Реклама / Ads
16| 11773 |11.11.2015 ГЛАСЪТ

Чучхе победи в България, пеевски нодомсинмунчета веят на Вожда

.
Ким Ир Сен греел като слънце...
Ние, българите, първи в света реализирахме идеите Чучхе (주체, 主體 - кор). Не в Северна Корея, а тук, идеологията, създадена от Великия Вожд на севернокорейския народ Ким Ир Сен, бе претворена в живота. Главната заслуга е на премиера Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров.
 
Че на кой друг... Това научаваме от официозите на властта - пеевските медии. Те не пестят сили и енергия, заливайки публиката с лозунги от времената на култа. Един ден плашат гаргите с мрачни крясъци за преврат срещу Борисов, на другия зоват: Нови избори, препотвърждаване на доверието, твърда ръка. Желязото се кове, докато е горещо.

Не е ли Чучхе? Чучхе е, разбира се.

 

Навръх 26-годишнината от 10 ноември стана ясно като бял ден, че вместо демокрация сме отгледали Чучхе. А на кормилото е КОЙто трябва.  

Чучхе на корейски означава ситуация, в която човек е господар освен на себе си и на заобикалящия го свят. Според Ким Ир Сен обаче народният вожд е този, който олицетворява истинския човек, затова именно той е пълновластен господар на народа и страната. Така Великия Вожд осъвременил древното учение Чучхе, придавайки му нов смисъл. За да няма съмнение, че Ким Ир Сен е най-човечният от всички, е създадена легендата, как преди много години, докато яздел в скована от сняг и лед планина, Вождът видял премръзнал старец. Слязъл от коня и му дал шубата си.

5 години не съм дал пожарникар да влезе в огъня преди мен, каза на свой ред Бойко Борисов преди няколко дни в Пловдив. Със сигурност е така. Ето този стил сродява с Чучхе, а не с Джон Лок и Томас Пейн. Кои са тия? Верно - някакви си Лок и Пейн, дето хленчили за човешки права. Истински права има в България. Който иска гласува, който не иска - не гласува. Резултатите са независими, в смисъл, че не зависят от правата.

 

Но да караме по темата. В Северна Корея се издава вестник "Нодом синмун". Официоз. Той и останалите медии имат задача на задачите - да пазят косъм да не падне от авторитета на Великия Вожд. Ако на някой дори само му хрумне някаква еретична мисъл по отношение на управлението, тутакси му се издава смъртна присъда.

У нас "Нодом синмун" са пеевските медии. С априлски патос те венцехвалят Великия Вожд и подвождовете му и като истинска Медуза се разправят с всеки, който не им харесва. Е, не го екзекутират както министър Хьон Йон-чол, който заспал в присъствието на Великия Вожд, но тук пращат на неудобните прокуратура, ДАНС и НАП, а това само на пръв поглед е по-хуманно...

 

Човешки прост, достоен и сърдечен,
и строг и весел, а и младолик,
той идва с нас да бъде тази вечер,
защото ние сме до него всеки миг!

 

Чудесно стихче. Ненчо Балабанов да не дреме, а да си записва.

Нодомсинмунчетата на пеевски обаче имат едно слабо място - истината. Действа им като слънчев лъч на къртица и ги вади от равновесие. Ето на, в продължение на няколко дни, първо сайтът Биволъ, а след него и други медии публикуваха разговори между съдия Румяна Ченалова и шефката на Софийски градски съд Владимира Янева - вече бивша. В един от записите Янева разказва, че се срещнала с главния прокурор Цацаров, който обещал да завоалира нейните нарушения при подписването на разрешенията за разработката "Червеи". Но в същото време и казал, че Бойко Борисов държи тя да бъде "опраскана". Самият Борисов пък бил под натиск от Цветан Цветанов. Шефът на ВАС - Георги Колев и той обещал да звъни на Борисов (както правел друг път), ама той не му вдигнал и пр. и пр. Такава е кратката хронология. Нодомсинмунчетата пеевски тутакси вдигнаха вой до небето. Публикуването на такива компромати било заговор срещу Борисов, Цацаров и Колев! Демокрацията чак била в опасност! То не може да е в опасност нещо дето го няма, ама да не задълбаваме...

 

Прави са да вдигат шум, но наблягат на думата "опраска". За тях е нормално. Нахвърлят се и на двете "женици" и "сайтчетата", които публикуват записите. Но ключът от бараката е другаде. В разкритата за пореден път уродлива муцуна на задкулисието. Както и в опитите поредният грандиозен скандал да бъде заметен под килима с тъпите обяснения, че е незначителен. Значителен е, драги нодомсинмунчета и един ден, ако не този, някой следващ ще изяде главата не само на Великия Вожд, но и вашите прости глави. Милионите, на които се радвате като корейско дете на значка с лика на Вожда, ще свършат или ще ви вкарат в неприятности по линия на закона, каквито не сте и сънували. Питайте, когото искате.

През 1971 г. в Серевна Корея е приета програма: "Десет принципа за установяване на единна партийна идеология". Точка 2 от нея гласи: Да дарим с вярност Великия Вожд.

Трета точка пък е: Да направим авторитетът на Великия Вожд  безусловен. Сякаш Цецка Цачева ги е писала.

 

Пеевските медии полагат големи усилия да достигнат това, което другите са сътворили още преди толкова години. И ще успеят. Например метрото в Пхенян е открито през 1973 г. от Великия Вожд, а ето че вече имаме метро и в София. И Десетте принципа ще стигнем, ако държим правата линия. Смущаващ е само споменът, как не толкова отдавна същите медии обиждаха Борисов, а ръководителят им бе посочен от самия него като съучастник в заговор за неговото арестуване и физическо премахване. Но щом Борисов е забравил и ги е цанил за официоз - няма проблем. А и да има...

Всъщност това е единствената разлика между нашите нодомсинмунчета и оригинала. Севернокорейският официоз е последователен до дупка: ако вожда е болен или мъртъв - текат сълзи като река. Когато има рожден ден или открива станция на метрото - слънцето грее повече от всякога.

Тук е малко по-сложно, защото последователността и верността са оплетени в интереси, разпределянето на стотици откраднати милиони и тежки зависимости.

Чучхе...

Чучхе няма да спаси нито Великия Вожд, нито посранците, дето трополят около задника му. Защото корупцията ще ги довърши. Българската корупция е най-яката корупция в света. Както дрогата, глупостта и тщеславието и тя не прощава на никого.

 

Ако Борисов и Цацаров наистина са решили да живеят зад балдахина на Чучхе, създаван от пеевските нодомсинмунчета, трябва да имат предвид цената, която се плаща накрая. А че ще бъде предявена - да не се съмняват. 

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 29831 |05.07.2015 ШОК! "Ислямска държава" удря България, а иже почившето МВР празнува . 67| 11440 |02.12.2014 Путин удари България, да се сеща ЕС* . 39| 25866 |01.05.2013 Как победи справедливостта . 53| 54213 |03.05.2012 България, Октопод и президент – инцест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads