Реклама / Ads
33| 62153 |24.11.2018 ГЛАСЪТ

Какво се случи със Слави Трифонов - коментират Люба Кулезич и Сашо Диков

.
Кадър от клипа към песента ”Нема такава държава” Източник: Шоуто на Слави
Този коментар не е заяждане или злорадство. Не. Била съм мишена на понякога нелепи шеги в „Шоуто ва Слави“, но съм тук, за да кометираме гостуванията на Бойко Борисов и Сотир Цацаров при него. Според мен Слави Трифнов извърши ритуално самоубийство.
 

С това встъпление започна разговорът на Сашо Диков с водещата Люба Кулезич в предаването „Евродиков“ в телевизия Евроком.

 

Кулезич: Не искам да се заяждам. Няма аз да изрека най-тежките и остри думи. В мрежата са споделени мнения, които са много крайни остри, но по-важно е, че показват огромно разочарование, продължи своя коментар Кулезич. Аз подкрепих Слави, когато обяви че е за промяна на системата. Защото може да имаме различни разбирания по редица теми, но съм съгласна със стремежа му да се сражава със системата. И заслужава подкрепа за това. Но сега то предаде тези, които му повярваха, имитирайки, че предоставя шоуто си за свободата на словото, за остри въпроси и безпощадност, защото медиите били запушени… А се получи нещо съвсем друго.

 

Диков: Впечатли ме, че задава само зрителски въпроси. Той се скри зад зрителските въпроси и не зададе нито един свой, притискащ въпрос, уточняващ. Когато си поканил такива хора би трябвало, това е и работата на сценаристите, да се подготвиш за разговора. Не видях такова нещо. Видяхме единица мярка за неподготвеност.

 

Кулезич: И двете интервюта ме карат да мисля, че Слави, който през годините е бил доста силов, поставял е директно въпроси, притискал е в ъгъла гости, изявявал се е като трибун, свалям му шапка за акцията в защита на нашите сестри в Либия и пр. Сега същият човек се отказа от собствения си порив, от идеята за референдум, намаляването на субсидията за партиите, заради което млади хора излязоха да го подкрепят. Това ме накара да се запитам: какво се е случило? Защото нещо се е случило. Защото Слави не е глупав, напротив. И изведнъж да дадеш по наем на своите най-големи опоненти своето пространство за кризисен пиар… Те прегазиха неговия граждански фасон – това е голяма трагедия за този човек. Нещо се е случило. Какво може да е то? Пазарлък? Понеже имаше слухове и интриги, предимно в пеевските медии, че ще прави политически проект, ту с Мая Манолова, с президента, с Цветан Василев и пр. Той, т.е. неговите сценаристи нито веднъж не опровергаха това, казваха не сега, няма да коментирме… А аз много харесвам някои от тях като поета Ивайло Вълчев и неговото гениално стихотворение „Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли?“. Какво става? Абе, Слави, какво се случи? Според мен тази интрига, че се е срещал с Борисов, имаше слух за такава тайна среща, а никой не отрече... Мисля, че се е случил натиск върху Слави Трифонов.

Онази вечер говорихме с Борето Ангелов (Борис Ангелов, издател на в. „19 минути“) в моето предаване и той каза, че НАП се използва като бухалка срещу неудобни медии и журналисти. Борето каза, че Слави също е бил обект на такава проверка. Много тъжна работа.

Факторът Шиши те го развяват неуморно в своето шоу, факторът Пеевски… Нали теб, Сашо, те каниха там да участваш, да работиш където е територия на свободното слово, но не се получи, не стана заварката. И сега се вижда - поведението на Слави е непонятно, той е притиснат, един премазан човек, прегънат, гузен, крие се зад въпросите на някакви хора. Мисля, че се е случил натиск, какъвто е известен в ерата на Пеевски след фалита на КТБ.

 

Диков: Ядосан съм, защото Слави политически се самоуби. Исках да направя там нещо, но се оказа, че трудно бих могъл там да работя и сам му предложих да не мъчим нещата и се оттеглих… Трябва да съм честен, аз се оттеглих…

 

Кулезич: Никой от нас не  е перфектен, подвеждали сме се, подвеждали са ни… Не оневинявам никого. Преди време в мрежата имаше твърдения за проверки срещу Слави в ДАНС… Много тъжна работа. Спазарена трибуна. Съжалявам, че стана така. Да не се вижда разликата между отговори и увъртане.

Цацаров цитира Никола Филчев, който бил според него спорен като човек, но брилянтен юрист. Та Филчев казал: Когато корупцията е държавна политика, никаква прокуратура не може да я спре.

 

Диков: С това изречение той отряза главата на Борисов...

 

Кулезич: Точно в това се вижда как той шикалкави, прехвърля всичко в чужди градини. На Борисов, Цецка Цачева, Горанов… За себе си остави самокритиката, че не бил всесилен. Само че той е всесилен, защото нереформираната, неизпраната като парцал, с извинение, Конституция му осигури това.

Цитира Филчев за корупцията… Ами откажете се, бе момчета, като сте безсилни. Не ставайте главни прокурори. Същият Филчев бе казал, че трябва да изберем или държава на мафията или държава на Мусолини. Значи ни призовава да избираме между фалшива демокрация или фашизъм, който да се справи с нея. Какво ни казва Цацаров с това цитиране? Че за цели шест години има един заместник-министър осъден?

Предлагам да напишем писма до пиарките на Цацаров и Борисов да дойдат да отговарят на нашите неудобни въпроси. Нали сами казват, че нямало проблем да отговарят на всички неудобни въпроси. Да дойдат при нас. Каним ги.

 

***

 

Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли?

 

Ивайло Вълчев

 

Поздравявам майките на наште ръководители.

Довчерашни мухльовци, днеска – дупета.

Играят си на страшни, безкомпромисни ченгета.

И правят операции с позорни имена

Октоподи, скариди, друга морска храна.

А пред кабинетите ги чакат журналистките -

Такива журналистки само да искате.

Още не са я качили във джипа,

А тя вече посяга и сваля му ципа.

Такъв е животът! Поздравявам всички вестници

И главните редактори, и техните заместници.

Всеки пише за всичко, а от нищо не разбира

Толкова е гнусно, че не ми се коментира.

Не ми говорете за закон и конституция.

В тая държава всичко е проституция.

 

Пак ли ще живeеш във лъжа?

Нема такава държава!

Пак ли ще търпиш и докога?

Нема такава държава!

Няма смисъл от това

И последната илюзия умря

В тая страна

На власт е глупостта.

 

Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли?

Колко данък ще вземат на народните будители?

Двама-трима студенти уморено протестират

Няма шанс тук за тях – най-добре да емигрират.

Силиконов живот, силиконови цици

Силиконови мечти и фалшиви политици,

Всичките живеят в неква тъпа реклама,

В която свободата е сравнена със салама.

Новините започват със дебат за бюджета.

Кви дебати, ебати! Депутати - ментета.

На трибуната качва се някакъв педераст.

Педераст, педераст, но облечен във власт.

В устата му - глупости, в очите му - злоба

Той тая власт ще я стиска до гроба.

А щом свърши поредният смешен дебат,

Ще отиде да чука в Студентския град.

 

Пак ли ще живeеш във лъжа?

Нема такава държава!

Пак ли ще търпиш и докога?

Нема такава държава!

Няма смисъл от това

И последната илюзия умря

В тая страна

На власт е глупостта.

 

Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли?

Или чакате да дойдат поредните спасители?

Колко пъти се повтаря старата история –

Изхвърляме единия, прегръщаме втория.

Някой знае ли как един милиционер,

Внезапно събужда се милионер?

И нали уж са нови, а пак са си същите.

Правят се на шефове, гледат мрачно, мръщят се.

Изведнъж става ясно, че са пълни с имоти

Изведнъж става ясно, че са пълни идиоти.

И какво да ги правим сега тия кавали

Щом така или иначе сме ги избрали?

Не ви ли омръзна да ви лъжат на дребно?

Не ви ли омръзна да живеете бедно?

Докога ще си траем – вече става банално

Толкова ли е трудно да живеем нормално?

 

Пак ли ще живeеш във лъжа?

Нема такава държава!

Пак ли ще търпиш и докога?

Нема такава държава!

Няма смисъл от това

И последната илюзия умря

В тая страна

На власт е глупостта.

 

(Разговорът на Сашо Диков с Люба Кулезич е предаден със съкращения, заглавието е на Фрог нюз)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 19843 |04.08.2017 Български банкер търси закрила в САЩ по закона „Магнитски“. Какво казва президентът Тръмп . 9| 17086 |09.05.2017 Някой да обясни на Каракачанов какво значи кибертероризъм . 18| 28905 |20.04.2017 Колегиалност от „Шоуто на Слави”? Забравете . 24| 106330 |20.09.2016 Какво погребение предпочитате, г-н Главен прокурор?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads