все едно е главният бос на обвинението… Пълен абсурд! 

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 20655 |08.07.2019 Цветанов напуска, но му дават сочен кокал . 15| 19406 |05.07.2019 Мафия е, когато гавазин на мафиот, стане министър в една държава . 11| 17440 |04.07.2019 В черепната кутия не са открити ум и съвест, но Иван Гешев едва ли знае това . 17| 16725 |01.07.2019 Ананиев ако иска да направи добро – да подаде оставка и да проговори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads