Реклама / Ads
40| 15432 |25.03.2009 ГЛАСЪТ

ГЕРБ и БСП подписаха споразумение. Ilunga!

.
ГЕРБ и БСП се разбраха да управляват в коалиция след изборите. Това съобщиха източници, присъствали на тайната договорка. Актът бил изконсумиран в неделя, докато лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов зовеше пред вратите на Министерски съвет Сергей Станишев да се появи за дебат между двамата.
 
ГЕРБ и БСП се разбраха да управляват в коалиция след изборите. Това съобщиха източници, присъствали на тайната договорка. Актът бил изконсумиран в неделя, докато лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов зовеше пред вратите на Министерски съвет Сергей Станишев да се появи за дебат между двамата.

 В същото време в столичен клуб по снукър, близо до хотел „Кемпински-Зографски”, Цветан Цветанов, председател на ГЕРБ и Румен Петков, зам.-председател на БСП, са договорили параметрите на бъдещата коалиция. Подписан бил протокол за квотно разпределение на министерските постове. В уникалното за най-новата ни история споразумение е включена и договорка, че няма да се търси съдебна отговорнност на лидери от ДПС, за които в ДАНС имало оперативни данни, че са нарушили закона.

Страните се договорили също да се спре дебатирането в общественото пространство на проблема с реституираните имоти на Симеон Сакскобургготски. Много късно вечерта в неделя протоколът е бил подписан от Сергей Станишев и Бойко Борисов. От източници в двете партийни централи научихме, че акцията с дебата е била разиграна по идея на Макс Заелегер от Event PR. В нея се включили пресцентровете на двете партии. Хонорарът на американеца ще бъде изплатен по специална програма на социалното министерство за подпомагане на бедстващия бизнес в САЩ.

***
Не сме маняци, а просто велики.
Ние сме журналисти: Проблемът е в това, че ние сме талантливи, а те – бездарни. Можем да правим челна стойка, да лепим плакати или да скочим с бънджи, но това няма да промени това, което сме написали, пишем и ще напишем. А те могат.
През 1956 година 83 на сто от българските жени са искали равенство с мъжете и да работят в заводи, в мини и да карат трактори. Сбъдна се.
През 1990 година 65 на сто от жените са вярвали, че демократичните промени ще им дадат възможност за кариера в банки, финансови корпорации и държавната администрация.
В 2009 година 93 % от тях са съгласни да бъдат издържани от мъже. 78 на сто от мъжете също са съгласни друг да ги издържа. Няма данни колко процента са огрети.

***

За 5 години в България са построени 1788 нови хотела. Нахалници, олигарси, крадци! Всичко това е направено с наши пари! Гадове проклети, върнете ни заграбеното! Няма нито един факт, нито едно завършило разследване или осъден инвеститор. Но всяка нова постройка буни народния гняв. Разбира се, той е справедлив. А моловете?! Те развалят пейзажа, замърсяват природата и лишават децата от място за игра. Ужас! Паметник да се издигне, също ще бъде оплют. Колко енергия произвеждат критикарите не е изчислено. Понечиш ли да ги анкетираш – наричат те мръсник. А не си ли?...

***
През 2007 година властите в Шотландия провели конкурс за нов слоган на страната. Наградата в размер на 125 000 фунта получил авторът на слогана „Welcome to Scotland”.

***
Полудях напълно. Всяка вечер гледам: сериалите „От местопресъплението”, „Забранена любов”, „Закон и ред”; Музикален идол; ВИП Брадър; по едно модно ревю; кастинг за Мис...; „Страх”, „Шоуто на Слави”, тв магазин; СПА и фитнес съвети. Господи, няма ли нещо друго?! Има – тук и сега, но не е за всеки.

***

Според британската компания Today’s Translations в африканското наречие луба съществува най-непреводимата дума в света – ilunga. Тя означава „човек, който е готов да прости за стореното зло първият път, да изтърпи злото за втори път, да не остави злото ненаказано третият път”.


***

Това е уводната ни статия. Останалото ще откриете сами. Предизвикателство е да пишем за вас. Предизвикателство е да ни четете. Свободата е трудна. Ilunga.

Огнян Стефанов
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 8566 |25.03.2009 Брестската крепост, Плевенско . 62| 6631 |22.03.2009 Белези . 68| 9853 |18.03.2009 Пуякът Евгени - това сме аз и ти . 21| 7062 |13.03.2009 Сезонът на тенекиените зайци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads