Реклама / Ads
7| 15622 |09.11.2017 ГЛАСЪТ

Г-н Маринов, плагиатите на премиера винаги ги взимат на подбив

.
Младен Маринов
Акцията в Боснек , свързана със залавянето на бандити, взривили банкомат, „се ръководи лично от главния секретар на МВР Младен Маринов“. Репликата, която от ранни зори се завъртя по всички медии, автоматично ни върна в годините, когато Бойко Борисов командваше със замах „парада“ в МВР.
 

Не малко хора още кътат спомени  за начина, по който тогава се организираха медиите, за да отразят всеки показен опит на вътрешното ведомство да счупи гръбнака на престъпността. Първата задача на Цветан Цветанов, като оперативен помощник на Борисов тогава, бе да предупреди всички в МВР  да не обелват и дума за успеха, докато Кралят-слънце не се появи на терен. След това, независимо от часа и времето, поред се прозвъняваха  журналистите  от криминалния ресор, за да са наясно къде да очакват Борисов и какви въпроси да му се зададат. Все пак неприятни  изненади не трябваше да има.

 

Самоотвержни  дами хукваха с микрофони и диктофони към събитието, с надеждата, че главният секретар  ще забележи тяхната неподправена всеотдайност. Битката  беше кой  първи ще се курдиса пред него.  През това време по телевизии и радия,  като  развалена грамофонна плоча вървеше познатия до болка рефрен:  „Акцията е проведена под личното ръководство на Бойко Борисов“. 

 

Официалната информация, написана от пресцентъра,  задължително започваше със същото  сакрално изречение.  Пиарите  бяха наясно, че ако съобщението  се появи на бял свят без него, изхвърчат директно на улицата.  Стигна се до там, че преди да се каже какво точно  са свършили ченгетата, се знаеше, че то е дело само и единствено на главсека. Така неуморно  Борисов „разпитваше“, Борисов „проникваше“, Борисов „пробиваше“, Борисов „разследваше“,  Борисов „гасеше“. Една част от подчинените му открито  роптаеха, че си приписва заслугите им. Други просто се забавляваха. А трети му подражаваха. Кос-коджамити  генерали пропушиха пури, облякоха кожени манта и си нахлупиха шапки, идентични с  тези на Борисов. Надяваха се, че ще прихванат от митологизираната му харизма. За някои дори се чу, че им се налага доста да си подкъсяват панталоните. Абе една дума- правеха се на маймуни.

 

В днешният  случай с Младен  Маринов не е много ясно дали той сам си е поръчал „музиката“ . Това е само едно от предположенията.  Не е изключено медиите сами да са  решили да го превърнат в герой. Има и трета възможност - това да е станало по „личното настояване“ на премиера Бойко Борисов. Логично е, защото е минал по този път и е наясно как се обират  най-хубавите плодове.  Ако е така, сегашният главен секретар трябва да бъде нащрек. Защото докато си мисли, че  някой го „къпе“ в почести и слава, всъщност  може просто  да му подлага динена кора. По закон, Маринов  трябва да бъде винаги там, където е най-напечено. Това е негово задължение. И няма нужда изобщо да ни го натяква. 

 

Надали ще чуете, че Младен Маринов „лично ще понесе отговорност “ за безпрецедентно ниското доверие на обществото в МВР . Нито пък, че „лично ще се заеме“ с безбройните неразкрити тежки престъпления. Още по-малко „лично ще се ангажира“ с прочистване на системата от влиянието на модела КОЙ, към който всъщност  някои медии го причисляват. Надали Младенов ще заложи „личния“ си авторитет и самочувствие, за да реши проблемите, които буквално задушават  ченгетата - липса на самочувствие, усещане за безнадеждност и отчаяние.

 

Никой не се заблуждава, че бившият охранител  на именит  подземен бос и настоящ главен секретар  „лично ще се напъне“, за да  промени нещата. Съветниците му, обаче могат да си заслужат заплатите, изкарани от нашия джоб, като "лично" му подшушнат някои изпитани неща. Като например  това, че плагиатите на Борисов винаги ги взимат на подбив.

 

Невена Миткова   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 34273 |29.09.2016 Знаем кой пусна SMS на премиера от ВСС на 14.01.16 г . 12| 21965 |28.09.2016 Руски медии: 50 млн долара за премиера на България . 28| 8853 |12.06.2008 Информбюро сообщает: Сегодня утром президентът нападна премиера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads