Реклама / Ads
16| 13143 |11.07.2011 ГЛАСЪТ

Четвърти километър

.
Из делниците на един луд (4 – 8 юли)
 

Понеделник, 4 юли

Бойко обяви, че ГЕРБ застава зад Лечков в Сливен. И тяхната е една пернишка любов... Преди година викаше: „Господ на едно място дава, на друго взема.” Изказване, което не оставя съмнения, че на Лечков е дадено в главата... Днес: „Лечков е направил доста неща за Сливен… Много кметове могат да му завиждат".
Те верно му завиждат. Заради търпението на Сливен. И на варненския кмет затова завиждат. Даже на него повече. Щото на Лечков ще му е за трети път, докато на Киро Йорданов за четвърти. Доколкото съм чел, Кир Велики е управлявал Персия по-кратко от Киро… Е, пресилвам, ама не много…
Ей, Варна! Не ви се бъркам, но приличате на оня китаец, дето ял за пръв път свинско печено, когато му се запалила кочината, и от тогава всеки път, когато му се прияждало, все си я палел.
Захари Стоянов викаше на такива „чимшир” – вечно зелен и на нищо не мирише. Киро Чемширо… Ако случайно ме четат в „Оргахим”, препоръчвам им го за рекламно лице. Турят му един слоган: „С нас сте винаги на власт” и ще се удвоят продажбите.
„Най-голямата му любов си остава Варна. Затова и се хвърля в битката за четвърти мандат”, ще напише в събота „Стандарт” в текст, над който не пише да е платен. То не е и нужно.
Варна, верно ли? Е, вие по-добре знаете. В края на краищата, по време на Кировото управление градът ви заприлича на Палма де Майорка. Няма друг български град с палми за милиони. И не случайно политическите му противници го ударили точно там, като запалили палмите пред входа на Морската градина…
Обаче така и не разбрах, що купи декоративни. Можеше да купи финикови, да ви раждат фурми. Или други некои плодни. Чел съм, че в Зимбабве имало палма, дето раждала плодове с формата на пениси. Дървото се казвало уганге-ка, а самият пенис, исках да кажа плод, се наричал окаге. Имал вкус на препечени филийки. Представяте ли си?! Разхождате се, протягате ръка, берете и лапате п… препечени филийки…
Ей, между другото, над Бояна са забелязани летящи чинии. Очевидец твърди, че заминали накъде Варна.
„Стандарт”: „НЛО над властта”. Не мога да ви кажа защо точно Бояна са избрали. Има хипотеза, че корабите на развитите цивилизации се движат, като изсмукват мисловна енергия от Земята. И точно над Бояна останали без гориво…
Теодора, врачката на Берлускони, вика за Бойко: „Тази сила, този дух, който носи, е от друга цивилизация.”
Това не е ново. Някои отдавна твърдят, че е извънземен.
Теодора също била виждала извънземните. Появили й се по начин, който само пенсионерите могат да обяснят – в тиган! „Тиганът беше нов и когато пуснах вода да го изплакна, се появиха в него ясни концентрични кръгове, които си смениха цвета, преливаха. Показах го и в телевизия "Доматтина 5".
Пенсиите, истината за извънземните е в тигана! Не ли?
Проф. Лъчезар Филипов, астроном и уфолог, твърди, че НЛО се появявало и на други места. „Има много случаи в Банкя. Предполагам, че има някаква енергийна зона в района, която представлява интерес за тях.”
Глупости на търкалета! Мисли логично, бе! Ако извънземните са оставили нещо в Банкя, нормално е първо там си го търсят. После са разбрали, че се е преместило в Бояна…
„Медиапул”: „Трайчо Трайков скочи с парашут”. Тия па! Това беше през 2009 г. бе, алоу! И защо само Трайчо?

Вторник, 5 юли

Петьо Цеков пише в „Сега”: „Един депутат напуска парламентарна група, обявява се за независим и си прехвърля парите на ГЕРБ... Защо? Не защото на ГЕРБ му трябват точно тия пари. На ГЕРБ му трябва гласът на тоя депутат. Затова съм убеден, че въпросните 160 бона се връщат при депутата."
Не си прав, колега. Въпросните 160 бона отиват в касата на ГЕРБ. При депутата отиват едни други 160 хил. лв.
Доц. Трактора вика, че кабинетът покровителствал контрабандата, а когато става дума за такива дейности, той е компетентен. Отклонявали се 40-50 млн. лв. седмично, над 2 млрд. годишно. Та от тях се плаща на депутатите според мен. Защото не оставят следи. На депутатът му е безразлично кои 160 хил. ще му дадат… Не ли?
Но това са дребните разходи. Големите пари са за друго. „Труд”: „Цената на един глас на изборите наесен може да стигне 200 лв., прогнозират представители на основните партии в Търново.” 100 хил. гласа по 200 лв. - 20 млн. Само за Търново. Ама то не е само Търново…
През това време пациентските организации водят тежки преговори със здравното и финансовото министерство НЗОК да плаща ваксината, предпазваща от рак шийката на матката. „В България всеки ден 2 жени умират, а над 1000 заболяват”, твърди статистиката… И тук може да се каже: Ама то не е само рак…
„Волен става дядо”, научаваме от „Стандарт”. Доведеният му син ще става татко. Пък „Всеки ден”, новият вестник на Пеевски, иронизира: „Волен става направо дядо”… В смисъл, че прескача бащинството…
Всъщност, новите вестници са два: „България днес” на Пъпката и „Всеки ден” – на Пеевски (издателите на „Уикенд”, което е същото).
„България днес” още на втора стр. се е изложил в заглавие: „Калфин VS. Плевнелиев. Бивш и настоящ вицепремиер застават един срещу друг.” Плевнелиев не е вице, бе!
Но това са дребни грешки, които ги правят и вестници с почти 20-годишна история. В коментар на „Новинар” четем: „Глас народен, глас Божи. Една чудесна мисъл, родена от българския гений…”
Българския гений викате, а? Ако имате доказателства, ще се прочуете. Още в древността шест града са се борили да си присвоят тоя гений. Този българският гений е говорел на гръцки. Освен това е бил сляп. И се е казвал Омир… По-късно римляните го превели на латински: „Vox populi, vox dei”…
Да използвам случая да ви предупредя, че Омир е казал също: „Аз на теб, ти на мен.” Да не се подведете от практиката у нас и да го припишете и това на българския гений!
Та за новите вестници. Съвсем накратко: мутри, курви, простотии! „България днес”: „Отрязаха ми члена, сега пикая клекнал”. Като пример стига, нали? Не му отстъпва и „Всеки ден”: „Ники Пилето става баща”, „Годжи спи с ученичка”, очерци за Мето Илиенски, Маргините и други национални герои…
На един дувар некой беше написал: „Яжте лайна! Не може милиарди мухи по света да бъркат.”
Вече знам какво е искал да каже…

Сряда, 6 юли

Пишат ни читатели: „Докторе, критиката ти само към ГЕРБ насочена, а другите ги няма никакви…”
Ами именно, де! Няма ги! Никакви ги няма! Червените мушмороци толкова ги няма, гаче пак са излезли в нелегалност. За ДПС да не говорим. Само Костов симулира движения, но то неговото е в рамките на стохастичната грешка… Всички седят и гледат сеир. А премиерът тича като изоглавен да открива всяка ремонтирана дупка и всяка турена керемида и говори, говори… Видяхте ли го по телевизора как е почернял? То е щото открива все на открито.
Освен това, ние, откакто сме почнали да пишем тия делници през 2002 г., главно с властта сме се занимавали и по-малко с опозицията. Сега тези са на мушката. Нищо лично. Но да не се обясняваме повече. На https://delnicite.blogspot.com е качен всеки ред, който д-р Филипов е написал. Ако намерите един похвален ред за политик, веднага се прекръстваме на Рамадан Гогов Таков. (Защо точно Рамадан, ще ви кажа друг път.)
Най-смешни са тия, дето твърдят, че пишем за пари. Стига, бе! Това пари ли са! Това си е направо безплатно! Но ако знаете някой, който е склонен да даде некой лев, докато ви споделяме дълбокото си убеждение, че по-прости хора никога не са ни управлявали, няма да го върнем…
„Дълбоко в подсъзнанието на Йосиф Мария се загнезди идея: не би ли могло от честността да се направи бизнес? Това би било най-неуловимата измама от всички.”
Засега не се получава, но ще продължим в същия трафарет. Па на който не му харесва - интернет широк, може и на некой вестник да кацне… Така де, само мазохистите седят е четат нещо, дето ги разстройва.
Инициативата „Безбойко” събра малко над 30 000 почитатели! Точно колкото и групата "Нека помогнем на Николета да спре да пее". И, естествено, медиите го обърнаха на „Ни ден без Бойко”: „Стандарт”: „Бойко: „По-добри сме, като влизаме в църква”.
„Новинар”, (току до дописката „30 000 искат ден без Бойко”): „Борисов броял построените църкви, а не джамиите”.
„Труд” направо с голямата баданарка (при това Малария Велева вече не е там): „Църквата за Борисов: Смел, възхитителен, градивен и народополезен.” (Дедо попе, а лети ли, бе?) „24 часа”… „Монитор”... Даже „Сега” и „Дума” не са се стърпели.
Но какво да се чудим?! „Прозорецът към света може да се затули и с вестник.” Достатъчно е да погледнем собствениците на медиите и няма какво да говорим повече. Стара истина е, че който краде, той и лъже. Щото, нали, ако не лъже и го попитат: „Ти господин Любомир Павлов (Дилян Пеевски, Антоан Николов, Красимир Гергов…) откраднал ли си тия милиони?”, той трябва да си признае… И всичко се обезсмисля. Не че някой ще ги попита, де…
Лъжат, за щяло и не щяло лъжат! Новинар се хвали, че бил пети по доверие на читателите. А в същия брой публикували една снимка, под която пише: „Сексапилното миньонче Анн-Джи показа новия си сценичен партньор Ола. Шоколадовият красавец е професионален танцьор…” и т.н. Шоколадовият красавец е един църен афроамериканец от тия, дето, ако минат път на черна котка и тя се повръща… Що, бе, що лъжете хората в очите?!
По повод 2 г. от идването на ГЕРБ на власт представителите на опозицията изпуснали слаб сигнал, че са живи. И рекли, че управлението буксува. Мартин Димитров рекъл, че ГЕРБ били пропуснали възможността да извършат реформи, въпреки подкрепата, която получили от сините в началото. (Те искали да им дадат и по-голяма подкрепа, в рамките на 3-4 областни управители, зам. областни във всичките областни градове, 3-4- министри, 3-4 зам.-министри, но Бойко отклонил помощта.)
Пък Станишев рекъл: „ГЕРБ дойдоха на власт преди две години с предизборното обещание, че "България може". Да, но ГЕРБ не може”. Можещият! И той на нашия такова се учи да такова… Дето викаше леля Ог, „Имаме много опит в нямането на опит…” От ДПС рекли: „Започва жестокият реализъм на ГЕРБ”.
Не си видят осраните задници!
Ето това е проблемът! Назаде пропаст, напреде вълци… Според скромното ни мнение единственият изход е да се бутне цялата система и да се опитаме да почнем на чисто. И ако пак не стане, кой накъде види. Но това означава, дето вика проф. Фотев пред „Труд”, да скъсаме с „плебейския си манталитет”. Което на тоя етап не е реалистично. Я си представете да доде некой и да каже: „Не предлагам нищо друго освен кръв, мъки, сълзи и пот.” Знаете ли кога ще го изберем? На мук! Къде-къде по-лесно е да се хванеш за едни "800 дни", за едно „престъпниците до един в затвора”... Па като не стане - не стане... Ще доде друг. Само в Библията Спасителят е един. В живота бол... Вервайте ми! Му... Им...
Евгения Живкова обмисляла да се кандидатира за президент. Щото имала опит като първа дама на дедо си. И няма да се учудя, ако вземат, че ни я изберат.
Имаше един виц през 80-те години. Живков поръчал на Милко Балев, когато умре, да го заровят със задника нагоре. Защото, обяснил Тато, след 10-20 г. ще ме търсят да ми целуват задника, та да им е по-лесно…
Състоянието на демокрацията ни подбужда към такова свещенодействие. Не ли?
Днес е Световен ден на целувката. „Стандарт” пише: „Компютърът ни пуска език”. Учени от Токийския университет измислили устройство, с което се предават целувки по интернет. Един пластмасов накрайник, свързан с компютъра, който се лапа и му се правят манипулации с езика. Респондентът от другата страна също е налапвал подобен накрайник и приемат манипулацията. По тоя повод руският в. "Правда" се пита какво ли още да очакваме.
Правда, я вам правду скажу! Ожидаем отсос! В пять часов! Мечта идиота... След като се предават синхронни движения, има ли значение къде ще се сложи накрайника? Може в устата, може и… на друго място. Край на самотните занимания!
Между другото, известната журналистка и телевизионна водеща Мира Баджева оня ден написа в Webcafe.bg, че „мастурбацията е най-разпространеният мъжки секс”. И прикани жените да мастурбират индискриминативно, ако мога така да се изразя: „Жените не мастурбираме достатъчно, а трябва. Изобщо не познаваме телата си - чакаме друг да откопае скъпоценния извор на удоволствие...” Тя нейния го била откопала още като била на 4 г.?!
Не знам. Мастурбирането е една от темите, по които не е препоръчително да си много компетентен. Но ми се струва, че 4 г. е доста рано.
Пък „Новинар” съобщава: „Пръстите разкриват големината на члена”. Южнокорейски учени измервали пръстите и пенисите и стигнали до извода, че колкото по-къс е показалецът на дясната ръка на един мъж, толкова по-дълъг му е таковата…
Чел съм, че членовете бивали: малък, среден, голям и „Олеле Боже”. Тоя с „Олеле Боже” би трябвало да е направо без показалец…
И докато южнокорейците си ги мерят, на севернокорейците им намалили дневната дажба ориз от 400 на 150 гр. Пък властите в Беларус осъдили еднорък по обвинение, че ръкопляскал по време на протестите срещу режима на Лукашенко… Тия работи ги споменавам пътьом, като бульон трезве срещу носталгията…

Четвъртък, 7 юли

Червените майнички номинирали олигарха Георги Гергов, „Свинарят на Гоце”, както е по-известен в „Атака”, за президент. Номинантът вика: "Имам визия и идеи за развитието на България".
Ако Жени Живкова може да каже, че е подготвена за президент, защото е била първа дама на дедо си, то и Гергов има някои основания да каже, че е надничал в кухнята на президентската институция. През 2007 г. една позната ми разправяше, че една нейна позната, била много близка с госпожа Георги Гергова. Та, като се срещнали веднъж, г-жа Георги Гергова й се извинила, че много бърза, щяла да прави баница: „Защото ще идват Зорка и Гецата пак да кадруваме.” После на конгреса на БСП и Таня Дончева каза, че едрият бизнес, в лицето на Гошовите приятели Гергов и Златев, кадрува в МВР. А може и още да кадруват. Поне за Златев е сигурно…
Станишко, естествено, ще избере Евгения Живкова, щото като малки са карали колела из Евксиноград и са се крили от бавачките от УБО. Защо пак да не си играят? С Велчев как си играят?
Пустия му Станишев! Какъв беше тоя късмет! Странно, че е роден на 5 май 1966 г., четвъртък. Бях готов да се закълна, че е роден в неделя. Такъв късмет имат само хора, родени в неделя преди закуска. Но може да е и феята-кръстница. Чел съм изследвания, че 50% от живота ни се предопределят от името. Сергей (Сергий) например значи "слуга на народа". И като го е прокобило името, и 10-ти ноември се оказа безпомощен... Какво нещо! Името от нищо нещо прави...
Пък Иван означавало „Бог е добър”. Но сега не ми се ще да си отварям пак фронта с Костовистите. Стигат ми амбразурчиците на ГЕРБ.
Спомням си, че само веднъж съм си помислил дали съм прав, дето не подкрепям Бойко. Беше през 2007 г. Даже точно си спомням – 13 юли 2007 г. На национално събрание на ГЕРБ Бойко рече за крадците от тройната коалиция: "ГЕРБ ще дойде на власт, ще ги изловим и ще си получат заслуженото.» И обеща да вкара поне трима министри в затвора. Добре, че не се подведох. Баре Масларова можеше! Но и там работата ще излезе чурук. Щото няма да може да се докаже. Римляните, те така объркаха всичко! При древните египтяни е било далеч по-просто: „Където няма виновни, трябва да има поне наказани. Не вината, а наказанието, което следва след престъплението, учи другите, че те не бива да вършат това.”
А там, където няма невинни, нещата са още по-лесни…
Единствен Сидеров още държи фронта. Написал гневно писмо на Станишев: «Господин Станишев, проявете разум и достойнство - върнете парите!” На този етап поискал само онези 50 хил. лв. от държавната субсидия, които червените му задигнаха чрез Камен Петков. Но те, ако върнат тия, после ще е по-лесно да върнат и други. Проблемът при тях е, че те никога досега не са връщали пари и не знаят как се връща. Верно, можеш да видиш комунист да връща пари само на филм. Ако го пуснеш отзад напред…
Хареса му на Сидеров да ни маха от другия бряг на живота и хич не му се връща… Не отричам, че е забележителен в много отношения, казвам само, че безкористността не е сред тях. Затова си вземам назад думите. Не е луд. Или ако е луд, това е някаква нова, здравомислеща лудост.

Петък, 8 юли

Бирата предпазвала от рак и диабет, хвърлят научна бомба български учени на конгрес по храненето. Имала повече феноли и антиоксиданти от зелето, морковите, ябълките и доматите. Докторите не съобщават какви са лечебните дози, но според нас по две на обяд и три на вечеря стигат. За рака. А, ако наследствено сте предразположен и към диабет, може да добавите по още една-две.
От очерк за Стефан Димитров в „Стандарт” се подсещам, че доста от нас са израсли със схващането, че бирата не е точно пиене. Така казваше пощальонът Орташки във филма "Зелените поля": "Ще отида да взема няколко бири и нещо за пиене."
Та да ви кажа и за това полезна новина. "Сайънс дейли" твърди, че американски учени доказали, че най-полезната съставка на червеното вино – ресвератролът (на село му викат полифенолен фитоалексин), предотвратявал отрицателния ефект от заседналия живот. Червеното вино било направо „гимнастика в бутилка”. Е, не замествало напълно движението, но забавяло отрицателните последици от обездвижването. Което е напълно достатъчно.
Ето това разбирам аз под учени и науки! Да са в полза на човека. А не само да викат това не яж, това не пий, това не… Така де, не е ли така?!
Р.S. Като писах за целувката, забравих да ви кажа, че тя също е своеобразен фитнес. Щото при целуването се напрягали 30 лицеви мускула (и един нелицев…)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 12759 |03.07.2011 Четвърти километър . 15| 12842 |26.06.2011 Четвърти километър . 23| 12741 |18.06.2011 Четвърти километър . 32| 14005 |11.06.2011 Четвърти километър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads