Реклама / Ads
11| 17686 |04.01.2021 ГЛАСЪТ

Класацията „Тиква на годината“ приключи. Голям екшън и навалица, но един е Той

.
Призът на Фрог нюз
Дойде ред да обявим призьорите в класацията на Фрог нюз „Тиква на годината“. Би могло да се каже дори „Златна тиква на годината“, тъй като номинираните са все заможни хора. Ако ми плащаха за чистач, колкото ми плащат за ролите, щях да избера метлата, споделя двукратният носител на „Оскар“ Марлон Брандо. С нашите големци обаче нещата не стоят по този начин – биха дали всичко, за да са в ролите, в които са сега, колкото й некадърно да ги играят...
 

Приятна изненада е отгласът за нашия конкурс в братска Северна Македония. Интервјуто на бугарскиот премиер Бојко Борисов за германски „Франкфуртер Алгемајне Цајтунг“, според многумина, беше ненадминливо, но шефицата на бугарската дипломатија, Екатерина Захариева направи сериозен исчекор да го надмине, пишува бугарскиот портал frognews.bg.






Не знам што слушала или читала Захариева, но јасно е дека таму немало ништо за Тито и Југославија. Инаку, ќе знаеше дека Тито беше организатор на југословенскиот партизански отпор од 1941 година до крајот на Втората светска војна во 1945 година. Под команда на Тито, отпорот се бори против силите на Хитлер и локалните прохитлерски четнички одреди. Тито беше првиот шеф на држава кој отворено му се спротистави на Сталин по победата над нацизмот. Беа направени неколку обиди за атентат врз него, Тито беше еден од основачите на Движењето на неврзаните кое имаше важна улога во Студената војна, пишува Борис Петков, автор на текстот.


.

Македонското издание „Слободен печат“ смята, че вице-премиерът и външен министър Екатерина Захариева е достоен претендент за приза „Тиква на годината“. Текстът е прочетен там от хиляди души.

 

Реакция имаше и в Сърбия. Няма да цитираме мнения, относно сравнението на Тито с Хитлер, което направи Захариева, защото са врло љути...

 

Както вече писахме, читателите ни определят призьорите за този символичен конкурс. Македонците се намесиха – това е добре. Писаха ни българи от цял свят – от Африка, през САЩ, Япония, Израел до Киргизстан и Бразилия. Десетки хиляди мнения от българи в чужбина и близо 11000 посещения в сайта от България. Социологически удар, както се казва.

 

Припоняме: Фрог нюз предложи на своите читатели да съставят класация „Тиква на годината“ в две категории в национален мащаб: „Най-глупава постъпка на годината“ и „Най-глупаво изказване на годината“.

За „Най-глупава постъпка на годината“ в оспорвана конкуренция се отличиха:

 

- Премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев, които не се отзоваха през август на поканата в подкомисия на Европарламента за изслушване по повод ситуацията в България, оправдавайки се, че са в отпуск. Чувство за хумор, което в Брюксел бе възприето като неуважение и глупост.






- Председателят на НС Цвета Караянчева, която отиде в Лом и пред актива на местната структура на ГЕРБ си позволи фриволни изрази от сорта: Някои си пътуват с хубавите коли по магистралите на Борисов и викат: Ама те не стават. Ми що не ги направихте вие като не стават, бе? Що не ги направихте, а сега критикувате? Метрото! Отиват, протестират срещу лошия Бойко, качват се на метрото и се прибират вкъщи. Ходи пеша, ходи пеша!

 

- Бойко Борисов и обиколките с джипа из страната, на които той рекламира направеното от него и управлението. (за цялостно творчество)

 

- Поведението на Кубрат Пулев след мача с Антъни Джошуа в Лондон, който той загуби с нокаут в 9-я рунд. Вместо да поздрави шампиона след победата Пулев изрече предизвикателно“ „Запомни кой съм“. По-късно българският боксьор се оправда, че е бил болен и затова не успял да се подготви добре и да победи.

 

- През август председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова депозира в деловодството на Народното събрание проект за нова Конституция на Република България. Документът се оказа пълен с грешки, а изявени конституционалисти нарекоха идеята нескопосана, а проектът недодялан.

 

- През септември лидерът на НФСБ и зам.-председател на НС се изцепи: „Това не са протестиращи, а са хулигани и вандали, изпълнени с омраза, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред държавната телевизия. Медиите стимулират протестите, каза още Симеонов, който е част от управляващата коалиция. Симеонов подчерта, че това не е протест, а масов изблик на омраза и желание за власт.

 

- На 17 ноември евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки замеря с пиратки и полива с маркуч протестиращи от прозорец на централата на партията.

Провокациите и последвалото полицейско насилие над протестиращи на 10 юли в триъгълника на властта.






- Среднощните брифинги на НОЩ с черна статистика и прогнози за смърт, ковчези

През август лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов поиска да се върне наборната служба, защото казармата щяла да възпитава патриоти.

 

- На 28 август Евродепутати ГЕРБ Емил Радев и Прокуратурата на РБ заявиха в синхрон, че конференцията на членовете на LIBE (Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права, която е подгрупа на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП),  на която бяха изслушани правителствени и неправителствени български представители, е по идея на главния прокурор на България Иван Гешев. От ЕК опровергаха лъжата.

 

- През август борбата с битовата престъпност, която главният прокурор Иван Гешев оглави, достигна и до детски център "Биберон" в Силистра. Там по-рано екипи на Икономическа и Криминална полиция са влезли в търсене на акцизни стоки.

 

- На 5 октомври, малко преди 6 ч. сутринта служители на ГДБОП разбили входната врата на блока, а след това и на апартамента на семейство в кв. „Левски-Г“. Мъже с качулки и автомати нахлули в жилището. Наричали хората вътре "боклуци", натръшкали ги на земята и ги ритали, включително жена, родила преди няколко месеца. От МВР се оправдаха, че ги подвела навигацията. Досега вътрешната проверка не е посочила виновни.

 

- Самолет от Дубай докара помощи за болниците като дарение срещу дарение от Делян Пеевски. Оказа се, че у нас за пристигнали общо 15 тона помощи, от които над 12 тона фурми.

 

- Сбирката на 700 прокурори в резиденция „Бояна“ в подкрепа на Иван Гешев и срещу критиките към държавното обвинение.

 

- Превозването на ваксините с микробус за кренвирши и съхранението в хладилник-ветеран съветски ЗиЛ.

 

КЛАСАЦИЯТА

 

1.    Бойко Борисов и Иван Гешев за скатаването от изслушването им в Брюксел.

2.    Превозването на ваксини с автобус за кремвирши и съхраняването им в съветски хладилник-ветеран, залючван с катинар.

3.    Предложения проект за Конституция от ГЕРБ с цел отвличане вниманието от протестите срещу управлението.

 

В категорията „Най-глупаво изказване на годината“:

 

Бойко Борисов: „Просто Цвета да каже „аз съм проста кърджалийска путка“ и „прост съм, мама му да еба“…, „прост съм и ми е лесно…“ – от запис на разговор между премиера и вице.премиерът Томислав Дончев.

"Разпространяваните изображения от спалнята ми са като взети от учебник на КГБ, където се дава съветът човек да бъде унищожен, като вземеш истини за него и ги използваш за собствени цели“.

Президентът Радев ме следи с дрон“.

Не го разбирам Радев - да си нахейтиш правителството. Има една приказка: Не пожелавай жената на ближния си, да не стане твоя.

Никой няма да оставя гладен“. (1,586 млн души или 22,6% от населението на България живее под прага на бедност)

„Влиза Мата Хари, изпратена от КГБ и аранжира чекмеджето...“.

Работата те прави свободен...“. (Надпис от портала на концентрационния лагер Аушвиц - Arbeit macht frei)

На празници седя сам като куче горе в Бояна и гледам футбол“.

Нас всички ни хвалят и ни благославят, че при председателството на ЕС, сме поставили акцента върху Западните Балкани“.

От Париж до Берлин и от Белия дом до Москва казват колко добре сме се справили“. (в борбата с коронавируса)

Идвам, виждам и аз давам още пари!

Ама виж бе, виж каква маркировка!“

Взимаш утре барабанчето, отиваш на мегдана и почваш да викаш: Няма да има винеткииии! Няма да има винеткиии! (Борисов, към шефа на АПИ)

Аз обвиняеми не коментирам“. (по повод твърдението на бизнесмена Васил Божков, че е предал 67 милиона на Владислав Горанов за Борисов)






***

Цвета Караянчева: „Радев като живее в „Бояна“ и си мисли, че е президент“.

„Бойко може да ме нарича всякак! Другите ще ги съдя!“ (по повод, че е наречена „проста кърджалийска п…а)

„Отиват, протестират срещу лошия Бойко, качват се на метрото и се прибират вкъщи. Ходи пеша, ходи пеша, бе! Това е положението“

***

Иван Гешев, главен прокурор: Аз възприемам себе си, за добро или за лошо, като инструмент в ръцете на Господ". Единственият, който въздава правосъдие, е Господ. Аз не въздавам правосъдие. Аз съм инструмент, с който Той прави нещата, които смята за правилни“.

***

Валери Симеонов, лидер на НСФБ и зам-председател на НС: „Цвета, Цвета – прелестно цвете на пустинята“.

***

Росен Плевнелиев, президент 2012 – 2017 г. за сегашния държавен глава: „Не искам да се срещам с Румен Радев, защото се вбесявам. Радев е кръгла нула, държи се като Ленин“.

***

Марияна Николова, министър на туризма: „Към вас имам една молба, примерно, ако ми дадете толеранс от една-две седмици, все пак да се запозная с дейността на кабинета по отношение на политики и приоритети, аз ще съм готова да отговоря на вашите въпроси”(когато става министър на туризма и вицепремиер, като до това време е била началник на кабинета, с чиято дейност иска да се запознае…).

***

Александър Йорданов, евродепутат от ГЕРБ-СДС: „Няма такова нещо. Всичко е нормално в България! А че протестират 100-200 души, ами нека си протестират. Това е нормално. Нали ги видяхме снощи пред Българска национална телевизия. Абсолютни простаци бяха това, а не протестиращи. И трябва да се наричат нещата с истинските имена! Това са лумпени“.

„Дадох интервю на крайно невъзпитана журналистка, за което съжалявам. Повтаряше като развален грамофон няколко опорни точици. Поведението ѝ бе на махленска клюкарка. Но няма как, уважавам Националното радио и заради неговите слушатели приех да отговарям на тъпите ѝ въпроси“, (коментар на евродепутата след разговора със Силвия Великова в предаването „Политически НЕкоректно“).

Малко по-късно той публикува още един кратък коментар по темата: „Лайкучката не хапе, а ухае!“ - казал го е поетът. Има журналистки, които ни убеждават, че не е така“.

***

Здравният министър проф. Костатин Ангелов: "Човечеството е оцеляло благодарение на ваксините". (ваксините са открити след 1800-та година, как е оцелявало преди това…)

***

Владислав Горанов, бивш. фиансов министър: „Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно. Доходите растат с двуцифрени размери, средните доходи вече надхвърлят 1300 лева. Когато стартира този мандат, средната заплата беше около 880 лева. Има много показатели, които опровергават тезата, че държавата е в криза и институциите не работят”. (българите последни по доходи в ЕС, с най-ниски заплати и най-ниски пенсии.)

„Целта на нападките на Божков е дискредитация. Ако има доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир“. (по повод твърденията и доказателствата на Божков, че е предал на Горанов 67 милиона)

***

Проф. Антоанета Христова: „Вcичкo, кoeтo ce cлучвa прeз пocлeднитe двe гoдини, e чacт oт oгрoмнa хибриднa вoйнa, кoятo cтaвa нa тeритoриятa нa Бaлкaнитe и кoятo e чacт oт кoнфликтa, кoйтo cъщo e чacт oт минaлия ни избoр и мoжe би oпит дa ce прoмeни тoзи избoр тук и ceгa“.
 




***
Деница Сачева, социален миистър за протестите: „Това, което се случва през последните седмици, много ясно показва, че опозиция на правителството е мафията“.

„Президентът подклажда насилието“.

***

Тома Биков, депутат от ГЕРБ: „Очевидно снимките са направени от човек, който е имал близък достъп до Борисов. Не е редно да обвиняваме един или друг. Но няма как да не е някой, който не е влизал в дома на премиера. Цветан Цветанов е имал достъп и до "Бояна", и до местата, на които Бойко Борисов стои“.

***

Десислава Танева, министър на земеделието: Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това [финансиране] ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което браншът искаше. Но сега да се хвалим какви измамници сме. Утре нали ще кажат, значи не трябва да получавате тази помощ." (съвет да си траем за далавери с европари, за да не ни спрат финансирането от Брюксел)

***

Недялко Недялков, издател на Пик: „Бомбите на протеста да се третират като атентат от типа на тези на Ал Кайда“.

„И никoй нe oбяcнявa кaквo нaлaгa ocтaвкaтa. Дa нe би Бoриcoв дa нямa пaрлaмeнтaрнa пoдкрeпa? Или пък в cтрaнaтa дa вилнee икoнoмичecкa кризa кaтo Видeнoвaтa? Oчeвиднo вcичкo ce cлучвa зaрaди плaтeния прoтecт нa Вacил Бoжкoв и Румeн Рaдeв.
И зaщoтo aмeрикaнцитe...нeщo ce oбърнaхa.
Чecтитo, мутритe уcпяхa.
Вcичкo oттук нaтaтък e нeприeмлив зa мeн кoмпрoмиc.
C вac прeз гoдинитe вoдихмe зaeднo мнoгo битки. И ги cпeчeлихмe. Вcичкo, зa кoeтo cмe ce бoрили, oтивa пo дявoлитe.“
 
***
Делян Пеевски: "Щастлив съм да Ви поздравя по повод 6 май – Гергьовден! В историческия и народния ни календар има светли дати, които ни зареждат с ново национално самочувствие, духовни сили и прилив на патриотизъм. Такъв празник за нас, българите, е 6 май – Гергьовден - Ден на храбростта и професионален празник на Българската армия“. (не е ясно като какъв поздравява нацията…)

 

И т.н. и т.н. Хора, Непосилно е да се обхванат дори половината от глупостите, изречени от политици, управляващи, журналисти, коментатори и пр.

 

КЛАСАЦИЯ

 

1.    Бойко Борисов – за обясненията му за снимките на чекмеджето с милионите и златните кюлчета и за характеристиката, дадена за Цвета Караянчева.

2.    Цвета Караянчева - за поредица от изказвания, достойни за приза.

3-4.       Деница Сачева – за твърдението, че опозиция на правителството е мафията.

Иван Гешев – за твърдението, че е инструмент на Господ

Специално отличие за усилието на външния министър Екатерина Захариева да блесне сред призьорите с уникалната глупост за Тито и Сталин. Браво, Бойко, къде я намери таз жена?...

 

Благодарим от сърце на всички, които дадоха своя принос тази анкета да се състои.

 

Ето и част от коментарите на читателите:

 

"Борисов да бъде номиниран не само Тиква на годината, а за Тиква на десетилетието!"

 

"Хахахаа, това е непосилен анализ, граничещ с размерите на Галактиката. Няма начало, а и краят не му се вижда. От 1944 насам е само Народна власт и цирк. Кой да е главния клоун..???... Mission impossible.. По лесният вариант е да открием качествен Човек, поради факта че са може би двама, трима… Айде от мен да мине, може и да съберем 5".

 

"Тиквите са пълни със злато и пачки! Бронирани са! Класацията няма да ги смути. Няма шанс и Българин да Ги псече! MONEY TOLK!!!"

 

„Само тиквата може да бъде тиква на годината! Самото му съществуване е един безкраен оксиморон! Всяко негово появяване е като поява на един жесток, извратен, мизантропен комик, който в стремежа си да се хареса на хората, се прави на какво ли не, но осъзнавайки, че постига само ОМРАЗА, силно мрази целия народ и го унищожава, ограбвайки го!“






„И победителят е..... Победител във всички категории.... е ТОЙ - нашият "любим" ЧЕКМЕДЖАН!!!"

„Тиква на целия бостан от тикви може да е само най-голямата, празна, без нито една семка вътре и липса на гънки дори от удар. Със забодено перо от кокошка, нещо като бледо копие на Винету.“

„Отговорът е ясен: най-добрият футболист, тенесист, политик, еб.ч с 200, Бойко Борисоооооов, само нему приляга тази титла.

„КРАЛ НА ТИКВИТЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ САМО ЕДИН !!! БОЙКО БОРИСОВ Е БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ!!!! Тази награда трябва да му се връчи само веднъж и да е ПОЖИЗНЕНА !!! „Явно, че битката е за второто място! Това и на Кобъра Пулев нема да му хареса!“

 

Фрог нюз ви желае следващата година да е с повече здраве и надежда, с по-малко лъжи и крадене, с по-малко политическо лицемерие и повече човешка доброта. Трудно се съчетават тези неща, но нека опитаме. Сами те си мислят, че са вечни и неуязвими, но не са.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 12131 |30.12.2020 Една баба обобщи годината: Умираме, ама Бойче ще ни оправи . 15| 12704 |28.12.2020 Българската мечта: беден и прост с чекмедже и власт . 57| 15158 |27.12.2020 Борисов е уплашен и ухажва спецчастите. Ще му трябват ли? . 49| 12563 |23.12.2020 Да купиш пеевски медии, е все едно си придобил запушена тоалетна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads