Реклама / Ads
24| 40372 |23.01.2012 ГЛАСЪТ

Четвърти километър

.
Из делниците на еди луд (16 – 20 януари) Понеделник, 16 януари Днес ще пиша за помиярщината в журналистиката. Която стигна до там, че вече принуждава демократ като нас (такъв се мислим, де…) да започне да разбира защо някои журналисти са били изправени пред Народния съд.
 

Казвам „да разбира”, не да оправдава! Съобщавам това в началото, та ако на некой не му е интересно, да не си губи времето и главно моето и да скача във вторник.

Мирослав Боршош, един от шефовете на в. „Всеки ден”, написал… трудно ми е да кажа какво точно е като жанр, но е в защита на думите на премиера за пържолите. Но понеже явно си е дал сметка, че няма човешка гледна точка от която да защити тая свинщина, та „се превъплътил” в куче, в овчарката Гаро.

И предава историята през очите на Гаро. Направо като „Кучешко сърце” на Булгаков, ама със стилистиката на пъпчива петокласничка. Та Миро/Гаро разказва как отишли на лобното място, имало мъгла, хората копаели замръзналата земя, как намерили трупа на момичето… Нататък ще предам автентичните „мисли” на Гаро: „У дома слушах разказа му… (на стопанина му – Бел. Т.Ф.) Той казваше, че всички говорят за момичето… Говорили и за мен. Каза, че са предложили да ме наградят с пържоли, и то с много. Лично стопанинът на хората (!!!- Т.Ф.) го бил предложил. Някои обаче се били ядосали много на това. Сигурно около този стопанин има много помияри. Аз обаче съм истинско куче. Когато въртя опашка, не го правя от страх, за да не загубя службичката си, а от радост, че съм си свършил добре работата... Да, моята голяма награда е пържолата. Може би ви се е сторило цинично, че се говори за това, но то няма нищо общо с убитото момиче…”

Браво! Браво! Дето се вика, върти, върти… Кучкарят ще остане много доволен.

Предполагам, че в някаква подобна ситуация Киркегор е стигнал до извода: „По-добре дъщеря проститутка, отколкото син журналист!"

С такава журналистика далече ще стигнем. Дано да можем се върна после…

Междувременно става ясно, че ще наказват шефа на БОП в Перник Златков. За поведение, „несъвместимо с етичните правила на служителите от МВР”. Това поставя в нова светлина въпроса кой на кого трябва да се извини. Или бъркам?

И още един пример за обективна и безпристрастна журналистика.

„Сега”: „На тръгване Първанов писа "слаб" на Борисов”.

За „Стандарт” новината е, че Гоце щял да седне на първия ред на Позитано. И чак накрая на текста смръцафръцали оценката му за кабинета. За „Труд” пък изобщо няма такова нещо. Те написали в стил „А вие защо биете негрите?!” Цитират некой си бивш бодигард от НСО, който разправял какви оръжия и коли по 1 млн. накупило НСО, та да си прави кефа Гоце. „Монитор” също пита за негрите…  „24 часа” за по-лесно изобщо са отебали темата…

Не казвам, че е много важно да знаете оценката на Параванов за кабинета. Просто давам пример как „информират” вестниците. Пенсиите, не се оглеждайте, на вас говоря! Помислете дали е нужно да си давате парите, та от неинформирани да станете дезинформирани.

Понеже стана дума за Параванов. Вика, че за 10-те си години като президент съжалявал за три неща: че не се е преборил за малките реактори на АЕЦ "Козлодуй", за референдум и за мажоритарен вот.

Дали да взема отношение? Добре, обаче само за АЕЦ. Като кандидат-президент Гоцето рече: „Българските държавни и правителствени институции не трябва да се поддават на натиска на ЕС за затваряне на реакторите. Техните интереси не съвпадат с нашите.”

Но като президент обърна шумката: “Не можем да се откажем от постигнати споразумения и поети ангажименти... не можем да си позволим да взривим диалога с ЕС… да се самоизолираме…”

Та това му беше битката за АЕЦ. И другите му битки протекоха горе-долу със същата интензивност.

По основния въпрос, който тресе Станишев - като какъв ще се връща в БСП - Параванката вика: "Мога да отида и в енската партийна организация, да се хвана с черната работа". Ама… Щото няма как да няма едно „ама”, не ли?

Лятоска пак така рече: "Мога да помагам и от последния ред…" Ама…

Ама не ща!

Да, битката ще е жестока. Щото червените си въобразяват, че скоро пак ще са на власт. Бойко като нищо може да ги докара.

Ей, братя, мислете! Изследване на немски и швейцарски учени, публикувано в „Дейли Мейл”, доказало, че от червена чиния човек консумира 40% по-малко. Червеното, викат учените, действа възпиращо на мозъка, защото обикновено мозъкът асоциира цвета с опасността, със забраненото…

Явно не всеки мозък!

Въпросът е, че у нас и сините чинии са компрометирани. Жълтите също…


Вторник, 17 януари


Новинар съобщава за някакъв иранец, който си татуирал на пениса името на гаджето и останало място, та написал още: "Успех в твоите похождения!" Явно бая място е имал за писане. Е, не е чак като рекордите, които се държат от един негър в Джамайка, който си написал: „Welcome to Jamaica, have a nice day!” и един македонец с написа “The former jugoslav republic of Macedonia”.

Но и при иранеца е добре. За късмет, докато го татуирали, му засегнали някакъв нерв ли, що ли, та се одървил и така си останал. Вече три месеца. Обаче вика, че не му пречело. Какво да му пречи? Заема малко повече място, но то е нищо пред предимството да го имаш готов по всяко време. Те младите не съзнават, ама питайте пенсиите колко време отнема…

Пенсиите, понеже ви споменах, какво ще кажете? Знам, че е много лично, но хората викат, че доде не си кажеш болката, няма да намериш лек.

Ей, не бързайте да се отказвате от секса, преди да сте категорично сигурни, че сте го израснали. А за да сте сигурни, трябва да установите дали и колко пъти получавате ерекция на сън. Сега сигурно ще кажете, че няма как да ги преброите, докато спите? Напротив, има! Ние не случайно сме доктор, макар и по други науки. Ама то сексолог, социолог, кой ти прави разлика… Та казвам, че сме разработили една проста програмка за компютъра. То даже не е и програмка, ами един обикновен будилник. От USB порта на компютъра излиза едно кабелче, свързано накрая с пръстенче, което се надява на… сещате се къде. Пръстенчето е така конструирано, че при натиск от вътрешната страна се разглобява, контактът се прекъсва и будилникът звъни. При това положение от вас се иска само да драснете една чертичка на предварително поставен до главата ви лист. И може пак да си заспите. И на сутринта като се събудите, според броя на чертичките, да вземете решение каква сексуална политика да водите занапред. А, ако няма никакви чертички, можете да  повторите експеримента и, ако пак няма, значи просто няма. Свършили са. (Казват, че били всичко около 7000.) Ако нямате компютър, можете да опитате теста на Шарлот от  „Сексът и градът” – нанизвате едно хартиено пръстенче и ако на сутринта е скъсано, ясно. Ако не е скъсано – пак ясно.

Пак в „Новинар” (явно в тоя вестник имат слабост), чета за некой си Матю Уол от Калифорния, който преди време бил блъснат от автобус и получил сериозни наранявания в репродуктивните органи, което наложило да го оперират. И какво са го оперирали, но Матю се събудил с 3.8 см. И осъдил клиниката да му плати $7.5 млн. обезщетение. И нещата коренно се променили. При 7.5 млн. жените питат за сантиметрите само от любезност…

А нашият съд не присъжда в полза на онеправданите. Да! Една мома от Пловдив, Симеонка П., се запила с една тайфа. И знаете как е, от дума на дума… Първо го направила с един, после с още един... Момата турила миза 70 лв. Но предвид на очерталия се оборот, свалила на 20. Обаче ония келеши накрая отказали да си платят. И тя ги дала на съд за изнасилване. Съдът преценил, че сексът бил доброволен. И й образувал контрадело за набеждаване.

Между другото, от мои източници разбрах, че точно такъв му е бил проблемът на Строс-Кан, дето го съди една камериерка за изнасилване. Отказал да си плати. А като нема плащане, госпожата е в правото си да го води изнасилване. Не ли?

На Симеонка й трябва печен адвокат, да им врътне една реконтра на тия тарикати по Закона за задълженията и договорите. По силата на Чл. 20а. („Договорите могат да бъдат разваляни само по взаимно съгласие…”) и във връзка с Чл. 44 (който тълкува  едностранните волеизлияния), ще ги скъса.

Пък на круширалия лайнер „Коста Конкордия” знаете ли какво се оказало? Че нямало нито една феминиска. От над 4200 пасажери нито една феминистка. Когато спасителите призовали „Жените и децата първи!”, ни една жена не протестирала. Известна съпротива имало от страна на някои мъже, даже от капитана, но от жени – не. И атеисти нямало. Всички се молели горещо.

Пък един пич във форума на „Сега” направил много ценен извод от туй крушение: „Случаят доказва само едно - че колкото и добри да са проектантите и изпълнителите на едно нещо, един "идиот" на мостика понякога е достатъчен.”

Един, пък, ако не е един, още по-сигурно. Този извод, чини ни се, е с универсално значение. В смисъл, че става и за държавни кораби…


Сряда, 18 януари


Журналистите пак разпитват Гоце, като се върне в БСП, той ли ще е лидер, или Станишев. Вика: " БСП ще спечели, ако бъдем достатъчно разумни, за да си разпределим ролите. Защото всеки има своята сила. Единият навън в Европа, другият тук."

Демек, Станишев да заебе питомното и да гони дивото. Щото я го изберат за редовен председател на ПЕС, я не. Така разбира Гоце разумното. Той да си седи на топло на „Позитано”. Обаче според нас малко се заблуждава, че е силен «тук». Но това не е от тия заблуди, дето траят дълго. Скоро ще се разсее...

Обаче пък във вестника пише: «Първанов натири тъщата. Баба Вили освободи личния си апартамент в "Красна поляна", живее сама в къща в Суходол...»

Най-после една мъжка постъпка! Ей, четохте ли оня ден за един, дето направо я запалил? Ама  много жестоко, бе?! Не, така не бива, така само в най-краен случай.

„Стандарт”: „500 лева глоба за изкъпан поп”. На връх Богоявление в дупнишкото село Бистрица, за по-лесно, хвърлили кръста в реката барабар с попа. И сега участниците в туй злодеяние ще плащат по 500 лв. глоба за хулиганство и за посегателство върху представител на Бога.

Това добре, ами да видим как ще изкъпем владиците… Щото, между нас казано, нема измислено „Аче” за тия дърти мискини. 12 от 15! Дузина! Една „Мръсна дузина”. Главно шестаци! По лесно е да кажа кои не са: Николай Пловдивски, Гавраил и Амвросий. За дедо ви патриарх, ний ще останем на особено мнение, много особено.

Калиник вика: „За никого не съм донасял нещо лошо.” Нищо лошо, само дето наклепал Дометиан, че флиртувал с някаква мадама и не само флиртувал. Двама цивилни богослови наклепал, че се таковали с рускиня и германка. Пък в рапорт от Москва писал за хомосексуални отношения на наши богослови с африкански студенти. Иначе нищо лошо…

Калиник вика още, че понеже всяка власт била от Бога, те били длъжни да й сътрудничат. Всяка власт е от Бога, освен тая, дето отрича Бога. Бог не е толкова лицемерен, че да си отглежда земна опозиция.

Само да вметна между другото, че Бойко рекъл в Германия: „Изпадам в неловко положение пред моята опозиция. С нищо не ни стимулирате. Ние не искаме допълнително пари, а само това, което се дава на най-затруднените държави, да се даде и на най-дисциплинираните.”

Направо се е изказал като английската кралица. Тя така се изразява - „моето правителство” и „моята опозиция”. Кога ли ще се изпусне да каже я пред Меркел, я пред Саркози „моята Европа” и ще настъпи мотиката… Щото тука никой не му оспорва притежателните местоимения, но в Европа са доста  чувствителни. То дип, че не разбират български…

Пък американският дедо поп Симеон писал до шефовете си в ДС: "Мой пръв дълг ще е изпълнение на партийните поръчения, а на второ място остава моята професия.” И след тази изповед заслужено го пратили в САЩ…

Сега да вземат всички вкупом да кажат  едно извинете на епархиотите си и да се скрият в някой затънтен манастир, където на хляб и вода да молят Бог да им прости греховете. Че те не са един и два.  

Ей, това го казвам, ама не го вярвам, не съм чак такъв льольо!

Оня ден, като си празнувах имения ден, се замислих к’во е хубаво да си двуличник. Казвал ли съм ви, че ние честваме имен ден и на двете си личности. На едната на Стефанов ден, на другата на Антонов ден. Та в тая връзка се замислихме дали агентите честват имен ден и на агентурното си име? Би трябвало. Всъщност, тия 12 дедо попа са триличници. Имат си светско име, църковно име и агентурно име. А някои от тях имат и артистичен псевдоним. Да!

Дето се викаше в Евангелието на Йоан, познахме истината и тя ни направи свободни. Свободни от всякакви скрупули спрямо морала на тия дърти мискини! Що не чувам вече интелектуалците, дето ги защитаваха из ония дни? Нещо се умърлушиха?


Четвъртък, 19 януари


„Новинар” пише, че според експертите децата ни ще се пенсионират на 70 г. Хората, които сега са на 30-40 г. били 1 млн., два пъти повече от поколението на сегашните тийнейджъри. И внасяли най-голям дял от парите, които се изплащат на сегашните пенсии. Когато обаче дойде време този милион да се пенсионира, ще го издържат 500 хил. И, ако сега нема парета, тогава двойно няма да има. И се получава класическа финансова пирамиди – последният духа супата… Та затова пенсионната възраст щяла да стане 70 г., което значи, че само тук-там некой ще доживее да получи една-две пенсии.

Лично ние отдавна сме се примирили, че ще се бачка доде ни турят портрета на първа страница… Щото обикновените хора ги турят по стълбовете, а журналистите по страниците… „In memoriam. Вчера загубихме…” и т.н Ако Началника няма други планове, де…

Ама то не е само за парите. Туй, дето няма да има млади хора, поставя и други въпроси. Като например кой ще ни сменя памперсите. Чета в „Сега”, че министрите Константинов, Младенов и Дончев представили българо-швейцарски проект „Домашни грижи за независим живот" за подготовка на цигани за социални асистенти по домовете. Представяте ли си? Да доде циганин дома ви, та да ви гледа! Ами ако се случи някой крадец и измамник? Не че сред тях са много такива, но все пак се срещат…

Господи, дай на тия министри малко мозък! По-точно, дай им малко по мозъка…

В тая връзка ще направя един донос. „До Комисията по дискриминацията, Етичната комисия на вестникарите, Гого Лозанов и всички заинтересовани лица. В разрез с всякаква политическа коректност вестник „7 дни спорт” с гл. редактор Юлий Москов е сложил на първа страница заглавие: „Новите в ЦСКА: Италианец, швед и две чернилки”. Това е расизъм от най-долна проба! Моля да вземете спешни мерки!”

Може ли такова безобразие!? Да кажеш на афроамериканец чернилка е все едно да кажеш на индобългарин мангал! И кой вече вика на циганина мангал, освен отделни граждани и то тайно?!

Но да се върнем на темата. От всякъде сме измамени, братя! Наистина отвсякъде! Ето днес чета, че според проучване, публикувано в "Джърнал ъф секшуъл медисин", G-точката не съществувала! Ръководителят на екипа, некой си д-р Амикай Килчевски, вика: "Не успяхме да намерим доказателства за съществуването на G-точка. Много вероятно е подобна зона да не съществува.”

Разбирате ли какво ви съобщавам?! Десетилетия научни търсения отиват на вятъра. Щото и аз като вас съм търсил къде ли не. Направо съм търсил като аргонавт руното. И нема … И сега ми казват, че не съществува! Как не съществува, бе?!

И това е втори научен колектив, дето твърди, че не съществува. Лани и учени от Кралския колеж в Лондон направиха същото научно съобщение  - G-точка нема! Добре де, а като нема точка - нема оргазми?! Или бъркам? Всъщност, то може и сега да нема. Пъшкането не значи непременно оргазъм. Човек може да пъшка и по политически причини. Па може да е и от асма. От тежко също се пъшка…

Но знаете ли какво ще ви кажа. Зарежете ги учените! Продължавайте да търсите. Както съм казвал, имаме пресантиман, че специално за G-точката, е напълно възможно самото търсене да е по-важно от намирането!

Добре де, ако не съществува, защо тогава в някои клиники предлагат услугата „Уголемяване на G-точката” срещу 2000 лв. Например има една Hill clinic. Запомнил съм я по това, че Карбовски там си представяше стихосбирката лани. В нея предлагат също, срещу скромните 8 000 лева, услугата  „Подмладяване на вагината”, каквото и да означава това…


Петък, 20 януари


„Сега” пише: „Нехаресващите встъпващия в длъжност президент го смятат за профан и са напълно скептични относно възможностите му да се състои като държавен глава.”

Е, такова нещо не сме казвали! Слушахме му речта при инагурацията вчера. Склонен сме да си оттеглим думите си за инженерите, въпреки че бяха казани на шега. За всички инженери без един. Да го приемем за изключение и да не се караме повече.

Ама бива ли така при жива жена президентът да ходи като парясник?! Тая на каква се прави, нема да й падне варакът! Той и г-н Меркел не удобрява политическата кариера на жена си, ама на важните случаи е до нея. Между другото, чета, че г-жа Плевнелиева оня ден регистрирала фирма за търговия със софтуер. Според неписаните закони, първата дама нема право да се занимава с бизнес, щото влиза в перманентен конфликт на интереси. Не знам. Направи ми впечатление, че с неин колега от „Капитал” заедно напуснали и заедно основали фирмата. Намирисва ми на тъпоъгълен триъгълник, ако ме разбирате… А, ако ме разбирате, ще се сетите и кой е тъпият ъгъл.

 „Стандарт”: „Македония иска Сергей”. Щото той нали миналата неделя подробно се обясни как  корените му са от струмишкото село Щука. Мисля, че е редно поне веднъж да уважим искането на съседите ни. Толкова хора им отказахме – Самуил, Гоце, Яне, Вапцаров, Хитър Петър дори не им дадохме… Още повече, че в случая няма да ни струва Бог знае какво. Даже и Плевнелиев, към когото също проявиха претенции, можем да им отстъпим. И Бербатов можем да им дадем. Но него по съвсем различни причини. Първо, щото те му викат „най-добрият македонски футболист, раждан някога”, а у нас все го туряме под сянката на Стоичков. Но по-важното е, че македонците, за разлика от нас, ще намерят начин да подскажат на сър Алекс, че наш Митре требе да игра. Ще му почука некой ден некой тъмен балкански субект на врата и ще му рече: "Молим само да питам. Ке го игра ли наш Митре център нападател?" И ке го игра не , ами и оро ке игра…

Пък некакви идиоти искат да се забрани пушенето и на открито, например на спирките. Сигурно, дето вика Васко Сотиров, „за да могат гражданите с пълни гърди да дишат незамърсени от цигарен дим бензинови изпарения!" Заради такива пушенето е на път да стане толкова самотно занимание, колкото и мастурбирането. И толкова срамно. Ще се бутаме по кюшетата й ще го крием в шепата… Фаса имам предвид.

 

To be continued next Monday

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 36112 |16.01.2012 Четвърти километър . 61| 37786 |09.01.2012 Четвърти километър . 22| 32825 |03.01.2012 Четвърти километър . 33| 33715 |28.12.2011 Четвърти километър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads