Реклама / Ads
51| 12273 |08.05.2021 ГЛАСЪТ

Хора от ГЕРБ, не бъдете просто кръв за Диктатора-вампир

.
Мануил Манев, Тома Биков, Десислава Атанасова, Цвета Караянчева и други като тях ще защитават с тела и крясъци Борисов. Те са край диктатора с някакви свои мотиви и зависимости, прокламирайки отговорност и грижа за нацията и народа. Вчера в пленарна зала Атанасова направи оценка на работа на НС и повтори над 15 пъти думата „народ“.
 

Народът, от когото управлението на Борисов открадна милиарди и закова на последното място по всички жизнени стандарти на живот ли има предвид?

 

Борисов е в окото на политическата буря от доста време. Последните разкрития на мръсни тайни от начина му на управление надминават и най-циничното въображение.

Аграрният предприемач Илчовски внесе сигнал, а след това лично разказа пред Комисията за проверка на управлението през последните години ужасяващи истории за рекет, изнудване, измами и насилие, свързани с Борисов и негови любими олигарси. Лъснаха тайни около златните кюлчета от премиерското чекмедже и дамата, която е снимала в спалнята. Такива чудовищни разкрития са рядкост дори в историята на Латинска Америка и Африка, където се счита, че диктаторските режими имат почва.






И държавата се разтресе. Но не от справедлив обществен народен гняв, който да помете самозабравилата се шайка, а от действията на абордаж на депутати от ГЕРБ, които превзеха залата, където заседаваше комисията. В продължение на часове се чуваха крясъци, обиди и тропане с една единствена цел – да бъдат заглушени думите на Илчовски. На помощ на гербаджии се притекоха медийни мемолюци на Борисов. Подобно поведение се родее с първобитния трибализъм на диктатора Иди Амин в Уганда, приложен по изумителен начин в страна от Европа, член на НАТО и ЕС! Върхушка, която всява страх и е яростно агресивна спрямо всеки несъгласен с нея.  

В ГЕРБ знаят, че разкритията на Илчовски са верни, поне на 70%. Цялата биография на техния партиен вожд предполага поведение, за което говори бизнесменът. Завесата започна да повдига първо банкера Цветан Василев, чията банка бе фалирана, за да бъдат разграбени активите й. След него и Васил Божков разкри корупция за стотици милиони на най-високото място – Борисов. Срещу двамата има повдигнати обвинения, но те губят тежест заради съмненията за топли отношения и зависимости между главния прокурор и властта. Всички те сочат едни и същи лица, замесени в политико-мафиотската вакханалия и все с участието на Борисов.

Конкретиката е сюрреалистична.






В края на април 2020 г. самолет от България отнася към Обединените арабски емирства някакви продукти. Държавата, - заявява Борисов, - е организатор на благотворителна операция. В т.нар. бартер участват фирми на Делян Пеевски и Иван Ангелов („Градус“ за производство на пилешко месо), неясно как избрани. По разпореждане на премиера икономическият министър Емил Караниколов лети и в двете посоки. Следват високопарни слова, нескромни хвалби от страна на премиера, репортажи за тоновете фурми, докарани от ОАЕ и демонстративно откарани в складове на Българския Червен кръст. Не бройте фурмите, а вижте на колко българи ще бъдат раздадени, съветваха Борисов и Караниколов медиите.

 

Но фурмите не бяха раздадени. Бизнесменът Иван Ангелов, който вчера неочаквано се появи в комисията (вероятно помолен настоятелно от Борисов) опроверга целия мит около тази сделка. Той се изпусна и освети мръсната конспирация. За самият Ангелов това било бизнес сделка и щял да спечели много, а Борисов му помагал. Помагал му много пъти, защото били приятели. Обясненията на Ангелов вместо спешна помощ за премиера, се оказаха лопата на гробар. Истините почнаха да си пробиват път през тоновете лъжи и манипулации, заливащи ни и до днес.

 

Дори само пошлият театър на Борисов в комбина с Пеевски и Ангелов, е достатъчен много членове и привърженици на ГЕРБ да се запитат защо още са такива. Защо, наистина? Кумирът ви не отива в парламента, министрите му също, защото той бил в болнични, а те всичките - в отпуск за ден-два. Но се събират при него в Банкя щом им свирне. Това сериозно ли ви изглежда? Отговорност пред нацията и държавата? Шегувате се...






А как ви се струва премиерът с приятели-милионери да гледат клип за брутално сексуално насилие в затвора срещу арестуван бизнесмен?

Това ли поддържате?

 

Не се опитвайте да спасите Диктатора от истината и от закона. Всички подобни опити в историята са се провалили. Дори канибалът Иди Амин Дада бе натирен от най-верните си привърженици и завърши зле. Не мислете за сравнението, то е провокативно, а за принципа. Диктаторът е като вампир, живее с вашата кръв.

 

Не се опозорявайте.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 12590 |05.03.2021 Изравниха ни с Майот. Бъдете щастливи, мишлета! . 58| 20006 |03.02.2021 ГЕРБ, размажете Радев с Деси и Спас, стига сте се нервили . 52| 36067 |29.07.2020 Хора от ГЕРБ, Томиславе, вие деца и достойнство нямате ли?!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads