Реклама / Ads
45| 19885 |29.01.2011 ГЛАСЪТ

КЕЧ се завърна!

.
Яне Янев
За тези, които не са били в казармата, а те са все повече, ще поясня, че КЕЧ някога беше част от Строителни войски и извършваше всякакви ремонти в армията.
 
В КЕЧ служиха предимно циганета, затова работата им не се отличаваше с особено качество. КЕЧ се дешифрираше по два начина, все майтапчийски: Кралски Елитни Части и Краде, Ебе и се Чупи.

Вече двайсетина години няма КЕЧ. Няма и строителни войски. Но в живота ни се навряха толкова „циганета” с лошокачествени навици и действия, особено в последно време, че имам усещането сякаш някой е ексхумирал КЕЧ.
Да поогледаме някои случки от последните дни. Откраднали колата на Яне Янев. Ужас! В нея били личният му GSM. С всички номера на информатори, активисти, флашкоприносители, демократи в нелегалност и прочие прогресивни люде, 9 магнитни носителя с важна информация, както и ключовете от партийната каса, в която Янето държал супер сигнали за корупция!!! Трите удивителни не за красота.

Има и една малка, но съществена подробност. Колата е БМВ Х6, която лидерът на РЗС наел по „надлежния ред”, каквото и да означава това. Всъщност имало заплахи срещу Янев и затова съратниците му го помолили да се пази. Е какво пък, щом народът така иска?! Питам се защо обаче не са му наели танк, те сега вървят доста евтино.
В съобщение до медиите РЗС обяснява кратко кахърната случка, но не обелва и дума защо всички ценни предмети и тайни на Яне и партията са оставени в колата. Което от самосебе си повдига въпроса има ли поне един човек в РЗС, който да вярва, че някой ще се хване на тъпата им въдица.

Безплатен съвет към дясната ръка на Яне - доц. Атанас Семов. Не, не го използва само за това... Съветът е час по-скоро да се яви в медиите, които все още се правят, че го взимат насериозно и да заяви, че кражбата е дело на Бойко Борисов, Цветан Цветанов, ДАНС, МВР, ГДБОП и пр. Да сезира главна прокуратура, консерваторите и ЕС. РЗС да организира спешно подписка за сваляне на режима/хунтата/диктатурата или както там си избере да нарича управлението. В подписката да включат всички измрели българи от чума, свински грип, войни и наводнения през последните 13 века. Дори и да се разкрие измамата, Семов ще каже, че ДАНС, МВР, Цветанов, Борисов и пр. са виновни. Наско Семов – българският... да не казвам кой. Илф и Петров са го описали.

Като споменах Петров и се сетих за друга една вест от тези дни. Викали Алексей Петров някъде си да го питат нещо по някое от делата срещу него. Той веднага се изтъпанил пред микрофоните и мъдро умозаключил по повод СРС-тата и флашките, че са плод на некадърността на Борисов и Цветанов. Пророк – си мислите вие. Не, просто доцент. Петров дори не подозира колко е прав. Ако Борисов и Цветанов бяха хора на място сега той щеше да е в затвора, а нямаше да се чувства на „Арарат” като Ленин в Смолни и да ръси ръси през пет минути неразбираеми (най-вече за самия него) словосъчетания. От друга страна да вземе и на Заговезни да опече кокошка и пита на Цветанов и Борисов като на кумове, защото го направиха известен и значим. Без тях и без няколкото влюбени и платени журналисти и досега щеше да си е обикновена мутра с милиционерска карта на повикване за „мокри поръчки” от някои политици. Дали случайно нито един журналист не попита Трактора познава ли бившата барета Кирил Симеонов, арестуван за фалшивия обир на казино „Перла” в София. Медии писаха, че същият този Симеонов е много близък до него и до Антон Петров – Хамстера, който пък е известен като дясната ръка на Петров. Симеонов бил участвал в побоя срещу журналиста Огнян Стефанов през есента на 2008 г. По тази логика излиза, че Алексей Петров е бил наясно с тези неща. Всъщност колко наясно – никой не пита. Нито него, нито прокуратурата. Вероятно защото Петров е кандидат за президент и не е удобно да го занимават с дреболии.

Ето така Яне и Трактора напомниха за КЕЧ - Кралски Елитни Части или Краде, ебе и се Чупи... Мислим си, че отдавна са в миналото, а те току изкачат отнякъде и почват да бърборят. И ние ги слушаме, слушаме.

P.S. Сигурно се питате какво общо имат Яне и Петров с КЕЧ-а. Нищо, освен дето абривиатурата им отива. Иначе не искам да засегна тия от КЕЧ-а, истинските. Да прощават.

Лазар Величков
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 283| 29334 |26.01.2011 „Юзда”, „Мълния”, „Потоп” – последният шанс на ДС . 34| 15757 |23.01.2011 Четвърти километър . 90| 14351 |21.01.2011 Цървули или магистрали? . 77| 14143 |19.01.2011 На другия ден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads