Реклама / Ads
21| 17082 |06.06.2017 ГЛАСЪТ

Европа на път със Симеон, Станишев, Борисов и Пеевски? А, не...

.
Източник: Симеон, Станишев и Борисов
Някой разбра ли изобщо, защо се събраха в понеделник тримата премиери: Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов? За да ни отправят розови послания за розово бъдеще под надслова „Европа на път”? Кой измисли и кой плати този скъп ПР? Защото беше чист ПР.
 
Как хитро изтъкваха някакви свои съмнителни заслуги. И едно самочувствие, усмивки, кокетничене – сякаш са на среща на випуска. Успелите политици. Това се опитаха да внушат. Не знам дали сте се хванали на ментарджийския им номер: Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво говоря.  Би било жалко, ако са успели.

 

Може би сте забравили, че Симеон щеше да ни оправи за 800 дни. Така ни оправи, че още посягаме за вазелина... По негово време грабежът, започнал преди това, се превърна в норма. Спомнете си онези снимки, на които негови министри шляпаха карти на яхта в Монако с Иван Тодоров – Доктора. Те - патриоти юпита, той – реализиран трафикант и контрабандист. Главен секретар на МВР бе Бойко Борисов: генералисимус, произлязъл от средите на школата в Сименово – пожарникарския факултет и школата на СИК – силовия факултет... Периодът бе белязан от 150 поръчкови убийства. Нито едно разкрито. Корупцията вече набираше скорост.

 

После се роди „тройната коалиция”. В името на народа НДСВ, БСП и ДПС си поделиха властта. Президентът Първанов ги благослови. Станишев оглави кабинета. Алексей Петров пое ДАНС - като консултант. И корупцията разцъвтя като редовно поливана магнолия. Разпределението 8:5:3 докара икономиката до тремор. Зависимостта от Кремъл стана брутална, което накара ЕС да ни приеме в семейството през 2007 г. Не затворените глави, една страна по-малко в обръча на Русия. Грешката бе осъзната от Брюксел по-късно. Отмъщението се изрази в покровителство на очевидно мафиотски управления в София.

 

После дойде ГЕРБ, начело с Бойко Борисов. Вече бе минал и през школата на кметството, както бяха начертали кукловодите. И с вота на софиянци, напатили от Софиянски, разбира се. Задкулисието пое държавата. Корупцията надмина Еверест, а общественото доверие в институциите тупна в Марианската падина. Хиляда метра под нея, където няма дори археи, се настани съдебната ни система. Рекетът стана държавна политика, бизнесът и банките бяха вкарани в ъгъла. Плащаш – дишаш. Не плащаш – идват данъчни, прокурори, ДАНС, МВР, ревизии и пр. Умираш или „доброзорно  приемаш робството”, както се изрази един предприемач наскоро. Нещо като Ресм-и райет – данък, че си горд поданик на премиера (султана)...

 

Свободата на словото е на 113-о място, а 2/3 от медиите се превърнаха в ибрици за задниците – два голееееми, - които ги придобиха. Единият полу-явно, а вторият – под пълен секрет. Останалите приеха американски пари, а най-останалите минаха на фотосинтеза/просия. Равновесието в природата обаче винаги се връща, дори след Аушвиц, хайл и свине-людоеди...

 

Появата на тримата политици и позирането им пред камерите не е случайна. Свързват ги много неща.

 

И тримата се оказват във властта с подкрепата на кадри от Държавна сигурност. Което доказва, че нещата са планирани отдавна, още преди 10 ноември.  

 

- Затова и първото нещо, което ги обединява, е обслужване интересите на корпоративни и политико-ченгеджийски кръгове. Доган ги нарече „обръчи от фирми”. Постепенно кръговете се развиха до статукво, което достигна своя „златен век” при политико-мафиотския модел #Кой. И ако в САЩ имат „бащи на нацията”, то ние си имаме „бащи на Кой” - Симеон, Станишев и Борисов. Или майки – както искате.

 

- Втората обща черта е корупцията. Тръгнала като млада лозичка по времето на кабинета „Беров” и създаването на първите олигархични структури, при тези трима политици тя избуя и хвърли дебела – наистина дебела – сянка над родината. Тогава осъзнахме, че не било лоза, а вечно гладен питон. Така от граждани станахме плячка.

 

- Използването на съдебната система, МВР и службите за натиск върху политическите опоненти и медиите – е третото общо нещо между тримата усмихнати позиращи.  

 

- Корпоративна търговска банка (КТБ) е другото, което свързва кръвно и финансово тримата братя. Не, те не са посадили и отгледали златната ябълка, но брулеха полдовете й с бухалките на рекета. И не само нея, но понеже собственикът Цветан Василев в един момент се е опънал на зиналата паст – те го унищожиха. Дори само едната от стенограмите при Плевнелиев да се отвори – ще лъсне тази истина. Както и съучастието на самия Плевнелиев.

 

- Стигаме до петия елемент, който се оказа най-здравата брънка между Симеон, Станишев и Борисов - брънката Делян Славчев Пеевски. Тръгнал по бермуди и джапанки от младежкото НДСВ на царя, минал през зам.-министерски пост при Станишев и пак при БСП-ДПС станал за денонощие шеф на ДАНС, при Борисов вече е en baş (най-големия, - пр.тур. или kime olmadan - без когото не може, пр.тур.). През него минава финансовото изобилие – купажен продукт от рекета на банки, фирми, предприятия, заводи, министерства, агенции, митници, контрабанда, трафик, обществени поръчки и пр. Пеевски е и кадровик на статуквото. Може някога Доган, Симеон, Борисов и дори Станишев да са му дърпали конците, но Пеевски вече е еманципиран. А кукловоди се свиват като мишки, защото ги държи до един с компромати. И знаете ли кое е най-голямото доказателство, че Пеевски ги държи всичките? Това че не го споменават. Ако вярваха в пътя към Европа, щяха да се разграничат от него. Но те братски премълчаха името му, превърнало се в символ на политическата мафия.

 

Без мен. Вие – както искате.

 

Статистиката красноречиво показва, какво всъщност са ни причинили тези тримата. Последните места по доходи, стандарт на живот, здравеопазване, образование, върховенство на закона и пр. И първо място по корупция, неграмотност, алкохол, дрога, насилие, пушене, заболеваемост, смъртност, реформи и пр.

 

Събирането на едно място на Симеон, Станишев и Борисов и изговорените от тях клишета са триумф на лицемерието. Но и тестване на общественото мнение за следващи техни управления.  

От кумова срама можеха да признаят някои грешки и да се извинят. Нямаше да е искрено, но пък щеше да е пиарско. Защото именно те нанесоха на българите огромни морални и материални щети. Прокудиха над 2 милиона сънародници, подмениха честността и достойнството с чалга и насилие и най-страшното: превърнаха демокрацията в нещо по-лошо от сатрапския режим на Тодор Живков. Това не се прощава.

Ще ги преследва проклятието на един малък и някога горд народ. Унизен от тях народ.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 13230 |24.06.2016 Великобритания си тръгва, какво става с Европа и ЕС? . 100| 24923 |02.09.2015 Европа е в ступор. САЩ избраха да останат сами срещу света . 69| 10790 |02.04.2015 Борисов зове Европа да се огледа в себе си заради Крим
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads