Реклама / Ads
16| 14689 |30.01.2011 ГЛАСЪТ

Четвърти километър

.
Из делниците на един луд 24-28 януари 2011 г.
 

Понеделник, 24 януари

„The Sun”: “Dimitar Berbatov made mincemeat of Birmingham”, което преведено от английски на пазарджишки означава: „Бербатов ги направи на мат и маскара.
Пък „Mirror” го нарича „marvellous” - удивителен, невероятен… Тъпанари! До вчера го изкарваха къв ли не…
Пък сините искали за Гара Дембеле 2.5 млн. паунда. Имало голям интерес за привличането му. От Уест Хем, от Евертън… А у нас интерес да го привлече имало само от прокуратурата. Там, дето караше пиян… (Това последното го откраднах специално за вас от един пич от телевизора.)
Параванката продума за Мишо Бирата „Вие ме питате дали е имало разговор между нас - възможно е да имало, аз не мога да кажа…” А кой може, бе!
Когато се осере, Гоце все така го усуква. „Президентът наистина е бил в планината в района на Симитли, но не е участвал в ловни събирания или други прояви...”
Не, не, брал е минзухари!
Танов: „Записът ми с премиера е пълен фалшификат.”
Странджев: „Аз потвърждавам това, което аз съм разговарял с г-н Танов. След като то е автентично, то трябва да си олигофрен, за да не се сетиш, че и предишните разговори са действителни”.
Тази диагноза ще се потвърди в сряда, когато ще стане ясно как г-н Танов е звънял на ЕГН и се е чудил що тъпата машина му вика: „Грешен код!”
Боже, какви гъдулки!
Но пък от друга страна, гледам какво става в Италия. Берлускони така го е треснал старческия сатириазис, че само за девойки мисли. И май е забъркал и Путин в оргиите си. Та сега щели да го викат да свидетелства. Та се чудя кое е по добре. И докато се чудя се сещам какво викаше Били Майер: „Онова, което демократите правят със своите служителки, ре¬публиканците го правят със страната си.” Та се чудя кое е по-добре…
Пък Саркози… Той баща му не случайно предупреди: „Никола беше най-глупавият от всички Саркози”. Отишъл в Елзас и рекъл на местния президент: "Казвам ви това, скъпи Филип Ришер, не само защото се намирам при вас в Германия…"
Реки френска кръв, вековни битки с прусаците за Елзас и Лотарингия и той ей така ги харизва! Французите и до днес вадят оръжието като чуят тия имена! Фредерик Бегбеде: „Попаднах на Ана-Мария, млада германка, братовчедка на Хабсбургите… Последвах я във френския парк, а когато се върнахме, за моята родина беше отмъстено.”
Пък Доган отишъл при Бойко. Кажи бе, аркадаш, какво имаш срещу турците, та ни гониш? Как какво, бе?! 500 г. турско робство! Ама това е било преди 130 г., бе! А, не знам, аз вчера научих от Танов…
Ей, обаче ние не обменихме мисли по вота на доверие, бе! Това събитие заслужава няколко думи. Като обобщение можем да кажем: „Една сума пари е главното действащо лице в тази история за хора, както пита мед би могла да бъде главно действащо лице в история за пчели…”
Или едно голямо лайно в история за мухи…
Но имаше и някои дребни ползи. Вотът на доверие, този „високорефлективен демократичен инструмент”, както го определи г-жа Снежана Дукова, беше реабилитиран. Разкри се лицемерната същност на Костов и СК. А също и увеличена допаминовата активност в мезолимбичната пътека на мозъка на Дилян Пеевски, който като издател защитава властта по-яростно от опълченците на Шипка, а като депутат се изсулва като мокра връв, за да не гласува. (Като хомеопат препоръчвам чай от трепетлика!) Изговориха се 57 183 думи (броил съм ги!), повечето ненужни…
Много ме впечатли г-жа Дукова: „И тъй като ще говоря като депутат от Комисия по образование, ще споделя и няколко действия в тази секторна политика в контекста на политическата програма на ПП ГЕРБ за европейско образование в акцентите на свършената законодателна продуктивност...”
Да взема едно дърво, ще видиш ти какво е продуктивност…
„Светът е пълен с хора, които са много изкусни в създаване на впечатление, че са по-умни, отколкото са в действителност…” Вонегът. Сетих се за него, защото госпожата свърши речта си в стил „Бог да ви поживи, мистър Роузуотър”.
Пък Волен вика: „За 20 г. писане на статии и водене на предавания осребрих само косите си. И сега продължавам по същия начин...”
„Д-р Ед Браун въведе нова дума за болестта на Силвия, самаритрофия, което, обясни той, значеше истерично безразличие към нещастието на онези, които не са така късметлии като нас… Самаритрофията е потъпкване на съвестта от останалата част на ума…”
Пък „Новинар” ни съобщава, че след такса „Електромер”, ДКЕВР може да въведе и такса „водомер”.
Казах ли ви, бе!? Предупредих ли ви да протестирате, щото всички кърлежи ще поискат?! Обаче вас ви мързи. Протестирате само на ум. Ама управляващите не четат мисли. Те, всъщност, нищо не четат… Ще се сетите, когато ви турят водомер отпред и катализатор отзад…
Композиторът Стефан Димитров, написал едни от любимите песни на няколко поколения, вика, че спира да пише. „Много се отчаях от държавата, особено с последните скандали. Имам чувството, че сме затънали в някакво блато…”
„Аз затънах до шия в блатото. Навярно щях да загина, ако не се бях сетил да се хвана за собствената си коса и да се самоизтегля.”
Просто трябва да се сетим!

Вторник, 25 януари

Бойко за Гоце: „Мъката на Първанов прозира отвсякъде.”
Гоце за СРС-мискинлъците: "Какво има да коментирам? Мъка!"
“Боже, Боже! Колко мокани има по тоя свят, Боже! Не ме поправяйте, така е по-точно, щото се посочва причинно следствената връзка. Мъката от моканите идва …
Анджак стана дума… Царят май ще се кандидатира за президент. И ще го пишат в „Гинес” като единственият в света, дето е бил цар, премиер и президент. Беше се притаил като сукнян молец, а сега ката ден пише статии. Въобразил си е, че има шанс в тандем с Куневица. Може, ако Боко го подкрепи. Щото към момента ГЕРБ нямат изявен свой кандидат. Цецко вече глътна водичка, а Бойко не може да остави МС, щото ще се разпадне конструкцията. Кристалина пък не е достатъчно уседнала. „Труд” усетили индикации: „Случайно ли, викат, премиерът сподели, че когато е извън страната, международните партньори първо го питат какво прави Сакскобургготски.” Не, не е случайно. Иска да ни каже скивате ли колко е популярен по света.
Той, царят, си доде, за да стане президент. Щото за такава длъжност се бил готвил цял живот. То каква ли толкова подготовка трябва за президент… Колко мислите се е готвил Първанов? Или пък пловдивския бракоразводен адвокат, да не говорим за Желката. Пък и що да се готвят, и през акъла не им е минавало, че родината ще опре до тях. Освен това, царят знае езици. Няма да забравя как на едно мероприятие на ЕС в Севиля царят им говори на европейските тежкари на френски като френски аристократ. И после на вратата се сблъскаха с Ширак. Царят му отстъпил: “Моля ви, минете, вие сте президент.” Обаче Ширак му рече: “А не, вие пък сте цар.” Кога ще отстъпи десния Ширак на комунигата Първанов?! Да не споменаваме, че той е и монолингвист като Боко.
Ако не беше оня мръсник Костов да прави сечено, щяхме да си изберем царя за президент и друга щеше да е съдбата на родината. Царят му ходил на крака в Драгалевци да го моли, Бойко го призна. Но Иван тогава се държеше на голямо, беше полегнал върху народната любов, която му се полагаше заради реформаторската му политика. Той така си мислеше, де…
И Жорж Ганчев се обади, че е на линия: «Ако българските граждани решат, че трябва да има надпартиен президент на България, който има фасон, който представлява страната с езици, с ерудиция, ренесансов човек, доказал се в четири вида изкуства…” (Тука ни подава шифъра на Леонардо – ренесансов човек, четири вида изкуство…)
Вика за Параванката: «Аз му дадох 100 хил. гласа, защото щяха ми счупят краката.”
2008 г.: "На Седефчов му дадох моите 100 000 гласа, а той ме измами за посланическото място в Лондон, където аз трябваше да отида."
Ей, Жоржи, ренесансовите личности не лъжат като дърти цигани!
Ало, пенсиите, стига простотии. Да ви кажа нещо важно. За 2011 г. ви съветвам да заложите на австралийския долар. Което не значи да се откажете от ренмимбите (юаните), за които ви писах лани, че са безрискови. Тях не ги барайте. Отделно си купете малко „стокови долари” (Австралия, Нова Зеландия и Канада). Щатски не! Щатският тая година ще има голяма волатилност. Еврото показва известно стабилизиране, но и при него ще има голяма волативност, та не ви съветвам.
Като стана дума за Австралия… Чета, че на австралийските войници им ограничавали държавната виагра. Какво нещо, а? На нас едно време в казармата комунистите ни туряха бром в чая. Абе, да ви питам, почна ли да ви хваща вече бромът? Той така действа, 30-40 г. след поемането се появяват първите симптоми… Мамка им комунистическа!

Сряда, 26 януари

„Труд”: „Костов: БСП организира СРС-скандала”.
Сигурно. Като се запиташ „Кви боно?”, така излиза. То какво точно печелят не е много ясно. Щото оня ден Умен Петков им рекъл: „Хубаво де, ама представете си Бойко да падне! К’во праим?” Те не могли да си представят…
Та за СРС-маскарлъка. Костов вика, че „зад тях стоят президентът, Цвятко Цветков и Алексей Петров”. Но не разбрах кой Цвятко Цветков. Щото освен дъртото ченге Цвятко от ВС на БСП, има още един, близък до президента, Цвятко Цветков, водещ офицер на агент Гоце. Именно той потвърди, че Гоце е бил секретен сътрудник на отдел РИК в I ГУ на ДС.
Вероятно обаче Костов има предвид Бай Цвятко. Щото той какви ли не гадости наговори през годините за Костов, пък и за кака Елена. Как Иван още преди демокрацията въвел пазарни взаимоотношения в МЕИ, в смисъл, че пишел бележки срещу дребни рушвети. И бил викан в народната милиция. Бай Цвятко твърди, че Иван три пъти кандидатствал за БКП, но го отхвърлили. Май точно за рушветчийството. Пък кака Елена била близка с Маргините, даже се срещала с едина брат в „Кемпински-Зографски”…
Така че Костов има много да си връща. И е нормално да му се привижда навсякъде Бай Цвятко.
Силно земетресение, 5.1 по Рихтер, е усетено край японските острови Бонин. Но това, убеден съм, няма нищо общо с туристическото посещението на Бойко Борисов и демонстрацията по карате, която той направи.
Ама може ли такова нещо, бе! Възмутен съм, поне както са го написали „Сега”: „Борисов направил своя собствена демонстрация, като за чучело използвал продавача на сирене Найденов. Далеч от демонстрационната зала и истинските майстори на бойни изкуства, на приема на българо-японското дружество широко усмихнат, Борисов придърпа Найденов и му приложи серия от удари с ръка и крак, както и блокиращи техники. Останалите министри наблюдавали отстрани, доволни, че шефът им не е избрал тях. Нима тези хора наистина очакват, че след подобна демонстрация ще успеят да продадат барем едно кило сирене на японците?”
Да, очакват. Това, което са направили, не влиза в разрез с техния манталитет. Дори смятам, че го намират доста симпатично. Нали човек съди по себе си?
„Стандарт” за срещата на Боко с престолонаследника Нарухито: „Ръкостискането им според експерти по правилата на тежкия протокол било по-топло от традиционното…”
Да. И много по-продължително. Оня едва си откачил ръката, щото нашият като хване – не пуска!
Както и да го е приел, все пак е само престолонаследник.През 2006 г. Пирински, тогава председател на НС, беше приет от император Акихито. През 2009 г. и Гоце ходи и Акихито даде и на него аудиенция. А на Бойко пробутват престолонаследника. Ама то може би по-добре. Представям си да награби императора да го ръкостиска! Те направо ще ни скъсат дипломатическите отношения…
Както и да е. Японците са готини и трябва да си поддържаме отношенията. Ние се имаме с тях още от 1970 г., когато Бай Тошо пръв и единствен от съветския блок посети световното изложение в Осака. Те смятаха Тато за голям приятел. И вероятно много са се зарадвали, като са разбрали, че Боко му е бил охранител, самурай един вид.

Четвъртък, 27 януари
„Заменяме пържолите с буболечки”, цитира „Новинар” холандски изследователи. Това било храната на бъдещето: "Ще дойде ден, когато един Биг Мак струва 120 евро, а БЪГ Мак (бургер с буболечки) 12 евро, когато повече хора ще ядат насекоми ", рекъл гл. изследовател Арнолд ван Хюис.
Браво, нема що! Два милениума се мотаме, за да се върнем пак на Мойсеевия, с извинение.
Ама поне да ви кажа кое става за ядене. Трета Книга Мойсеева: „От всички крилати влечуги, ходещи на четири нозе, яжте само ония, които имат пищяли над нозете си, за да скачат с тях по земята: скакалец с породата му, солам с породата му, харгол с породата му и хагаб с породата му.”
Тия породи солам, харгол и хагаб не ги знам. Като напиша в Гуглето „солам” и то ме пита: „Да не би да имате предвид „салам”? А пък дедо поп го мързи да тури един речник в Библията. Едва през 2010 г. Св. Синод сколаса да я качи в интернет, ама такива работи като бележки, речници, напътствия… Гаче всички ние знаем минимум древногръцки и арамейски. Предполагам, че едното от тия е щурец. Доколкото съм ги изследвал като малък, те имат пищял. За хлебарката ще ви излъжа дали имат или немат пищял.
Искам да кажа, че е богоугодно. Освен това, от КНСБ викат, че за да живее нормално едно четиричленно семейство, то трябва да разполага с над 2 000 лв. месечно. А? Имала баба 2 000 лева, ама не наведнъж…
Назад към природата във всяко отношение! Щото то не е само яденето. Сексуалният патолог Ян Кернер вика, че благодарение на интернет и порнографията мъжете си посягали все по-често. Ако по-рано било по веднъж на ден, сега по три пъти! Ей, пенсиите, внимавайте, че по тия сайтове е пълно с буби! Ще ви хване хард диска некоя буба, а тия с газ се не махат! То при вас не е точно хард, де…
Пък Аштън Къчър, съпруг на Деми Мур, рекъл в шоуто на Джей Лено, че си има луксозна тоалетна дома, но по-обичал да се облекчава сред природата. „Това, вика, наистина доставя огромна наслада. Аз съм родом от щата Айова.”
Какво съвпадение. Аз пък съм от Пазарджик…
То си е приятно, де, освен, че е природосъобразно. Дето разправяше един колега, нема по-голям кеф от това, да подгониш някоя буболечка по някоя тревичка, тя нагоре, ти след нея… Или на пресния сняг да си напише името, понекогаш и фамилията, че и адреса...
Къде се отплеснах. Говорехме за буболечките. В Близкия изток ги смятат за деликатес. Което ме подсеща нещо. Във връзка с атентата на московското летище Домодедово, премиерът рече: „Ние разчитаме на балансираната ни външна политика - с арабския свят, с Палестина, с всички държави там сме в изключително близки, приятелски отношения. Арабският свят прави бизнес в България; на всеки ъгъл има дюнер."
Браво, освен че често предизвикват диария, дюнерите се оказват и нещо като посланици на мира, пратеници на ООН, така да се каже.
Това бисерно изказване заслужава мъничко внимание. Първо не разбирам нерде арабите, нерде чеченците. Освен това излиза, че всички араби са терористи. Изречено от един премиер, това твърдение автоматично води до разбалансирване на отношенията. Дано не го прочетат из посолствата.
Както пишеше един пич, много хора бъркат твърдението почти всички терористи са араби, с твърдението почти всички араби са терористи. Всичките араби са стотици милиони и терористите са 0.001% от тях. Когато хора, които управляват държавата не ги разбират тия неща, работата става сложна… Да напомням ли глупака Буш?!

Петък, 28 януари

Трактористите от „Галерия” извадили нова порция компромати за Бойко. То не са точно компромати, щото като ги четеш и те напушва смях. Някои по смислени сред нас, като се посмеят, па станат тъжни, много тъжни…
Танов звъни на аники Бойко. Ааники е бате на японски. Това от „Стандарт” научих. А премиер било шушо. Та звъни аники шушо на Танов:
ББ: Какво пра'иш, Танов?
ВТ: Нищо... (Колко е откровен! Аз никога не съм смеял така да си призная пред началник!) Пуснали сте ми съобщение, звъня на тоя номер, но ми пише, че е грешен кода...
ББ: Не бе, т'ва му е ЕГН-то бе, не мобилен. Т'ва му е ЕГН-то. Т'ва е едно момче къде рита топката с мене, бе, там от Аерогарата... И там на Манченко брат му, но той поне идва да рита с мене по обед, го преместил на друго место.
ВТ: Еми... ще го реша веднага.”
Момчето, което играе с… шушо, е Николай Вучев. Да ви дам няколко щрихи от портрета, както би казал поета, които събрах от тук-от там… Вучев бил от групата на ТЕЛК-аджиите, 16 митничарчета, които са се освидетелствали като тежки инвалиди и никой не може да ги пипне. Лично той страдал от „исхемична болест на сърцето”, за която, както съм чел по медицинските книги, се препоръчва екстремно физическо натоварване. Та Вучев имал исхемична болест и нямал образователен ценз. Но за сметка на това пък отсъствал когато си иска, щото ходел да рита с отбора на премиера…
За фалшив ТЕЛК пращат в отбора на затвора, не ли?
Питат Танов какво ще каже, дали тоя разговор е истински. Вика:
„Не мога да помня, обаждал ми се е за още много други служители.”
„За още много други!”
„Защото, вика Танов, отиде някъде и някой го заблуди и казва: Танов е уволнил еди си кой, той е много свястно момче. Той ми звъни и ме пита.”
Като доказателство, че разговорите са фалшиви, Танов задава риторичния въпрос: "Вие смятате ли, че аз ще звъня на ЕГН?" Лично аз не смятам. Ето едно примерно ЕГН, което ни дава ЕГН-генераторът. То е на първото момче, което се е родило на 13.06.1959 г. в Софийска област. Изглежда така: 5906137224. А един номер на мобилен, например на Сидеров, изглежда така: 0888693243. И кой средно грамотен човек ще ги сбърка? Не, вицовете за милиционери не са вицове.
Айде, чао. Благодарим много. Ако искате да ми споделите някоя простотийка, звъннете ми на егенето: 0885 233 691.

To be continued next Saturday
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 15733 |23.01.2011 Четвърти километър . 26| 16587 |16.01.2011 Четвърти километър . 21| 15955 |09.01.2011 Четвърти километър . 22| 18207 |28.12.2010 Четвърти километър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads