Реклама / Ads
6| 10525 |12.08.2015 ГЛАСЪТ

Лятна политическа чалга

.
Източник: lentata.com
Лято е. Отпускари щъкат из страната и цъкат смаяно с език пред гения на строителните ремонти, пускови магистрални отсечки и археологически новости. Някои снимат. От телевизорите ни заливат реклами за диария и "парене, сърбеж и неприятна миризма в интимната област" - рабирай вагината. И политическата чалга е в настъпление. Няма ден без шоу с участието на премиера Бойко Борисов, МВР, прокуратурата или някоя друга горда държавна институция.
 
Пиарите на политиците и властта за пореден път са в благородна надпревара кой повече да ни впечатли.

Водещи шлагери в чалга класацията са кофите "светена" вода, с която бе щедро залят министър-председателят и голямото августовско търсене на терористи от "Ислямска държава".

"Чудотворната вода" от "свещения кладенец" в Голямата базлика в Плиска обаче се оказа нефелна за пиене, че дори и опасна. Слава богу, че Борисов и придружаващите го лица в деня на голямото обливане са били на бира и изстуден мискет, та не са пили от нея. А то сега можеше да има спешни ремонти в кабинета по медицински причини и наложителен престой в тоалетната... Странно е обаче, защо от НСО, тази великанска слугинска служба, не е проверила водата предварително, както прави с манджите на важните персони? Не бива така, другарю генерал Ангел Антонов - играете си с огъня. Едно разстройство на Важния човек може да ви лиши и от лампазите, и от поста, и от привилегиите. А те са сладки, ах колко сладки, на вас ли точно да го обясняваме.

Ей, наивниците, да не забравите на 15 август да отделите по левче за в-к "Стадарт". Не, не е фалирал още, а ще раздава чрез "Лафка"-та на Пеевски флакончета с "чудотворна вода" от Плиска. Ама да не я пиете, че е пълна с пестициди! Скътайте я на място, където децата не могат да я стигнат и чакайте чудо. Всяко нещо, което ви свързва с депутата от ДПС води до истински чудеса: нито прокурори ще ви преследват, данъчните ще ви заобикалят, а от районното полицейско управление няма да ви викат за справки. И не се поддавайте на слухове, че шишенцата са напълнени от редакционната мивка. Завистта какво ли не прави.   

Не изсъхнала още премиерската риза от ритуалното мокрене в Плиска и те ти гранде екшън а ла "късен 11 септември"! Сюжетът: неделя, 40 градуса на сянка, народът затънал в скука и турска сериалска реч, депутатите - във ваканция, птиците не летят. Не трепва листенце. Няма дори убийство в Борисовата градина, нито труп на магистрала "Струма". Мъртвило. И изведнъж - Радецки пристига със гръм. Сиреч, професионалните опълченци от сектор "Сигурност" отбиват атаките на ислямски терористи нахлули вероломно в Родината. Елитните части на службите тарашат адреси и предполагаеми места, където може да бъдат мъжът терорист и женската терористка. На крак е цялото премиерско воинство: прокуратура, МВР, ДАНС, спец части (Къде дреме армията!). Епичен сблъсък. Кръстоносен едва ли не. Държавата затаява дъх. Народът притивна, настръхва и даже забравя следобедната ичкия. През това време легионите порят страната сантиметър по сантиметър, не остава кътче необслужено. И пак медиите, и пак пеевските са в основата на величественото събитие. Не, не посрещат момците с обветрени от слънцето и вятъра лица с хляб и сол, макар че биха го направили, ако някой беше се сетил. Просто ги славеха с най-възторжени слова. И така - цяла неделя. Накрая все пак дойде изтрезняването. "Факторите" прехвърлиха горещия картоф на медиите, които били се пооляли. Издирваните не били терористи, а криминалета среден калибър. Само дето не стана ясно кой хвърли "бомбата", по чие указание, на кои избрани медии и пр. Това са, както се кава, подробности от пейзажа. Разбира се, славните ни служби и спец ченгета още не са хванали двойката, но и това са маловажни подробности.

Пари, сърби и мирише неприятно в интимната област на държавата...

Край летните хитове се завъртяха и по-леки шлагери. 40 000 лв давали за портрети на Бойко. Не, не ги е рисувал Златю Бояджиев нито Майстора, но пък е ликът на Важния човек. Медиите, съществуващи главно да се харесват на премира, обаче сгафиха. Четирийсет хилядарки е началната цена, а до колко може да се стигне и в Сотбис не знаят. Те даже и за феномена Бойко не знаят, но проблемът е техен - да се оправят. Преди време Путин нарисува някакъв прозорец. Картината бе купена от ценител за 1 млн долара. Ето така се прави. Нашият човек да не е по-долу, я?  И той е ти с четката и палитрата. А и какво са 1 милион за собствениците на "Булгартабак", например? Или на "Водстрой". Ами за строителите на Северната тангента край София, на която краят се не види? Милионите за тях са джобна пара. Путинският рекорд скоро ще падне, истина ви казвам. Само Бойко да пусне някоя скица, дето я надраскал по време на заседание на МС. Ще видите тогаз.

Георги Първанов-Гоце и той се включи в лятната чалга надпревара. Соловото му изпълнение за това как 27-годишният му син придобил хотел за 7 милиона, е впечатляващо. Перфектно съчетание на чалга текст с ритъма на кючека. Момчето било дало само 200 000 лева, с които станало горд собственик на дългове за милиони. Добре де, татко му, като е толкова умен, че да ни бъде държавен глава цели два мандата, защо не му каза, че е ултра тъпо да купуваш нещо, което носи само загуби. Дали тия, дето ядоха кебапчета и пиха бира на Бузлуджа, ще се вържат и ще гласуват за АБВ на изборите? За идиоти ли мисли Първанов-Гоце българите или те наистина са такива? Екзистенциален въпрос.

И други парчета направиха впечатление това лято. Например новата песен на Ирина Флорин изпълнена в дует с Азис. По нациоалното радио онзи ден включиха звездата направо от морския бряг, откъдето тя ни светна, че гениалната творба била сътворена и записана за няколко часа само. За толкова и Моцарт не е могъл! Да не говорим за Мадона, Мик Джагър и други шушумиги от музикалния небосклон, които по цяла година се мъчат с едно парче. Но такива сме си българите: талантлив народ с талантливи управници. Само дето другите не го разбират. Защото са прости.

 

Санчо Ментата,

чалга политик, който не купува гласове по избори

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 12936 |23.06.2015 МВР по Юнг: политическа мафия, нарцисизъм и бездарие . 153| 16003 |18.02.2015 Русия, геополитическата яма и ибрикчиите . 95| 26276 |07.10.2013 За Емил Стоянов и „чалгата на прехода“ . 92| 32237 |01.06.2011 Чалга бал - чалга държава!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads