Реклама / Ads
37| 23825 |14.01.2016 ГЛАСЪТ

Чрез сексуална вакханалия към погром на държавата

.
Хаоса в племето ни е огромен и вече не се знае кой кого...
Докарахме се до ерата на Нерон и Калигула, когато сексуалните оргии, управленските извратености и грандоманщини трасирали края на Римската империя. Мащабът у нас е доста по-скромен, но щенията на управниците са си същите - ненаситни и нагли.
 
И ако Нерон е останал в историята, освен със запаления Рим и със строежите и стиховете си, то тук нещата са направо примитивни.

Последните събития: показни убийства, ужасяващо насилие по села и градове и лицемерни речи в парламента, ни задължават да питаме какво става във вътрешното министерство. Там нещата очевидно и отдавна не вървят. Управляващите се държат с МВР като изнасилвачи с ученичка: заключили са я и периодично й се изреждат. На всичкото отгоре смятат, че й правят услуга с вниманието си. Дори настояват да аплодира техните грубости, извратености и перверзии, защото видите ли, били си платили. Увеличаваме ти бюджета всяка година, затова ще благодариш и ще духаш. За капак насилниците представят на партньорските служби злощастната мома за български вариант на госпожа Смит (Анджелина Джоли в екшъна "Господин и госпожа Смит"), която раздава шутове и юмруци на лошите, служейки на държавата. За родната публика остава да наблюдава тази дивотия и да избира между Терминал 2 и старата кремаклийка на дядо. Както и да осигурява пари за бюджета, чрез който насилниците плащат на изнасилваната жертва. Абсурд, възможен единствено тук.

 

Ние обаче мълчим, сякаш става дума за сказка на тема: славянски и прабългарски традиции и обичаи в секса. Не, за морален разпад иде реч. Разпад, който ще ни затрие въобще.

 

Но да се върнем към МВР. През последните години ръководствата на ведомството не само не се съпротивляват на пошлите налитания, но и издават звуци, чиято автентичност ме кара да поставя кавички на думичката изнасилване. Нещата, както се казва, вече са по взаимно съгласие. Затова и Бъчварова ни убеждава от местосношението, че Ромео просто харесва Жулиета...

 

И ние мълчим.

 

Хората с достойнство в системата бяха грубо изхвърлени, а емблемата на мафиотския кръг #Кой - Делян Пеевски - постави на тяхно място гювендии, наричани от същата Бъчварова професионалисти. Всъщност някои от тях наистина показват професионализъм, пред който порно звездата Линда Ловлейс - „Дълбокото гърло“ прилича на монахиня...

 

След заръщането си от ултрастратегическата командировка в Китай, където я завари поредната вълна от насилие и брутални убийства, министър Бъчварова демонстрира активност и бъбривост. Опитва с размах да отбива критики за неспособността на МВР да се справи със ситуацията и в същото време да запази поста си. Всичко, което се казва и пише за МВР, но не й харесва, тя нарече "опит да се наруши стабилността и да се атакува кабинета". Самият Бойко Борисов също. Бъбривостта й обаче освен слабост издава също и опит да се прикрие за пореден път истината, че МВР е в разпад, а престъпността в разцвет.  А ние мълчим и гледаме умно. Невероятно е, колко трудно се проумява нещо толкова просто.

 

Бъчварова заяви в парламента, че разкриването на едно убийство понякога "е тежък и дълъг процес". Колумб! Дълъг и труден процес... Само за тази подигравка към гражданите заслужава да освободи кабинета от присъствието си моментално. Жената, случайно станала спец по вътрешните работи, обаче не се притеснява от изречената глупост и ни пробутва следваща: "Професионалистите в МВР работят денонощно по престъпленията. Има резултати". Че Бъчварова се отнася към гражданите като с идиоти не е новост, но би трябвало поне себе си да уважава повече. Елементарният подход, освен, че е обиден за публиката, показва и нейната отчайващата безпомощност, както и на тайфата край нея. (Униформите на висшия състав в МВР са шити от фирма "Агресия", чийто собственик Александър Антов бе екзекутиран по поръчка преди дни.) Обществото не се интересува кой колко часа прекарва на местопрестъплението, в кабинета, телевизионните студия или в мотел с любовницата си. Обществото иска резултати, за които плаща прескъпо, а такива няма. Откакто това правителство командва държавата, не е разкрито нито едно сериозно престъпление, нито една криминална група, мафиотска структура или нещо подобно. Десетки убийства, грабежи, обири на банкови клонове и пр. са неразкрити.

 

Периодично се провеждат акции с пиарска цел, но резултатите от тях така и не стигат до съдебна зала. Сериозен "принос" за това отчайващо дередже има и прокуратурата. Но и това е логично, защото тя е другата, която си ляга с властта, макар и в качеството си на опитна куртизанка, а не насилвана девица.

 

А ние мълчим. Непонятно мълчим.

 

Бъчварова все пак има възможност да излезе с чест от батака преди да подаде оставка: да изгони поне половината от сегашното оперативно ръководство на МВР, след което да даде пресконференция, на която да признае, че Пеевски командори във ведомството и да се извини на нацията, че не е имала сили (и желание) да се противопостави. Ще си спести нови унижения. Също и "изнасилвания", които да представя за любовен акт. Освен това краят й в МВР е близо, казва го Пеевски чрез медиите си...

 

Реформи в МВР няма да има, това вече е ясно и на обитателите на болницата в Карлуково. Защото никой от управлението и опозицията не иска такива. Това демотивира служителите. Не са си тръгнали всичките досега само защото някои разчитат на 20-те заплати, за други МВР е социална служба и терен, на който могат да въртят свой бизнес, а има и такива, които просто нямат шанс и умения за оцеляане извън системата.

 

Чантаджиите са в тази категория. Свестните, конвертируемите - отдавна са навън. Някои от тях доброволно, други по принуда. Затова и няма решение за хаоса по селата, улиците на София и другите градове, кражбите, насилието, неразбориите в КАТ, безобразията по пътищата, измамите и пр. и пр. Повечето меверейци и дансаджии не са мотивирани да служат на обществото. Те виждат, че който се старае и не е корумпиран бива изхвърлян от системата. Окупиралият страната модел #Кой има нужда от корумпирани и безгласни началници-фльорци, готови да си предложат задника за всякакъв пост и няколко пачки. Евтини и скъпи курви, които властта експлоатира като орташка кобила, както сполучливо се изрази тези дни доскорошният шеф на вътрешната комисия в парламента ген. Атанас Атанасов.

 

Няма заговор срещу кабинета и генералисимус Борисов, колкото й да и се иска на Бъчварова и на пеевските медии. Има обаче неработещ и мафиотизиран от модела #Кой сектор "Сигурност". Същият този #Кой, хвалещ до оргазъм Борисов, ще събори кабинета, щом реши, че така му е изгодно.

Мълчим. Но очакваме...

 

Петър Първи обичал да повтаря: Ако не се избръснеш сутринта, по обяд е безмислено. Един от най-изявените реформатори в историята имал превид извършването на промени в държавното управление и армията. Именно той разпорежда правилото в ерархията да се издигат хора не заради техния произход, а по знания и умения. Златно правило, което българските политици и управляващи пренебрегват от десетилетия.

 

Кабинетът "Борисов 2", който иначе е с огромни претенции за историчност, отказва да реформира каквото й да е, но най-вече правосъдната система, МВР и службите. По отношение на кадрите пък изповядва философията: "може да е глъм, но да е наше момче/момиче и да слушка". Който слушка ще папка. Попарката с обществени поръчки и европрограми все още я има. Какво от това, че българите са лишени от справедливост, спокойствие и сигурност? Какво от това, че чуждите инвеститорите ни заобикалят като гърмяща змия? Когато управляващите са сити и преяли, всичко това е без значение.

Защото продължаваме да мълчим, по дяволите!

 

И все пак... Изявленията на премиера Борисов, неочакваната му поява във ВСС и осветената "къртица" от магистратското политбюро, безпомощността на МВР и министър Бъчварова, скандалите в ДПС, безпътицата в БСП, разцеплението на Реформаторския блок на опозиционери и влюбени във властта показва, че нещата вървят към сгромолясване. В самата ГЕРБ под повърхността на Цветанцветановите локуми зреят дълбоки конфликти, прикривани дълго време. Напрежението в много структури в провинцията ескалира, бизнес интереси изправят едни срещу други съпартийци. В обществото пък тече процес на натрупване на недоволство от лъжите. Негодуват не само бедните и отритнатите, а и бизнесмени, които досега успяваха да оцелеят в българската лудница. Негодованието ще се трансформира в ярост и мъст за една нощ. Ще е тежка и кървава нощ. Не е нужно да го предричат гадатели и пророци, достатъчно е да изминеш 500 км в страната. Преди 148 години Караджата казал на своите момчета: Ще напоим тази земя с кръвта си. Друго си нямаме... Към това вървим, само дето днес вече и кръв си нямаме, защото циганите сложиха ръка на бизнеса...

Да помълчим. Какво друго ни остава.

Аз обаче вярвам не на мълчанието, а на Караджата. И не гледам отстрани, а воювам с думите си. Защото да си срещу мафията на Пеевски и мръсната му компания е война, ако не сте забелязали. 

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 17224 |10.01.2016 Министър Румяна Бъчварова - новата мишена на Пеевски . 29| 18523 |09.01.2016 МВР падна на колене пред бандитите . 26| 15894 |08.01.2016 Милиционери и уиски вдъхват живот на Мумията в сараите . 39| 25345 |06.01.2016 Придобиването на Техномаркет от Пеевски е тест дали държавата е на мафията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads