Реклама / Ads
21| 14708 |12.09.2019 ГЛАСЪТ

„Не си давам играчките“: Шиши & другарчета млатят неудобни и викат: Помощ, русофили!

.
Той пази присвоеното като свое...
„Не си давам играчките“ е израз, който мнозина свързват с децата. За един човек обаче той е в сила въпреки че отдавна не е в детството и притежава милиони, имоти и фирми, власт, медии, политическо влияние и пр. Зад шумната акция „Шпиони“ лъсна именно този човек.
 

Американското посолство подкрепи опита на страната ни „да защити суверенитета си от злонамерено влияние“. Същото направиха и британците. Наистина ли дипломатите, представителите на техните служби и офиса на ФБР в София вярват, че се провежда истински лов на руски агенти и шпиони в България? Етикетът „Борба с руското влияние и служби“ е лепнат на прокурорската операция, но в действителност се случва нещо съмсем друго. Другото е: Не си давам играчките!

 

Сърдитото дебело момче употребява този израз и тропа с тежко краче по отношение на: „Дунарит“, финансовото министерство, прокуратурата – особено Специализираната прокуратура и Специализирания съд, ВСС, ДАНС, МВР, ГДБОП, Министерство на икономиката, на здравеопазването, обществени поръчки, КТБ и активите на банката, Българска банка за развитие, медии, следствието, Виваком, Военното разузнаване, Търговския регистър, КПКОНПИ, НАП, Булгартабак, кметства и др. Списъкът е дълъг. Играчките са скъпи. Някои от тях дели с „татко“ Доган. По нещо дава и на пазачите на играчките – магистрати, ченгета, журналисти, политици, управленци.






Порасналото и наедряло мамино детенце е гневно. Примира и от страх, памперса му понамирисва кофти… Защото зад океана едни лоши чичковци са на път да изкарат на светло много от магариите му, които хем са незаконни, хем струват на българите стотици милиони. Шиши го е страх от чичковците и много иска да им се хареса. Заедно с другарчетата от детската градина „Кой“ измислят играта „Лов на руски шпиони“. Хем чичковците ще са доволни, че са ударени едни други чичковци, с които си мерят… ядрените химикалки, хем маминото детенце ще се избави от тези, които не го обичат и не го галят по главичката и коремчето.

 

Приятелчетата му много искат да помогнат на своето  другарче. Пък и на тях им харесва, когато Олигахчо разреши, да се позабавляват с неговите играчки. Но лошите им пречат и това ги гневи. Стискат юмручета и се нахвърлят върху гаднярите. Когато юмручетата не стигат, хващат бухалките – знаете кои…






Всъщност играчките на маминото детенце не са купувани от Детмаг. Те са били играчки на други, но Шиши ги е харесвал и си ги е взел. С шамари, заплахи, извиване на ръцете – както дойде. Животът е суров, - Шиши е закърмен с тази мъдрост. Неговите другарчета пък черят мъдрост и морал от товарищ Чайка. И това ли не знаят американците и британците? А са ни пример за принципност, законност и демократични ценности. Не бива даоствт на произвола на мафията цяла нация заради сделки с нечистопътни субекти за незначителни и съмнителни ползи.

 

Приказката за Шишко и неговите верни другарчета, които не дават играчките, които са си харесали, не свършва тук. По-страшна е дори от историите на Братя Грим и в нея Доброто е с малки шансове срещу Злото. Освен това непрекъснато се повтаря, че Злото всъщност е Доброто. Много българи вече са объркани - Кой кой е.

 

Шишо & приятели се надяват с акцията „Не си давам играчките“ с кодово название „Лов на руски шпиони“ да шашнат и Чичко Сам, и Дядо Иван, и Пикаещото момченце...

 

Дай си ми куклите, на си ти парцалките не важи. Шиши иска и двете.

 

Ех, че веселба!

 

***

II част

 

Шпионският скандал се развива на приливи и отливи. Вече схванахме главната идея: истината да се подмени с лъжи. След подмяната ментетата се обявяват за истина. И това се продава на: Вашингтон, Брюксел, Лондон и Москва. Е, и на българите, но те са без значение – кротушки са те.

 

Но не чуваме да се споменава за Лукойл и Валентин Златев, например, а знаем какво бяха писали за тях американските посланици у нас Джеймс Пардю, Джон Байърли, Нанси Макълдауни. Това не е ли било плод на информация и анализи на американските служби?

Във Фрог нюз от много време публикуваме материали по темата. Прокуратурата и службите обаче се правят на разсеяни. Чак когато ги натиснаха американците се събудиха и решиха да сътворят нещо толкова хитро, че никой да не разбере, какво всъщност се крие зад лозунгите.

 

Ето нещо, което не може да прочетете другаде:

 

21.10.2016

Москва сменя около 40 от шпионския караул в София


17.07.2017

Един милиард си търси руската ВТБ от ДПС-депутат


20.10.2017

Ирена Кръстева на спасителна мисия за Пеевски в руското посолство?


08.02.2019

Собственикът на ”Дунарит” отровен от руски агент, заподозрян по случая „Скрипал”


11.02.2019

Прикривани ли са руските агенти на ГРУ в България, докато отравяли с Новичок?


12.02.2019

Как Новичок стана салата, а половината българи - маймуни


29.06.2019

Би Би Си: Ръководителят на отравянето на Скрипал е бил в България
 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 11562 |10.01.2019 Уругвайски журналист: Уморих се... предавам се... . 16| 11586 |13.12.2018 Солженицин: Да влезем в схватката без да се оправдаваме с липсата на оръжие . 40| 17956 |05.09.2018 Свинефермата. Цецо, Краси, Волен и Валери срещу Бойко. Влади и Шиши - идеолози . 2| 19771 |13.08.2016 Към Анкара: Искате Пеевски – получавате джихад! Дупе даваме – Пеевски не

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads