Реклама / Ads
16| 16282 |13.12.2015 ГЛАСЪТ

Край на задкулисието! Д. Пеевски и Ал. Петров стават министри

.
В очакване на задкулисието
Делян Пеевски ще е новият правосъден министър. На мястото на Христо Иванов. Рокада ще има и в МВР. Румяна Бъчварова подава оставка, която е приета предварително. Мястото й заема Алексей Петров. Не, не е абсурд, а възможност със съответни железни аргументи.
 
Да караме поред. Пеевските медии са най-активни в атаките срещу противниците на модела #Кой и в частност срещу Реформаторския блок, ДСБ, Радан Кънев и ексминистър Иванов. За усърдието заслужават награда, както усърдното куче - пържолка. Преди време Пеевски не успя да оглави ДАНС (официално), защо да не получи заслужен реванш с министерски пост? Притежава диплома по право, бил е (поне по ведомост) следовател. Освен това е депутат от ДПС и милионер. Налице са всички условия, които кадруващите кръгове в България признават. За доверието, което ще му се гласува, Пеевски вече се е отблагодарил. С КТБ, с Виваком, с медийна пропаганда.

Забележително е, че заедно с правосъдието, Пеевски би могъл да оглави и футболния съюз. Сериозно ви говоря. Той вече контролира "Левски" и "Пирин" - Благоевград, посяга към ЦСКА чрез Васил Божков, думата му тежи и в "Лудогорец" - Кирил Домусчиев знае защо. Като нищо ще поеме и другите отбори, а Боби Михайлов ще спокойно да се отдаде на любимата си чалга. Има такива примери в историята. Лаврентий Берия, например, бидейки нарком по вътрешните дела, се е справял и с футбола. Заради любимия си клуб "Динамо" бил готов на всичко, дори да мине през трупове. Пеевски да не би да не е готов?

 

Логична е появата и на Алексей Петров в тази схема. Напоследък около него пак свистят куршуми и гърмят гранатомети. И тъй като Петров е национално богатство, съдейки по отношението на властта към него, значи е застрашена националната сигурност. Тогава мястото му е в МВР, където над 50 000 служители ще решат и този проблем. Освен това Петров е специалист по антитероризъм, преподавател и доцент. Участвал е в задържането на терориста Зорге от германската групировка "Баадер Майнхоф". Що да не хване и Омар ал Шишани, ако последния се появи в София да урежда контрабандни цигари с българските си приятели от "Булгартабак" за ИДИЛ, например? Макар, че  въпросът е деликатен, от гледна точка на факта, че премиерът и новият правосъден министър питаят особени чувства към цигаропроизводството. Което е обратно на чуствата на партньорите ни, да речем. Тогава не пречи залавянето на Шишани (никакви намеци не правя) да предоставим на партньорските служби. Да видят, че сме харабии...

Алексей Петров и той ще даде много по линия на спорта. Каратето ще стане задължително в училищата и икономическите университети, като част от някои специфики в застраховането и бизнеса въобще.

 

Станат ли тези кабинетни промени, нуждата от останалите министри ще е символична. Те ще пренасочат усилията си изцяло в рязане на ленти, пълнене на менчета с вода, обяснения за ролята на чушката в медицината, източване на бюджета и други хуманитарни дейности. 

Осен всичко друго, влизайки в управлението, Пеевски и Петров ще получат истински шанс да реализират един стар свой проект - да си имат банка. Това ще стабилизира финансовата ситуация в страната, а вложителите ще си отдъхнат, защото ще отпадне необходимостта от сриване на нови банки. 

Чува се, че няма да бъде забравен и Ахмед Доган - българският Мичурин, създал генно модифицирания модел #Кой. Той щял да бъде поканен за почетен председател на Народното събрание. Тази благородна стъпка, освен признание, ще реши и спорния въпрос за контрола на главния прокурор. Цацаров вече ще се отчита директно на г-н Доган, което ще сложи край на мъките по организиране на тайни срещи. 

 

Най-важният аргумент за ползата от предвижданите промени, оставих за накрая. Черешката на тортата е в това, че станат ли министри Пеевски и Петров, а Доган - почетен председател на парламента - няма да има повече задкулисие. А изчезне ли задкулисието - изчезват и мотивите на протестиращите да се размотават по улиците и да крещят "Долу свинския парламент" и "Долу свинската палата". Няма да има повече и свински медии, защото ще станат официално официални. Ще могат вече да се финансират открито, а не през някакви глупави процедури като семинарите и форумите, които организира сега "Стандарт" за Боорисов и министрите.

Както виждате - очаква ни светло бъдеще. Премиер, главен прокурор, двама министри и почетен бос на депутатондрангетата, официозни медии и край на задкулисието. Какво повече да искаме? И да не забравим да благодарим подобаващо за голямата чест. Наистина подобаващо...

 

Димитър Попкутуев


П.П. Д-р Петър Москов отказа да предаде крепостта "Здравеопазване" на ДПС. Бил готов да поеме всякакви критики и нападки, защото бил уверен, че е прав. Не каза само, че ще продължи да пуши пури с премиера, да се обзалагат за резултати от мачове и да открива магистрални отсечки (не пътечки). Не го каза от скромност. И защото обича ДСБ, Радан Кънев и въобще РБ. Т.е. всичко е любов...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 31081 |05.12.2015 ПОЗОР! Тунелът край Кресна 14 пъти по-скъп от шампиона Лердал . 16| 11774 |11.11.2015 Чучхе победи в България, пеевски нодомсинмунчета веят на Вожда . 23| 16398 |22.10.2015 Тангентата "Пеевски" край София по "Пътя на смъртта" и "дорога на Якутск" . 7| 9901 |19.10.2015 Пенгезов: ДПС е овладяла всички съдилища, Пеевски плаща...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads