Реклама / Ads
35| 20878 |12.02.2019 ГЛАСЪТ

Как Новичок стана салата, а половината българи - маймуни

.
Какво му е лошото да си маймуна...
Какъв Новичок, бе, хора, какви пет лева! Някаква рукола, сиреч зеленаж похапвал онзи Гебрев и толкова. От това му станало лошо. Новичока не расте по българско. Може Гебрев и сам да е предозирал я салатата, я кафето…
 

Тъй реди главният прокурор, а българинът го гледа в очилцата и му вярва. Защото българинът има пълно доверие на прокуратурата. Вярва и на руснаците, защото знае, че ако идват у нас, то е за да ни освободят от нещо, а не да ни турят калъчката. Руснакът за българския интерес дава мило и драго. Жената си дава, ако я поискаш подобаващо или тя поиска. Толкова е добър.

 

Но по същество. Пореден международен скандал с участието на България. Някой се опитва да отрови бизнесмен от оръжейния сектор. И като закоментираха всите българи. Половината се хвърлят да бранят проскубаната българо-съветска дружба: сакън, Кремъл не може да прати тук ребята с Новичок. Кремъл ярко свети, ах летете ескадрони, щото идва 3 март… 

 

Другата половина българи се съмнява, че руското ГРУ наистина е замесено в „мократа поръчка“. Тази половина е чела за спецотделите на НКВД и „мокрите поръчки“, които са изпълнявали от времето на „червения терор“ насам. Чели са, разбира се и за големия героизъм на съветските хора в годините на нечовешки изпитания. Но не вярват, че чичко Сталин е вождът на световния пролетариат и бащата на всички народи. Даже смятат, че героизмът на един народ няма нищо общо с перверзиите на шайка престъпници, завзели властта с ботуши и болшевишки лозунги. Над половината от тази половина българи живее извън България и е над два милиона. Аз, без извинение, вярвам на тях.

 

Както често се случва, на малцина им минава през ума нещо различно от спуснатите отгоре версии. Например, че този, който е поръчал "салатата" на бизнесмена Гебрев, е поръчал и цялата шумотевица, лукави лъжи и манипулации около случая. И че руската връзка съвсем умишлено се коментира сякаш се прераказва комедия с Никулин, Вицин и Маргунов. Ето на, Главният на прокурорите говори за какво ли не, само дето не обяснява, защо е мълчал като риба повече от три години. Мълчал като риба. Цаца ама риба, риба ама цаца… Помните, нали? Не казва и дали са обсъждали с руския му колега Юрий Чайка проблема по време на братските срещи. Защото няма начин да не е станало дума. Мълчали са и службите. Дори са предупреждавали всеки, който нещо знае, да си го държи зад зъбите. Докато има зъби, нали. Стоматологичните услуги са скъпички, аз ли да ви казвам.  

 

В понеделник ни съобщават благата вест, че нашите и британските служби ще работят рамо до рамо по разкриване на случая със салатата, маскирала се като Новичок. Британската посланичка на срещата в МС – на 20 метра от Ларгото на Рашидов и Банов – се усмихва мило. Петимата мастити домакини вярват, че са я омаяли със своя чар. Само дето тя знае за Новичока и руските ребята, идвали у нас да поднесат пресни салати, пардон – цветя, на съответните места мнооого отдавна. Знае също, че скандалът нямаше да излезе наяве в София, ако Лондон не знаеше за него отпреди това.

 

Фактите са ясни и сочат към последователни и брутални опити да се ударят звена от българската оръжейна промишленост, а други да се превземат. Newsweek  дори прави пряка връзка между българския депутат от ДПС и медиен бос Делян Пеевски и отравянето на собственика на военния завод „Дунарит“ Емилиан Гебрев. Изданието обяснява това с настървеното желание на офшорна компания, регистрирана на името на адвоката на Пеевски, да придобие завода. Но какво е Newsweek? Някакъв си седмичник на янките, разпространяван в цял свят. Пропаганда, естествено. Добре е, че си имаме медиите на Д.П., че да научаваме истината.

 

Само дето и в Русия все повече издания припяват на Newsweek. Което вероятно е причина президентът Путин за месец и половина да уволни маса прокурори и висши офицери от службите. Щото нали, какво им пречи да напишат, че българския бизнесмен Гебрев се е самозаблудил по отношение на Новичока и дори може би се е самоотровил. Че дал от отровата и на сина си, и на свой важен служител, за да изглежда сюжетчето по-автентично…

 

През есента на 2016 г. прокуратурата на Черна гора съобщи, че руски националисти са подготвяли убийството на премиера Мило Джуканович в деня на парламентарните избори на 16 октомври. Участвали са и в заговор за сваляне на властта. По същото време Белград също изгони няколко руснаци от Сърбия, защото са замесени в скандалните събития. Москва изпрати специален емисар в сръбската столица да потуши разгарящия се пожар.

 

Неотдавна по една телевизия Елена Поптодорова, бивш наш посланик в САЩ, съобщи, че центърът на логистичната подкрепа на готвения преврат в Подгорица е бил в София. Всички, от журналисти до ченгета и прокурори, се направиха вкупом на разсеяни. Защото Поптодорова обслужва чужди интереси и топи Русия по натовска заръка – по чия друга. Само че хора от службите потвърдиха информацията в неофициални разговори. Споменавам случая в Черна гора, защото там прокуратурата, без да споменава детайли от разследването, отчита пред обществото какво е свършила в негова защита.

 

Разбираемо е действия на службите в деликатни ситуации да не се огласяват. Но е непонятно защо винаги, когато стане дума за скандали, свързани с Русия, Делян Пеевски, руската банка ВТБ, договорки с Вашингтон, Анкара, пак Пеевски, банкови сметки в Дубай, Ню Йорк и други подобни, все се опитват да ни правят на маймуни. В сайтовете на ЦРУ, ФБР, МИ-6, че дори и в този на Руското външно разузнаване всеки може да прочете огромен обем информация, включително и за изразходените средства на данъкоплатците. Тук - не.

 

Наистина поне половината от нас са като маймуни в зоопарка на някой олигарх: дават им банан - целуват ръка и се премятат. Като зоокъта на Пабло Ескобар, където на животните, ако слушкат, им увеличавали пенсиите, пардон – дажбата.

 

Съветофилите, сталинофилите и путинофилите – не ги бъркайте с русофилите – не могат да преглътнат, че легендарното ГРУ, се е издънило. „Три танкиста, три веселых друга“ са действали като Щирлиц в Берлин, когато се разхождал по улиците, парашутът му се влачел зад него, а той се чудел защо всички го гледат… За тях такива като Гебрев и Скрипал са си за бой, щом в ГРУ не ги харесват. Както се казва, ако някой шеф в ГРУ пръдне, тук започва масово о…не. Нещо като пеперудата, която размахва крила в единия край на света, а в другия край се развихрят тайфуни… Знаете я тази простотия.

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 19540 |11.02.2019 Прикривани ли са руските агенти на ГРУ в България, докато отравяли с Новичок? . 33| 17608 |23.10.2018 Сополанковците пораснаха, станаха милионери и ще наритат ”кресливите” майки . 24| 16564 |30.09.2018 От журналистиката ни само скелет остана, Бог да я прости… . 25| 19542 |17.04.2018 Зад споровете за Сирия и ”Новичок”, „златният член“ ни докара до ръба на скалата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads