Реклама / Ads
50| 30173 |17.08.2020 ГЛАСЪТ

Контраборисов: изобличаване на лъжите

.
Борисов в жълто между жени с маски
Ще започна с това, че за да направи „новите“ предложения към протестиращите и българския народ, Борисов се беше стъкмил с жълта фланелка. Връзката между жълтия цвят и голямото лъжене е известна… Памела Майър, световен спец по лъжите казва: Лъжата сама по себе си е безсилна, Тя става значима едва когато някой реши да й повярва.
 

Това иска Борисов: тулупите, сиреч българите, да му повярваме. След 40 дена протести и искане на оставката му, заедно с тази на Гешев – да му се възхитим и благодарим, че въобще сме живи.

 

Наглостта, тя по-страшна от пожар е, - възкликнал Хераклит, когато някакъв мошеник се опитал да му пробута фалшиво лекарство за болните му бъбреци. Днес Борисов се опита да ни пробута не просто съмнителна, а направо отровна тинктура за лечение на срината от самия него държава. Целта му е не само да не плаща за престъпленията, ами да се изкара голям държавник.

 

И изрече цял списък с лъжи. Налага се да ги разобличаваме една по една, за да стане ясно какъв човек все още е начело на страната.

 

Цитирам:

 

1. Властта трябва да премине в ръцете на народа.

 

От него се иска да сдаде властта, а не да я дава. Нека се знае, че той не е избран от народа, както обича да се фука, защото за ГЕРБ са гласували 32,6% от гласували 54% на парламентарните избори през 2017 г. Това са 1 млн и 147 хил души. От близо 7 млн, плюс над 2 млн в чужбина. Една седма не е „българският народ“.

 

2. Наредил съм на председателя на парламента Цвета Караянчева да започнат консултации с коалиционните им партньори за събиране на 120 подписа, за да бъде внесен проект за нова Конституция. Това трябва да стане факт до 2 септември..

 

Наредил на кого? – на „простата кърджалийска п***а“, както сам я нарича в изтекъл запис. Недоверието към Народното събрание през юни 2020 е 69%, а към Караянчева – 67%. Всеки сам да си направи изводите.

 

3. Ние искаме само да помагаме на хората и да върнем властта на хората. Лъжа е, че протакаме.  

 

40 дни протести и хитруване от страна на Борисов ако не е протакане, здраве му кажи.

 

4. Обръщам се към протестиращите, които трябва да мислят с главите си - 2 септември не е след 5 години. На втори септември ние трябва да влезем със 120 подписа. След това правилника може да не е такъв, но много би било добре за хората, които наблюдават процеса, да намерите начин технически, измислете го, гласуваме, за да се види дали може да се съберат 160 подписа. Защото има двумесечен срок до 2 ноември.

 

За времето на протестите – вече 40 дни, правителството раздаде по различен начин над 2 млрд лева на олигарси, близки до властта. Примери: пристанището на ТЕЦ – Варна предоставено на Ахмед Доган дори без такси до 2054 година. Държавата и гражданите бяха лишени от близо 1 млрд лева чрез продажбата на Виваком. Кражбата е осъществена с умишленото съдействие на КПКОНПИ и правителството.  

 

5. Ние управляваме по най-добрия начин. Българите дори не знаят какво е карантина. Така управляваме пандемията. Ние управляваме добре и финансово. Ние като войници сме готови да помагаме във всичко. От кое да ни е срам?! От вас искам да ме подкрепите за това. Обръщам се към протестиращите, останете на тротоара и ни дайте 2 седмици, за да дадем властта на хората, на народа.

 

Това е толкова нагло, че човек се задъхва от омерзение. Управлявате, недраги Борисов, по най-отвратителния начин! България е последна по всичко свързано с живота на хората: продължителност на живота, качество на живот, заплати, пенсии, социални придобивки и пр. Но първа по корупция, бедност, заболявания, смъртност, намаляване на населението, неграмотност и пр. Това е ужасно, а не добро управление! И възможно ли е да се говори за добри финанси, когато българите са на последно място по платежоспособност?! Последни и по чуждестранни инвестиции в Европа!

 

6. И дъщеря ми си е дошла от САЩ, но не бих и дал да управлява държавата. Няма житейски опит.

 

Сам си го изпроси… Първо: не даваш ти управлението. Второ: Защо й е да управлява, като разполага с чекмеджетата на баща си, пълни с пачки и злато? Деца и внуци имат милиони българи, но те се борят с живота, учат се, работят и искат да живеят в нормална държава, а не мафиотска. Това Борисов няма как да го разбере.

 

7. Веднага да се промени 200 мажоритарни, 200 пропорционални - глас народен, глас Божи. Ние искаме само да осигурим най-доброто за хората, а то е като се спазват правилата и дисциплината. Изборите за ВНС могат да станат за 2-3 месеца.

 

Ти, Борисов, искаш да излъжеш всички, като проведеш избори както досега – манипулирани и фалшифицирани. Хората искат ръководството на Информационно обслужване да се разкара веднага, да се гласува електронно и от разстояние. Но теб те е страх от гласовете на българите в чужбина. Искаш да се спазват правилата и дисциплината? 10 години това не важеше за шайката във властта, но искаш да важи за протестиращите и другите хора в страната. Глас народен, глас Божи в твоите уста звучи фалшиво. Най-важният глас за теб е този на Пеевски. Също на Гешев и Доган. Ако те интересуваше гласът на народа, досега щеше да си подал оставка и да те разследват. Но ти слушаш гласа на ибрикчийте край теб.

 

8. Накрая на четвъртата година на управление има умора и износване. Затова ние и искаме да дадем управлението на народа. Около 10 септември ви каним на нов манастир в центъра на Кърджали. Катедралата във Варна е готова.

 

Демагогия, демагогия… На 4-та година има умора и износване, но на 10-тата година има погнуса и непоносимост. Народа не ви иска корумпираното управление, а да се махате и да се започнат дълбоки промени и реформи. Също разследвания и съд. А катедралата във Варна и храмът в Кърджали са ремонтирани с пари на всички българи. С чужда пита помен правиш, това е голям грях.

 

9. Виждате, че в тази пандемия само в България има публика на футбола.

 

Не е вярно - твоят другар по диктаторство Лукашенко разреши публика в Беларус отдавна. Освен това ти правиш сделки с някои футболни босове, за да не извадят феновете срещу теб.

 

10. Още днес ще се задвижи въпросът с машинното гласуване, ще възложа на Томислав Дончев закупуването на машини за него.

 

Поредна измама. Има решение на Народното събрание още от 2009 г. за електронно гласуване. През 2015 г. е проведен референдум, в който българите се произнасят за електронно гласуване. Парламентът не зачита тяхното мнение. Сетила се Мара да се побара на 17 август 2020… А Томислав Дончев тепърва ще отговаря за потъналите стотици милиони за т.нар. електронно правителство, което не се е случило и до днес...

 

Че Борисов лъже не е новина. Не е новина също, че е страхлив и зависим. Иска да прикрие всичко това с трескави ходове, които да отдалечат времето, когато ще трябва да плаща сметката за модела на управление, който срина България на дъното.Дори елементарни неща не проумява. Например с това, че щял да даде властта на народа. Досега тя в чии ръце е била? В неговите? На мафията?

Дори когато се опитва да се измъкнеш от тежка ситуация с пиарски трикове, трябва да се влага и акъл. Освен това класиците са препоръчали отдавна, да се манипулира с 80% истина и 20% лъжи, за да звучат нещата правдоподобно.

 

Оставка!

 

Д-р Димитър Попкутуев

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 20384 |09.10.2018 Гражданският щурм срещу цитаделата ”Фандъкова” е щурм срещу корупцията и лъжите . 8| 19076 |07.01.2017 Защо лъжите на Борисов за МВР са му най-сладки . 23| 6200 |29.08.2007 Да станем кубинци, преди лъжите на властта да ни погребат в розово . 0| 7375 |09.05.2007 Президентът е педофил! Или как лъжите за някаква снимка превърнаха обещаващ скандал в гротеска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads