Реклама / Ads
10| 28455 |15.01.2020 ГЛАСЪТ

Иван Гешев не се въздържа и показа към кой кръг принадлежи

.
Иван Гешев Източник: БГНЕС
В една реклама малко момиченце отхапва нетърпеливо от шоколадова бисквита и смутено обяснява на татко си, че не може да се въздържи. Вкусотийте са изкушаващи и дори възрастните трудно им устояват. Нещо подобно се случва и с иначе железния главен прокурор Иван Гешев. Не издържал на изкушенията и дал интервю за сайта Блиц. Мммм, вкусно...
 

Отборът  на пеевските медии е във възторг. Цитират откъси от изложените мисли. Жив класик ги е изрекъл! Когато бе избран за обвинител №1 Гешев заяви, че няма да прави разлика между медиите, но това вече е минало и заравено.

 

Досега Гешев е дал интервюта за БНТ на Емил Кошлуков (знайно чия номинация бе), ПИК, "24 часа" и Блиц.

 

На 18.12.2019 г в ПИК пише: Точно в 13 часа: Първото голямо интервю на Иван Гешев е пред ПИК.

 

На Гешев някоя секретарка трябва да извади и покаже какво е споделил Недялко Недялко, издател на Пик на 26 юли 2016 г.

 

Ето откъс:

Мажоритарният собственик на "Блиц" Делян Пеевски си изпуска нервите и нахъсва разсилния си Ивайло Крачунов да бълва лъжи и клевети. Крачунов в това отношение е особено изобретателен, изплезил е език до земята, и всячески иска да се хареса на господаря си“.






„Уви, перверзията в обществото не подминава и медиите. Даже медиите са еманация на разпадналата се и безнравственна българска публичност. Но нека караме поред. През лятото на 2015 г. съсобственикът и основател на "Блиц" Георги Ст. Илиев продаде дела си. Нека поясня - дотогава той бе съсобственик заедно с Пеевски и един винпром. В един момент реши да продава и аз купих част от дела му.

След сделката дружеството започна да се управлява от двама изпълнителни директори - Славка Бозукова (формален собственик, на хартия, която представляваше Пеевски) и Звездомира Мастагаркова, която представляваше мен. Мастагаркова бе назначена и за главен редактор на медията, тя определяше редакционната политика, тя водеше екипа. 

 

Междувременно обаче Делян Пеевски си въобрази, че "Блиц" може да стане нещо като "Труд" - пощенска кутия за мръсни поръчки срещу политическите му и бизнес врагове. Адвокатът му Александър Ангелов започна да залива мейла на редакцията с анонимни пасквили срещу всеки, неудобен за Пеевски, когото наричат "Човека" или "Момчето".

 

Христо Иванов, Лозан Панов, Цветан Василев, Радан Кънев, Гриша Ганчев, Румяна Бъчварова, Николай Ненчев, Росен Плевнелиев, Лютви Местан... Ако пасквилът не излезеше, Ангелов вдигаше скандали на Мастагаркова и я заплашваше. 

 

Ситуацията към април стана нетърпима, беше ясно, че не може да се продължава по този начин. Тогава Пеевски и Ангелов решиха, че ще похитят "Блиц", ще сменят Мастагаркова, ще откраднат собствеността ми и ще си подсигурят безметежност в клеветите срещу враговете си. 

 

(Изобщо забелязвам, че Пеевски е събрал около себе си една мизеруваща морално и финансово кохорта от медийни чакали - бивши ченгета, педерасти, проститутки, наркомани, алкохолици, които се надпреварват да му се харесат чрез гадостите, фабрикувани по мой адрес. Това направо ме ласкае - толкова явно съм важен и опасен за корпулентния, преуспял мъж, похитил държавата ни.) 






Истинската им истерия се отпуши, след като призовах публично главния прокурор Сотир Цацаров да помоли адвоката на Пеевски - Ангелов, да спре да му се подмазва с анонимни антрефилета в "Труд". На тема "Цацаров" Пеевски е особено боязлив. Ако по някакъв начин бъде злепоставен пред главния прокурор, скача като ужилен.  

Александър Ангелов, човекът на Пеевски в "Левски", заедно с мозъчен тръст от наети писачи, стои зад всички "контрадезинформации" в "Труд", подписани като Калоян Стоев или Стефан Николов. Пиянката Петьо Блъсков - Сопола е само лицето, впрочем задникът на славния някога всекидневник, превърнат от бандата на Пеевски в обикновен парцал с миниатюрен тираж. 

 

Александър Ангелов е "човекът с флашките" на Пеевски, човекът, който извършва "корпоративните рейдърства", и това се знае от мнозина политици и медийни деятели, които обаче си затварят очите от страх и мълчат“. 

 

На Недялков може да се вярва, защото познава кухнята на пеевския медиен кръг. А и се слави като приятел на прокуртурата и нейните ръководители.

 

Очевидно главният прокурор Гешев също е запознат медиите, където се изявява, чия собственост и под чие влияние са. Затова е решил ясно да покаже своята ангажираност към тях. Да няма никакви съмнения. И няма. Въпросът е: сам ли е решил да говори пред тези медии или някой е бил много убедителен? Отговорът е без значение.

 

Борис Петков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 17824 |07.01.2020 Да живее кой? Да живее Иван Гешев . 18| 26093 |20.12.2019 Паралелната държава: Доган, Гешев и х-л “Берлин“. Честита Коледа, жертви! . 6| 12665 |19.12.2019 Слагаческите интервюта не работят за Иван Гешев, но той ги обожава . 19| 32039 |12.12.2019 Евродепутатът Kлeъp Дeйли за Фрог: Не приемам отговорите на Иван Гешев в ЕП, ще продължа с въпросите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads