Реклама / Ads
15| 14100 |23.07.2018 ГЛАСЪТ

За кого клатят държавата: клатят я за тях

.
Цацаров и Пеевски
Забелязва се интересна тенденция около скандала с болните кози и овце в Странджа. На хиперактивните борци “за“ и „против“ радикалните мерки IQ се срина под 70 и се изравни с това на защитаваните животинки.
 

Особено след изваждането на компромати, злокобни версии, клипове от мрежата и поредните „разкрития“ за заговор срещу властта.

Остриетата на ГЕРБ в тези епични дрънканици свършиха и нещо полезно. Дадоха възможност на Борисов и Цветанов да подготвят ремонт на кабинета. При спазването на инструкциите, които Цветанов е получил при посещението си в САЩ. Съобразени също с разтурянето на седянката в „Обединени патриоти“, възобновяването на предаванията на радио „Свободна Европа“ за България и очакваните резултати от разследването по закона „Магнитски“.

Въпросът е ще съберат ли сили Борисов и Цветанов да посегнат на министри от „квотата на Пеевски“ или ще минат с козметични трикове.

 

Ситуацията откъм ГЕРБ

 

Антон Тодоров и Тома Биков неуморно заливат публичното пространство с драматични и трагични истории за зловещ план за сваляне на сегашното управление чрез защита на болни козички и овце. Техният гняв, страх и параноя се стовариха върху Корнелия Нинова и „избягалия в Белград банкер“ (за Цветан Василев иде реч). Получава се нещо като най-стария драматичен вид tragōidia – песен на козлите, tragos – козел и ode – песен… Партийният конструктор и гуру Цветанов дал важни роли на Тодоров и Биков. Цветанов е хитър - ако не успеят лесно ще ги прежали - нали са безпартийни. Освен това дразнят публиката - и герберската и другата. Ползите за ГЕРБ, ако могат да се извлекат такива, е да затегне пружините на структурите по места. Също и на своите подръжници, които осъзнават, че без партията-кърмилница няма топъл хляб, масълце и луканка.

Тодоров и Биков май не разбират, че всъщност правят голяма реклама на “онзи в Белград“ и на Нинова, описвайки ги като всемогъщи центрове.

 

Корнелия Нинова в атака

 

Корнелия Нинова и БСП съзряха шанс в скандала около чумата по дребните животни. Прегръщат козички, прегръщат и местни жители сякаш са от племето Мансуру в Кения, отглеждащо дребни преживни животни и танцуващо с тях… Снимки и селфита, мили очички и обещания за социална защита. От БСП са прави за първоначалния хаос и лоша комуникация по трасето Министерство на земеделието – население – медии – общественост. Това обаче го видяхме всички.

 

Социалистите обявиха и управленска програма. Алтернатива не на ГЕРБ, а на модела. Че модела не струва, усещаме на гърба си вече 29 години. Но ако ще връщат преоблечен „Орешарски – Пеевски“ – по-добре чума…  До момента от БСП никой не говори за модела #Кой и Делян, което навежда на някои мисли за сериозни обвързаности. Защото Делян е доказал, че може с всички. Парите не миришат.

От БСП искат властта. Но могат ли – не само да я вземат, но и да я удържат и напълнят със съдържание? Трябва да убедят много хора. Освен това и от самолет се вижда, че врагът с партиен билет е доста силен.

Ако намесят президента – ще му навредят.

 

Има и една разнородна група от развяващи трикольора, подаряващи икони на Баба Дора и крещящи в защита на нещо. Участниците в групата са облечени в тениски с мрачни и патриотични послания. На гърдите на един потен екземпляр се мъдреше надпис „Клуб войводи“. Не просто хайдутин иска да е екземплярът, а направо войвода! Ебаси. Дайте му дружина на такъв и ще ни върне поне два века назад…

Някои са атлетични и агресивни. Мъже и жени. Едни са там с чисти помисли и емоции. Други са по „работа“ - професионални шумотворци. Антон Тодоров и Тома Биков приписват на БСП тази компания. Ако и двамата можеха да разсъждават трезво, щяха да са наясно, че ако БСП е искала провокация или заговор, щяха да накарат своите хора да изиграят същия скеч с опорните точки и указания, който телевизиите щедро излъчват, но от името на ГЕРБ и Борисов. Да не надценяваме и двете страни.

 

А може да е…

 

Може пък въпросните активисти с плакати и знамена да са съвсем с друга задача – докарване на ГЕРБ и БСП до точка на кипене и предизвикване на предсрочни избори. Това устройва онези, които обичат да ловят риба в мътна вода. В ДПС има доста такива. Имат и хидро-философски кадър. Да не забравяме също, че Делян Пеевски и главният прокурор Сотир Цацаров са разследвани в САЩ по Закона „Магнитски“. Разследват ги за нарушаване на човешки права и съучастие във фалирането на КТБ. Не знаем какви ще са резултатите от разследването, но Пеевски и Цацаров знаят какво са правили през лятото на 2014 г. Знаят и американците. В очакване сме да чуем откъм САЩ „кръц“ или „КРЪЦ!!!“ на топките с голямата ножица. Това е достатъчно основание двамата да разчитат на хаоса. Разполагат и с достатъчно „лимонки“ в средите на ГЕРБ, БСП, ДПС и „Обединени патриоти“, чрез които да организират „кални борби“. Затова се опитват да насочат, чрез пеевските медии, вниманието към БСП, „онзи в Белград“, соросоидите (не псуват на глас вече „Америка за България“) и „капиталци“. Ето че и Волен тръгна срещу Валери Симеонов. Кумове, кумове ама сиренето е с пари. И обвъраности. Дали се е отприщил бента на тайните зависимости и сметки – предстои да видим.

 

Десните, десните….

 

Те пак са зрители, които дават съвети от трибуните. Няма да стане така. Симпатични на по бира, безлични в битките за идеи, реформи и власт. Не тръгнат ли от село на село, от град на град, от врата на врата, от човек на човек – ще си останат мърморковци с халба в ръка.

 

Президентът

 

Румен Радев е с висок рейтинг. Традиция в социологията. По-важно е поведението му. Радев се държи като човек, който критикува корупцията, действията на правителството и парламента, защото иска промяна. Това го приближава много до поведението и мислите н обикновените хора. Особено на тези извън София. Българинът е с кисел нрав, обича да послъгва, но мрази да го лъжат и да го крадат. Обича чуждото, но своето не дава. Носи потници с „Клуб войвода“, но юнаклъкът му се изразява в кило ракия и надяждане с кебапчета. Обича друг да му свърши работата. Има и българи, които наистина искат смяна на системата, на модела, на най-оядените и нагли политици. Един милион нашенци в чужбина (другият един милион работят и не се интересуват много-много какво става в родината) също жадуват за промени.

Това са хората на президента и той е техният човек. Засега. Другият е Слави Трифонов. Дали са алтенатива? Няма как да знаем, без да проверим.

 

Опънатите нерви

 

Ремонт на кабинета е като деазепам и клозапин в подобни ситуации. Според нервите и психологическото състояние на участниците. Според изследователи на закулисието и подземието Пеевски е обявил война на Борисов – Цацаров помага с каквото може. Защото не ги защитил достатъчно пред американците по „Магнитски“. Споменава се „подземието“, защото били мобилизирани наркоманчета и шпиц идиотчета, омръзнали и на футболните агитки да компрометират или да ескалират определени протести. Същите замерят с яйца критикуващи модела Кой. Цацаров и Пеевски вече предприеха първи крачки в случай, че решението по „Магнитски“ не им е по душа и сърце. Любимецът им Иван Гешев стана зам.-главен прокурор за съответни „мокри“ заслуги пред тях. Шефът на антикорупционния мегаорган КПКОНПИ Пламен Георгиев също е в техния лагер. Половината ДАНС е под техен контрол, както и немалко шефове в МВР. Могат да сътворят всякакви беди „под чужд флаг“, както се изразяват разузнавачите. Ако все пак на Пеевски и Цацаров им припари под краката, единият ще се скрие в Конституционния съд, а другият ще отлети за Дубай. Те обаче се борят да избегнат такъв изход, защото при него възниква проблема с охраната…

 

От това кои министри ще си тръгнат и какви хора ще ги сменят, ще узнаем дали Борисов смята обществения интерес за по-важен от интересите на въпросните двама идеолози на идеята за диктатура на прокуратурата.

 

Борис Петков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 17469 |05.04.2017 След поредните скандали, кого прокуратурата няма да пипне . 6| 30456 |04.10.2016 Политическа ферма – кой на кого прилича . 99| 46045 |08.04.2013 Марин Райков – „нелегалът“ от РУМНО, когото всички познават . 94| 36625 |17.08.2012 За кого бият камбаните Ботев и Левски?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads