Реклама / Ads
28| 19538 |29.01.2021 ГЛАСЪТ

БТВ като тв вариант на Пеевска медия, Яна Маринова единствен лъч на нормалност

.
Яна Маринова говори за Яна Язова, те слушат... Източник: БГНЕС
От ден на ден бТВ заприличва на телевизионен вариант на някоя от пеевските медии- Слугинаж, декларативност, слугинаж, имитация, слугинаж, слугинаж... Когато излезе истината за сделката с чешкия собственик, ще стане ясна, откъде се спуска тази политика. Сигурно е, че в указанията ”свободно слово” и ”истината” отсъстват.
 

Това е една от причините избраната да коментира различни случки и събития актриса Яна Маринова в „Преди обед“ да направи силно впечатление на мнозина. Ярка гражданска позиция по горещите теми на хората. Когато пък разказа невероятни неща за писателката Яна Язова, водещите и другият коментатор - Андрей Арнаудов, гледаха като паднали от Марс... Не им беше комфoртно и когато Маринова защити позицията на Христо Петров - Ицо Хазарта по повод на някои изказвания на здравния министър. 

 

И това е логично, след като за седмица в сутрешния блок 75-80 на сто от гостуващите са представители на управляващите – министри, депутати, сътрапезни коментатори и пр. Да питаш за аварията в метрото шефа на метрото е дебилно. Да питаш за проблемите с Македония Екатерина Захариева е успешен опит за сервилничене. Същото „постижение“ е Дариткова, шефка на групата на ГЕРБ в НС, да говори за честни избори…

 

Разбира се водещите Деси Стоянова, Сашо Кадиев и присъединилата се преди няколко месеца Рая Пеева нямат голяма вина, защото правят това, което им е наредено. Но това им личи чрез неискреността на смешките и палавите подскоци.

 

На фона на Яна Маринова доста преднамерено, нагласено и неавтентично бе поведението на другия коментатор – Андрей Арнаудов. Участието му сякаш бе подчинено на опити да рекламира себе си, свои продавания, проекти и идеи. Да, опита да подкрепи Маринова в острите й критики към действията на властта, подкрепата й за протестиращите и разбиранията й за възпитание на децата в дух на непримиримост към лъжите и корупцията, но бе отчайващо повърхностен в желанието си да се хареса на публиката. Не се получи.Затова изпадна в глупава ситуация, когато възторжено обяви новината, че българска песен и изпълнителка имали шанс тази година да бъдат сред призьорите на Евровизия. Уау! Само дето миналата година нямало конкурс, не се знае дали ще има и тази година.

 

БТВ има своя редакционна политика и пълното право да я спазва и налага. Ние обаче сме зрители и имаме право на мнение, защото много от нас плащат немалко за пакетите с техните канали. Турски филми и новинарски буламач може да бъдат натрапвани известно време, дори по-дълго време, но не и винаги.

 

Да се превърнеш в тв вариант на някоя от пеевските медийни кочини не е трудно: сервилничиш, усмихваш се поемаш, каквото ти подадат.  Работа като за малки човечета.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 13830 |15.01.2021 Пълненето на дупки като човешка потребност. Честит ден на дупките . 21| 14963 |02.12.2020 Проф. Ангелов, да не стане като с фурмите от Абу Даби? Знаеш защо . 52| 17830 |26.10.2020 Опростачването като трайна тенденция. Вредите и ползите от Вежди . 39| 40462 |08.10.2020 Дончев да знае: Той започна като охрана на Живков и ще завърши като охрана на Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads