Реклама / Ads
24| 13688 |26.08.2020 ГЛАСЪТ

Диктаторите са комплексари, които се правят на мачовци

.
Борисов е против юмрука, но го показва със Силвестър Сталоун...
Лидери на държави, които изповядват модел на ”твърдата ръка”, но през рекламиране на демокрацията, прибягват до едни и същи ПР ефекти, които да ги покажат пред гражданите като хора от народа. Това е черта, която те така и не успяват да избегнат. Обичат да са пред камерите и микрофоните и да демонстрират, че това, което говорят, се покрива и от техните действия. Доколко са искрени - въпрос на гледна точка. Все пак това е ”мода” от едни нафталинени времена и в днешно време много от позите и фотосесиите изглеждат нелепи и смешни...
 

По какво си приличат диктаторите.

Първо, адски се дразнят да ги наричат диктатори.

Второ, умират си да ги възприемат за мачовци.

Трето, избиват комплексите си, като се снимат със звезди и известни хора.

Четвърто, натрапчиво демонстрират религиозност.

Пето, постоянно повтарят, че са истински демократи.






И други общи черти има, но те са от сферата на психологията, морала, ценностна система и пр.

 


.

Лукашенко се снима с холивудската екшън звезда Стивън Сегал; гощава го с екологично чист морков. Търсеният рекламен ефект е очевиден. Посланието е: Той е силен силен - и аз съм силен.

 


.

Българският премиер не пропуска възможност да се покаже с екшън герои като Арни Шварценегер. Пиарът е очевиден.

 


.

Руският президент Владимир Путин тръшка шампиони без проблем. Посланието отново е: Аз съм най-силният! Не го забравяйте!


.
В Южна Корея за Борисов бе организирано шоу, на което той да покаже уменията си по бойни изкуства. Счупи дъска, получи чер колан, а снимките трябваше да ни респектират...

 


.

Униформата е задължителен атрибут на държавния ръководител, който показва превъзходство. Лампази, златни пагони, фуражка, козируване... Противниците да се стряскат.


.

Лукашенко демонстрира хем униформата, хем до него е един от внуците му - също в униформа. На пагоните са някакви генералски звания, за които дори военното министерство на Беларус  не може да отговори какви са.


.

Отношението към децата е в ПР арсенала на всеки силов държавен деец. Борисов спазва това "правило", за да видят гражданите, че е човек от народа.

 


.

Ким Чен Ун периодично прибягва до познатите ПР похвати. Този път е прегърнал дете, т.е. обича децата на Северна Корея...


.

Същият похват ползва е президентът на Турция  Ердоган. Дете, висш военен и националното знаме - подходящ фон за послания...


.

Църквата е от любимите места, където диктаторите демонстрират отношение към вярата, но най-важното е, да спечелят доверието на вярващите - по-точно да спечелят техните гласове.


.

Борисов не пропуска възможност да покаже своята набожност, не пропуска да изтъкне и колко пари е дал за ремонти на храмове и манастири. Самото изтъкване, че "той е дал" разкрива колко далеч е от православните ценности...


.

Приятелят на Борисов и Путин - Ердоган, също не пропуска да бъде сниман в джамия, за да се покаже пред турските граждани като вярващ мюсюлманин.

 

.

Да изтъкват свои различни дарби е присъсщо на всички диктатори. Българският премиер Борисов, който въобще не е диктатор, а известен демократ, обича да рисува. При това не каквото й да е, а да прави копия (прерисува, според него) "Слънчогледи" на Ван Гог... В интервю за "Труд", той разкрива, че обичал да става посред нощ и да рисува. Картините му "ставали като истински", признава скромно Борисов.


.
Хитлер също обичал да рисува. Негови акварели се продават и до днес на търгове и достигат нелоши цени от 20 хил. долара и нагоре.


.
Путин обаче ги "бие" събратята си художници - негова картина бе продадена през 2009 г. за 1 млн долара...

 

Спортните подвизи също са любима част от автобиографиите на диктаторите. Иди Амин, президент на Уганда се хвалел с боксовите си умения и дори бил обявен за "Боксьор на годината" в родината си.


.
Борисов не пропуска възможност да се прояви на футболния терен.

 

Фидел Кастро мечтаел да е шампион по бейзбул, играел добре и баскетбол.

 

Гурбангули Бердимухамедов, президент на Туркменистан си купил спортен "Бугати" и участвал в ралита, като неизменно побеждавал.






Путин е запален хокеист и всяка година негов отбор бие като "маче у дувар" сборен състав от звезди на НХЛ...

 

Никой от тях обаче не може да се мери Бате Бойко. Той е футболен шампион с "Бистришките тигри", многократен победител в десетки турнири по тенис, каратист и треньор по карате.

 

Фрог нюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 230| 21844 |20.08.2020 Тези, които отровиха Навални, държат Борисов и Пеевски на власт! . 24| 11891 |06.08.2020 Диктаторите ни - заблудени сперматозоиди . 14| 14994 |03.12.2019 Борисов да не слуша кретените, които съзерцават пръста му, а не Луната . 15| 16043 |14.08.2018 Министър Горанов задава въпроси, на които е част от отговора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads