Реклама / Ads
28| 16102 |29.01.2016 ГЛАСЪТ

Как Щирлиц разкри кой плаща протестите в София

.
Щирлиц извайва образа на врага с клечки от кибрит...
Проф. Божидар Димитров оповести по стахановски бързо кой плаща бунтовете срещу властта. Всеизвестно е, че историкът обича сензациите и медийните изяви. И когато няма истинска история, си измисля своя или пласира някоя поръчана. Хем не си хаби въображението, хем хонорарът добър.
 
Жена, деца, хоби, пороци - все скъпи неща. Помните ли как ни уверяваше, че откритата вода в кладенец в древна Плиска е животворна, а тя се оказа леко лайняна...  Не се отказа обаче и ето, че сега ни пробутва нови "разкрития" от същата ароматна гама.

Този път историкът се изявява на друго поприще - ченгеджийското, което също не му е чуждо. Истински Щирлиц! Да не се чудите, ако някой ден вселенският патриарх Вартоломей освети мощи на св. Сталин в църквата в Св. Влас - наш Щирлиц ще ги е осигурил. С подкрепата на братя Диневи, естествено. Но това е друга тема - археолофинансовошпионскополитическа.

 

Разкритията за финансираните бунтове Димитров прави пред пеевските медии. Защо там, е ясно на всеки, запознат дори повърхностно с теорията за биологичната детерминация на престъпното поведение на проф. Чезаре Ломброзо. Някой ден и българската прокуратура ще го осъзнае - гледайки се в огледалото...

 

Но да караме поред. Проф. Божидар Димитров, наричан за по-кратко Щирлиц, твърди, че протестите са платени от бизнесмени, които били притиснати от властта и разследващите органи. Искали на всяка цена да свалят Бойко Борисов, за да си отмъстят. В "разкопките" по темата историкът, наричан от някои негови колеги "на всяко гърне мерудия" открива, че "един банкер, сега в Белград" платил 1,5 млн лв, защото имал бол пари. Професорът няма доказателства, но много му се иска да е така. Поръчката е такава. 

 

По същият начин всеки може да заяви, че Божидар Димитров е продал тайно златната маска на Севт III и Панагюрското съкровище, а на тяхно място е турил копия, поръчани на ортаци златари в Капалъ чарши...  Доказателствата са в сейфа с доказателствата за финансирането на протестите.

 

И ако това може да мине за шега или пример за примитивно манипулиране, не е лошо премиерът да се замисли в какви филми го вкарва Щирлиц напоследък, в какви роли и от какви подбуди. Защото както казва Омир: Клетвите за вярност и приятелство са по-непостоянни и от вятъра.

 

Проф. Димитров е старо куче и знае, че е тактически правилно

да се хвърля кал върху едни хора, за да се отвлече вниманието от други. Но е забравил, че за подобно нещо се изисква повечко интелигентност.

 

Ето няколко неща, които Димитров-Щирлиц и безмозъчният тръст на Пеевски пропускат.

 

1. За девет години членство в ЕС България не е мръднала от последното място в съюза. Първи сме единствено по корупция. Пет от тези 9 години управлява ГЕРБ. Другите са на ДПС и БСП, но също на Атака, АБВ и РБ. Същите и днес правят всичко възможно, за да останем на дъното. Няма нужда да се плаща на когото и да било, за да е против този абсурд.

 

2. Мафиотският модел #Кой заплашва оцеляването на нацията. Рано или късно хората ще го сринат, защото е античовешки, а не защото някой им е платил.

 

3. Прокуратурата, МВР и ДАНС са под контрола на кръга "Пеевски-Доган". Ако наистина някой плащаше за протести и преврати, те щяха да имат поне едно доказателство, което биха размахали като знаме. Но нямат, защото е обратното.

 

4. "Банкерът в Белград", по информация на същите медии, пред които се е изявил Димитров, е със запорирани сметки и имоти у нас и в чужбина от лятото на 2014 г. Щирлиц да си записва тези неща, защото ако досега предизвикваше само ирония, вече е ред на съжалението...   

 

5. Пеевските медии намесват и други потенциални плащачи. Например Гриша Ганчев, който имал мотив заради скандала с футболния "Литекс". Добре, де, но защо Ганчев не изкара феновете, когато се решаваше съдбата на отбора, а чак сега?  Пълна тъпня.

Защо му е и на Иво Прокопиев да вади пари, когато, както ни уверява пеевската пропаганда, си пие кафето в американското посолство, а в Брюксел пишат доклади по негови доноси? Може там да си уреди проблемите.

Същите нелепици се пробутват и спрямо Огнян Донев. Демек, лекарствената мафия и тя иска мъст.

Замесват се също висши съдии, протестъри, Иван Костов - къде без него и пр. зложелатели на прогреса и народни врагове.

 

6. Никой българин няма нужда от Прокопиев, Огнян Донев, Цветан Василев, Ганчев, доклади на ЕК, декларации на 11 Камари на инвеститорите от най-развитите държави, призиви на посланици и пр., за да осъзнае какво се случва в тази държава. Реотанът ни може и да загрява малко бавно, но сме платили с кръв всяка секунда свобода.

 

7. Очевидно в мафиотската шайка #Кой има паника, щом се разчита на толкова глупави номера. Също очевидно е, че екземпляри от шайката подценяват много Борисов, вярвайки, че ще се смее на толкова тъпи вицове за Щирлиц, па макар и разказани от клоун.

 

Така че какви платени протести, какви пет лева. Освен това именно Пеевски държи ултрасите на "Левски", например, чрез приятеля си - той и подставено лице - адв. Александър Ангелов. Щедро налива милиони във фалирали заводи, нескопосани медии и съмнителни агитатори, Що да не плати и протести? Още повече, че Борисов вече не му е мил, защото се съобразява все повече с Брюксел и партньорите ни, а те знаят достатъчно за зулумите на шайката #Кой. А това, че някои от "протестиращите" крещяха срещу ЕС и НАТО, си е истинско доказателство Кой ги изпраща.

 

Всъщност нещата могат да се обяснят и по-кратко:


Щиpлиц въpвeшe пo ĸopидopa в НИМ. Извeднъж нeщo гo тpecнa c вcичĸa cилa пo гъpбa. Щиpлиц падна по очи. Haдигнa ce, oглeдa ce – никой.

"Cтopилo ми ce e!" – пoмиcли cи Щиpлиц.

 

Румяна Денева



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 8607 |21.01.2016 Разкрилите скандала с ваксините не са анонимни, кажете ги . 7| 9929 |19.10.2015 Пенгезов: ДПС е овладяла всички съдилища, Пеевски плаща... . 68| 62152 |24.03.2014 Смъртта на сина на Добри Джуров през 1972 г. – какво разкриват архивите на ВКР . 20| 13292 |08.11.2013 ДАНС по Щирлиц и Джони Инглиш...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads