Реклама / Ads
26| 8777 |02.04.2009 ГЛАСЪТ

Идат честни избори

.
73-милионерски имоти при Станишев, 4 от тях на министри. Това бе заглавието на наш текст на 1 април. В материала ставаше дума за списък на замъци на партийни босове, зам.-министри, шефове на агенции.
 
Папката с този списък уж била дадена на премиера Станишев преди няколко дни. Знаехме, че няма такова нещо, но знаехме също, че на много българи им се иска да има. Петдесет и девет коментара под статията и само три, че са разпознали шегата. В останалите имаше недоверие, че властта ще предприеме нещо срещу милионерите от своите редици, други настояваха за имената на баровците, трети искаха възмездие. Имаше и такива, които твърдяха, че палатите, построени със съмнителни доходи, са много повече. Знаем, че е така. Знаят го и тези, от които зависи дали да се провери това реално или наужким. Колеги от в. „24 часа” доразвили шегата и звъннали в прокуратурата, МС и ДАНС за коментар на "новината". От „Дондуков” 1 отговорили, че няма такъв списък на бюрото на премиера. От прокуратурата казали, че шефът им Борис Велчев не е писал такъв доклад в последно време. Данъчните пък предположили, че става дума за стари проверки. От ДАНС са лаконични, както подобава: „Няма такъв доклад, но това не значи, че всички факти в такъв списък са неверни”. Ето къде било заровено кучето, за което благодарим. Уж първоаприлски майтап, пък се оказва, че имало верни неща в нашия „списък”. Което не е кой знае каква новост. Достатъчно е да направи човек едно кръгче в скъпарските столични квартали и ще му падне капата от изумление. За илюстрация използвахме снимка от американска агенция за недвижими имоти в Калифорния, където цените са едни от най-високите. Ако щатските дилъри видят какво крие витошката пазва – направо ще се гръмнат. Но не това е най-важното, а как една първоаприлска задявка се възприе напълно сериозно. Това не е добре за обществото, а за властта – съвсем. Някои го наричат синдром на несподелената истина.
На втори април обаче новините вече са си съвсем сериозни. Научаваме, че правителството е решило да се построят 30 голф игрища в партньорство с частни предприемачи. От държавата терените, а от частниците - дупките. Кои са частниците не знам, но ми звучи страхотно. Игрищата щели да са готови до 2013 г.: за 4 години – 30 голф игрища. Ако така строяхме и магистрали... Голф игрищата, скъпи читатели, са нещо наистина патриотично. В смисъл, че работниците от „Кремиковци”, вместо да клечат пред парламента и МС, могат да станат подавачи на топки и разносвачи на стикове. Еба ти кефа...
Друга сериозна новина е, че подаването на газ за Балканите е спаднало до 48% от договорените количества, но нас това не ни засяга. Криза нямало да има. Да живее лятото и фалита на „Кремиковци”.
Но не са само тези сериозните новини. Какво ще кажете за благата вест: изборите ще бъдат честни. Няма майтап, твърдят го партийни лидери. И още: партиите ще изпълнят всичките си обещания.
Стига ви толкова хубавини засега. Друг път още.

Огнян Стефанов
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7990 |16.12.2008 Политиците и честните хора вече танцуват . 13| 13386 |15.01.2008 БСП посяга на журналистите – значи иска предсрочни избори . 2| 7387 |08.10.2007 Местни избори, нумерология и математика . 1| 11205 |31.05.2007 Да спасим честните политици и министри от нападките на луди генерали – това е девизът днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads