Реклама / Ads
0| 9174 |29.03.2016 ГЛАСЪТ

Изобретихме полицейска клоунада. Американци идват в Симеоново на курс

.
Чрез клоунада към спокойствие...
В събота и неделя се разрази Третата световна война. Беше използвано ядрено оръжие. На бойното поле видяхме военна техника последно поколение, брониран спец отряд и камикадзета. И всичко това МВР успя да разгърне в кривите улички на столичния кв. „Стрелбище” под върховното командване на генералисимус Георги Костов.
 
Случаят бе класически: стражари срещу апаши. Апашът беше 1 брой - разплакан бивш полицай, според приятелите му добър и честен човек, а според МВР – с психични проблеми. Поради което вероятно много опасен или поне колкото „Ислямска държава”, Ал Кайда, сицилианската и руската мафии взети заедно. Добрите стражари, естествено, бяха МВР.

Епичната картина напомняше филма „Клеопатра” с Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън. Колосът Костов успя по неповторим начин да събере три в едно – игра едновременно великия Цезар, напористия Марк Антоний и мъдрата прелъстителка Клеопатра. При това без да се преоблича! Но с хиляди статисти.

А поканените медии... Репортерите и репортерките, милите, гледаха го влюбени и мокри, както си му е редът...  Беше трогателно, трябва да признаем. И епично! Не знам как са изглеждали Симеон Велики пред Константинопол и Калоян пред Солун, но ако там бе Костов и богатирите му и двете крепости щяха да изуят гащи за 24 часа. Защо за 24? Тайна. Тайната на Костов и компания. Било работа за час-два, нашепват завистници, но ние не им вярваме, защото ако беше така, защо премиерът Борисов и министър Бъчварова биха го търпели. А го търпят и още как.

 

Някакви хора в МВР твърдят, че във ведомството вече съществували само два критерия за успешна кариера и заемане на високи постове. Ама страшно строги. Първият е да си човек на Делян Пеевски, а вторият – да не превъзхождаш интелектуално Цветан Цветанов. Бре! Да си човек на олигарха от ДПС трябвало да притежаваш поне 10 антикачества: тъп, корумпиран, нагъл, алчен, лъжец, завистлив, некадърен и още три по избор. Трудна работа, честно. Второто условие, касаещо шефа на вътрешната парламентарна комисия Цветанов, пък изисквало макар и порастнал да си останал дете. В трети клас, да речем. Костов е блестящ пример в това отношение. Някои учени дори смятат, че е първолаче... Имало неопровержими доказателства. Мирише ми на Нобелова награда...

 

Населението обаче, макар и захласнато от каскадите и парада на техника и снаряжение пред дома на бившия полицай Петър Коджейков, иска да узнае и нещо доста маловажно. Колко ще му струва този непосилен дори за Киноцентъра екшън? Министър Бъчварова с лилавото костюмче или Костов обаче мълчат по въпроса. Сигурно и това е тайна, иначе биха казали. Що да не кажат. 

 

Някакви дребни душици пък не спират да звънят в редакцията и да ни късат нервите с нечистоплътните си въпросчета. Как така съпругата на „проблемния” Коджейков е била изведена с носилка от жилището, без той да се усети, - питат наглеците. И като са можели да изведат нея, защо не са извели и него? Как да обясниш на нахалниците, че това е тайна. В цирка питаш ли смешниците що се спъват на равното? Ама се спъват и всички се смеят. Такава е целта на цирка.

Други пък напират да научат, защо не са му хвърлили на Коджейков една ослепителна граната КС 1.6, например, която да го извади от строя за 10-15 секунди. В интернет ги продавали по 200 долара бройката, а ако поръчаш 2 – ти правят отстъпка. Имало и газови гранати – супер ефективни – използвали ги срещу похитители, държащи заложници. Само че и това е тайна. 

 

Вместо да организираме спонтанно тържество в Арена Армеец за героя и професионалиста Георги Костов и неговите доблестни рицари, ние се занимаваме с лигави нападки. Не ни ли стига, че Костов показа в София на целия свят как трябва да се действа, когато някой застраши националната и глобалната сигурност? Какво още искаме?

 

Защото има и обратните примери. В Русенско, например, бивш военен гръмнал в крака свой съсед. Ранения отишъл на собствен ход да го лекуват, а нападателя бил задържан. При това само от патрулката, мааму стара. И за нула време. Безобразие! Няма ли в Русе бойна техника, барети, бронирани щитове на колелца като в „Междузвездни войни”? Що се излагат тия хора?!

 

И да бяха само те... Хлапе на 11 години в кв. „Ветрен” на Бургас да вземе въздушната пушка на баща си и да нацели с нея кучето на някаква дама (не по Чехов...). Тя пък звъннала на 112 и след малко двама полицаи пристигнали на мястото. И не стига, че пристигнали толкова бързо, ами се справили с положението за има няма половин час. Пушката е прибрана, бащата на момчето - също. Истинско безобразие! Абе, хора, не сте ли чули, че в „Ислямска държава” 8-годишно момче е палач с над 20 отрязани глави в сметката си? Не знаете ли, че 12-годишно момиче утрепа преди десетина дни 8 жени, от които една докторка? Въобще какво ви четат по време на политпросветата и инструктажа?! Вместо да изкарат в открито море военни кораби, специални сили, „Тюлени” и морски пехотинци да блокират целия район и да вдъхнат спокойствие, те иззели пушката – и готово. Как така готово? Нечувано подценяване на риска. Туристически сезон чука на вратата - вземете се в ръце. Викайте медиите, снимайте с камери. Елементарно е.

 

Още по-обезпокоително е, че не само у нас, но и в Америка някой си бърка в носа, вместо да громи тероризма по устав. Онзи ден, например, се чули изстрели в центъра за посетители на Капитолия във Вашингтон. Ужас! На мястото на инцидента пристигнали полицаи и гепили стрелеца. При задържането го ранили. Или пък бил ранен полицай... Не е толкова важно. Срамното е, че цялата работа приключила за минути. Час по-късно говорител на полицията – абе тия хора нямат ли министър и главен секретар, - обявил, че нападателят е 66-годишният Лари Ръсел Доусън. Същият преди време проникнал и в Конгреса, където крещял, че е божи пророк. Демек, имал психичен проблем. Какъв сюжет само и да го претупаш така безславно.

 

Може да ви стори странно, но има връзка между тези три случая на безхаберие. Някаква подлост се крие в тях. МВР в София отделя цели 24 часа за обезвреждането на един човек, а тия хаирсъзи правят същото с няколко полицаи и за нула време. Съгласете се, че е доста нагласено. То ако беше така лесно и Костов в София щеше да приключи за двайсетина минути, но не е. Нашите успяха в теснотията да изкарат бойна техника и личен състав като за парада на 5 юли, а на онзи грамадански площад пред Капитолия американците не разгърнаха по фланговете и в дълбочина цяла армия, бронирана техника, вертолети, да докарат Слай, Джейсън Стейтън, Брус Уилис и Джет Ли, камери, репортерски екипи от цялата страна... Както си му е редът. Което е много съмнително. В тази връзка ще разкрия истински иновативна новина: българското МВР е предложило на Барак Обама полицейските ръководители на страната да минават курсове в Симеоново. По тънката тарифа, като за приятели. Ще обучаваме също френски и белгийски ченгета, за да спрат с излагациите. Вече учат български, съобщиха от посолствата. Лекциите ще се редуват с тренировки на терен в Столипиново и други полигони с обстановка, близка до бойната. След края на курса завършилите ще могат да си направят селфи с генералисимус Костов. Дори с г-жа Бъчварова, ако не е заета в момента. При желание могат да си разменят и фанелките. Особено трогателно е, че част от обучението ще е в Библиотекарския, който отдавна е превърнал библиотечното дело в полицейско-шпионско. Изявените курсисти ще получат наградата „Стефан Стамболов”. Знаете как е.

 

Може на някой тази работа да му се струва майтап, но не е. Кошмар е. Или обратното? Значението на думите взе да се слива нещо. Но да не губим кураж.

Слава на героите от войната в кв. „Стрелбище”!

Да живее мъдрото ръководство на МВР и неговите закрилници!

Очакваме скоро нови превъплащения на гения Костов. Например в чорапогащник и с череп в ръка. Ехо, Шекспир, къде дремеш...

А може и да препусне срещу престъпността на своя Буцефал...

 

Да се чуди човек каква е ползата от санитарите, след като не се появяват когато най-много има нужда от тях.

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 13627 |26.03.2016 Главсека Георги Костов отдавна трябваше да е обул зелените чорапи . 0| 9044 |25.03.2016 Цацаров лови цаци с хапче "три глави", акулите се забавляват . 0| 13724 |24.03.2016 Диктаторите, а не демократите. Няма глава - няма бурка! . 0| 11372 |23.03.2016 Българи изкупуват държавните облигации и държавата барабар с хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads