Реклама / Ads
13| 7151 |31.12.2020 ГЛАСЪТ

Честита Нова година! 2021-ва дойде с надежда и много очаквания

.
Нова година
Честита Нова 2021-ва година. Може би тя дойде с много повече надежди и очаквания от всяка друга преди това.
 

Причините, разбира се, са няколко. Пандемията от коронавирус безспорно промени живота ни. Той стана по-затворен и ограничен от множество забрани, препоръки и условности. Най-важният урок, че обрати на съдбата  има не само в добра, но и в лоша посока, ни накара да се хванем за близките и обичани хора много повече отпреди. Отново дадохме безрезервното си доверие на медиците, които за сетен път доказаха,  без ни най-малко преувеличение,  че са ангели, пратени на Земята, за да ни пазят,  спасяват и да вършат чудеса. В моменти на трудна равносметка можем само да кажем – поклон пред всички тях!

 

Това лято българският народ доказа, че има силата и куража да се изправи срещу най-голямото обществено зло - мафиотското управление. Хората показаха на Европа и света, че не носят овнешки души в телата си и са непримирим към безочливите кражби, и безскрупулното и задкулисно сплотяване на управляващи, олигарси и бандити от най-чист вид.  Близо 180 дни българи с различни политически възгледи, които иначе гледат в различни посоки по много въпроси, застанаха рамо до рамо на протестите, за да поискат оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

 

Огромна подкрепа дойде  и от нашите сънародници, които по една или друга причина са избрали да търсят щастието си по далечни земи. Гласът на непримиримите българи за първи път бе чут от лидерите на Европа. Последва безпрецедентна реакция – ЕП призна без политкоректни увъртания и половинчати изрази, че корупцията е най-големият ни бич. Защото тя не само унищожава човешки съдби, но и убива физически.

 

След всичко сторено от  хората, които не спряха месеци наред да зоват „Оставка“ и „Мутри, вън“ под прозорците на властта, вече нищо не е същото. А най-важното е, че управниците  ни, за които  най-висшата ценност се оказа шкафчето с пачки и злато, го разбраха. Нищо, че все още се правят на "дръж ми шапката".  Станахме свидетели на срамното им морално падение, каквото най-новата история не помни. Затова никой не остана изненадан, когато редица уважавани обществени личности не се стърпяха  и без страх изкрещяха: "Царят е гол!".

 

2021 –ва настъпи с огромното очакване за така жадуваната промяна в живота на всички ни. Даже  във въздуха се усеща, че не може да се живее както досега. Сакаш вибрира невидим глас, който нашепва: "Не може, не може!".  Затова и предстоящите парламентарни избори са  водеща новина месеци преди провеждането им. Още в средата на годината социологически проучвания показаха, че близо 70% от българите искат ново управление с нови хора и нови политики във всички сфери на социалния  и обществен живот. Ясно е, че трудното предстои. Важно е да сме здрави, за да имаме силите да преследваме мечтите си! Затова си го пожелаваме толко искрено точно в този момент!

 

Честита Нова година, читатели на Фрог! И  през 2021-ва г. ще направим всичко по силите си, за да ви покажем случващото се такова, каквото е.  За да научите за тъмните и дълбоко крити страни на живота ни. Имаме амбицията да ви срещаме с много млади, будни и талантливи хора. Защото  като бял ден е ясно, че в тях е надеждата, бъдещото, смисъла на живота. И защото са изворът на кураж и вдъхновение.

 

Честита да ни е 2021 година!

 

Екип на Фрог нюз   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 71| 42856 |04.12.2020 Фрог с нова рубрика: Добре дошли в другата България. Онази, която няма да ви покажат от джипа . 76| 19678 |04.11.2020 Нова далавера: Ще наливат милиони в лукс хотели уж за болни . 27| 44628 |17.09.2020 Готови са отговорите на въпросите на Европарламента. Ето черновата . 31| 24486 |11.02.2020 Не съм от тия, как'Сийке, те са лошите, рече Домусчиев по Нова; беше много мило

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads