Реклама / Ads
11| 16245 |27.11.2019 ГЛАСЪТ

Гешев стартира с помпане на спукана гума

.
Прокурорът Андрей Янкулов напуска Софийска градска прокуратура. Разочарован е от всичко, което се случва и не се случва в държавното обвинение. Това става ден след подписването на Указа за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор. Звучи като лоша поличба, защото рухна един от най-упорито насажданите митове, че всички прокурори единодушно подкрепяли кандидатурата на Гешев.
 

(С изключение на „черната овца“ следователя Бойко Атанасов, естествено...) Янкулов казва пише във Фейсбук, че не е сам и има още обвинители, които мислят като него. Не че не сме знаели, но е друго, когато стане очевадно

 

Гешев вероятно ще иронизира този факт в стил, че от Янкулов ще излезе добър общински съветник, но на тъпата шега ще се смеят само той и секретарката му…






Всъщност ледът под краката му се пропуква. И това не е заради климатичните проблеми, а заради едни други проблеми, които тепърва ще излизат на светло и Гешев ще трябва да се оправя с тях.

 

Да имаш самочувствие и да се харесваш е едно, но липсата на самооценка е съвсем друго нещо и се свързва най-често с провал.

 

На излизане от Президентството Иван Гешев се изправи пред журналистите. Два въпроса и една минута бяха достатъчни, за да си изпусне нервите. Попитаха го, защо осем месеца не стигат за извършване на елементарна проверка. Не стана ясно за коя точно проверка става дума, но Гешев явно знаеше и това го ядоса. (Някои предполагат, че става дума за изясняване обстоятелствата около луксозния апартамент, който министър Владислав Горанов населява без наем-) След това се издразни за въпроса относно липсващите имена в папките по делото „КТБ“.Разбира се, Гешев в следващите дни и седмици ще извади от "ръкава" няколко имена от други дела, свързани с фалираната банка, но това няма да го спаси от темата за Д.П. Освен това сигурно се досеща, че Д.П. може да е имал решаващата дума за това той да стане главен прокурор, но същите инициали могат и да го свалят оттам. По доста неприятен начин.






Самонадеяността и фатмашките шеги са до време. В един момент ще трябва да се дават отговори. А това е като да помпа спукана гума или да пълни пробита кофа.

 

Освен това Гешев всеки ден ще си  припомня предупреждението на генпрокурора на Русия Юрий Чайка: Важното е по време на разследването да не попаднем на нас самите… Една все по-трудна задача.

 

Борис Петков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 12286 |20.11.2019 Чакахме Батман и Супермен - получихме Гешев, Цацаров и Пеевски . 25| 14571 |14.11.2019 Изборът на Гешев - завръщане в миналото . 26| 12306 |11.11.2019 Изборът на Гешев е законен, но и Левски е обесен законно - като ръководител на ОПГ . 34| 19726 |07.11.2019 Ами сега? Гешев може да предизвика българска Пражка пролет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads