Реклама / Ads
25| 13593 |03.07.2014 ГЛАСЪТ

Милицията - биещото сърце на Партията

.
Тази гледка е за предпочитане...
Радой Рален бе казал: Простотията е по-лоша и от лошотията. Но в МВР не четат Ралин. Въобще не четат, май. Не че не искат, но нямат време. Освен това действията на ръководството през изминалата година въобще не напомнят на ДоньоДоневите трима глупаци. Ама въобще.
 
В сряда вътрешният министър Цветлин Йовчев изтегли кадрите на МВР от БОРКОР, където те трябваше да се борят с корупцията. Тя била куха структура и нямало смисъл от нея, обясни Йовчев. Донякъде е прав, но защо мълча цяла година? Освен това казва, че е ненужна, а в същото време съобщава, че щял да създаде във вътрешното ведомство специален отдел, който да бори корупцията. Не врат ми шия, казва народът. Сетил се в дванайсет без пет. Целта е толкова прозрачна, колкото и нахална: разваляме създаденото и правим ново, за да вкараме в него свои кадри, които да ни дават информация, когато вече не сме на власт. 

 

Преди година същият Йовчев отказа да даде информация на журналисти за това колко пъти депутът от ДПС Делян Пеевски е посетил сградата на МВР в периода от 2009 г до юни 2013 г. и с кого се е срещал.

Ето как се аргументирал "манекена", както някои служители наричат своя министър, тогава: От МВР поискахме писмено съгласие на депутата от ДПС, но той отказа. Информацията "засяга негови лични данни, свързани със социалната и икономическа идентичност на лицето".

Преди дни тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) с докладчик съдията Калина Арнаудова отмени решението на МВР. Нямало никакви аргументи срещу ограничаването на информацията за Пеевски.

"Решенията на съда се изпълняват, не се коментират", отговори Йовчев в сряда на журналистически питания.

Добре де, ако министърът не е имал познания в тази посока на закона, защо никой не му е казал, че върши глупост и по същество укрива информация, която би трябавало да е достъпна за обществото? Например главният секретар Светлозар Лазаров би могъл да му помогне със съвет, защото е много печен и ценен кадър.

И като споменахме това лице, да не пропуснем вестта за неговото преназначаване на длъжността "главен секретар" за още пет гоини по силата на новия Закон за МВР.

Само БСП и ДПС гласуваха закона. ГЕРБ го определи като лош. АТАКА пък ги нямаше в залата.

Така правителството, което ще подаде предсрочно оставка, бетонира на поста Лазаров за 5 години напред. Оттук нататък отстраняването му може да стане само с неговото съгласие, смърт, установяване на конфликт на интереси или несъвместимост с изискванията за заемане на длъжността. Без "смърт", всички останали условия са налице, шегуваха се служители на МВР. Лазаров е бивша "барета", старшина, зет на бившия зам.-вътрешен министър Камен Пенков, известен повече с частната си охранителна фирма "Скорпио". Лазаров е работил известно време в контраразузнаването и ДАНС, където е бил назначаван зъради тъста си, твърдят негови колеги и подчинени, най-вероятно от злоба и завист. Лазаров се прочу като голям стратег покрай ювелирната операция в Лясковец, при която загина само една "бларета", а други четири бяха ранени при опит да бъде изведен мъж, който бил заплашвал ученици от съседно училище. Много мъжки след събитията Лазаров не подаде оставка, а наказа справедливо местни ченгета.

 

Не потърсихме за коментар Лазаров и Йовчев, защот знаем колко са заети с важни държавни дела. А и тя работата няма нужда от коментар. Но с нас се свърза по домофона гражданинът Иван Иванов, бивш миньор и ударник от Пернишките мини, също и бивш отрядник, който заяви: Не е моя работа да давам оценка на ръководството на МВР. Това са прекрасни момци: умни, интелигентни и големи родолюбци. На мен ми дай кирка и вагонетка да я пълня по норма. За това ме бива. Участвал съм и в художествената самодейност - солови изпълнения на гребенче. Имах голям успех, а момите се под... Знаете как е. Много обичам да чета, когато Паркинсона ми даде малко почивка. Ето какво четох напоследък.

 

 

Ода за простака

 

На простия са нужни две неща,
да има власт и шепа подчинени.
Не му е нужна много свобода
за да го помнят цели поколения.

С властта ще срине всякакви представи
за ред, закон, морал и идеал.
След себе си безумстваще остави
с един въпрос: Защо ли е живял?

Въпросът ще е впит в дланта народна,
до кръв от простотия ще боли.
Простак със власт и днес е още "модно"
и днес той чупи светлите мечти.

Но ти недей в простак се разпознава.
Макар без власт, но умен, ти бъди.
Със добрините си, човек остава
и тлее като спомен без сълзи.

Простащината няма стил и мода.
Тя може всеки миг да сполети
онези дето искат, но не могат
да лидерстват над дребните мечти.

 

Добро стихотворение, поучително. Открих го в блога на Вальо Йорданов valiordanov.blog.bg. Може да съм миньор от Перник, но и аз съм в мрежата. И на запознанствата хвърлям по едно око, защото бабичката ме е отбила, но това е друга тема.

И да сме наясно: Отричам да съм насъсквал във фейслука срещу банките! Онзи ден идват едни момчета у дома и ме награбиха още от вратата. "Твойта мама фашистка, - викат - заради тебе набеждават прокурори и Пеевски и си го изкарват на нас". И ме целят в слабите места абсолютно професионално. Две спукани ребра и един месец на бульон през сламка ще съм, щото следите сочели към мен, че съм предизвикал банковата криза. Когато се убедиха, че нямам нищо общо, ме успокоиха, че превантивните мерки били най-резултатни. Съгласих се, как не. Едно време носех повече на бой...

 

После, докато чаках при джипито да ми даде направление за лицево-челюстна хирургия, на таблета на унучето прочетох някои мисли, които ми се сториха полезни за всички българи, включително за политиците, прокурорите и милиционерите, които най-искрено обличам. Напук на болката.

 

 

"Глупак е този, който се опитва да прикрие собствената си некадърност чрез заслугите на тези преди него". Хайне

 

"Много неща разбирам и прощавам, но не и доброволния идиотизъм". Салвадор Дали

 

"Много ме огорчава мисълта, че съществуват граници за гения, но не и за глупака". Александър Дюма - син

 

"Глупостта и тщестлавието вървят винаги ръка за ръка". Бомарше

 

Откъде тръгнахме, а докъде я докарахме, както се казва. Къде е Бай Иван и къде са колосите Лазаров и Йовчев. Нерде Ямбол, нерде Стамбул, биха вметнали уместно от ДПС.

И пак стигаме до класиците. Тодор Живков го е казал най-добре още пред XI конкрес на БКП: Народната милиция - биещото сърце на Партията!".

 

Биещото... Туп, туп, туп - и в травматологията.

 

Честито на Светлоар Лазаров! Дет‘ се вика и майка му не е сънувала синът й... Щото си го знае, не че не му мисли доброто. Тя дали е в нета?

 

Честито на ДПС и БСП! Заслужиха си го.

 

Честито още веднъж на ДПС и на Цветлин Йовчев тоже: ... борд до борд, крило до крило - както винаги е било. От сградата на МВР до Сатиричния е една крачка. Буквално.

 

Честито на всички българи и на цялото прогресивно човечество!

 

Севт III,

тракийски цар

 

П.П. По мое време ползвахме глупомер за всички назначения и нямахме проблем с кадрите. Като гледам обаче накъде отиват нещата днес, си мисля, че трябва да се изработи глупомер от ново поколение, щото стария имаше само 10 деления.  

Освен това не бъркайте красотата на голото женско тяло с голата истина! Един Лазаров стига...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 11154 |30.06.2014 Банкова теория за боксовата круша . 121| 19695 |27.06.2014 Кой жадува Трета национална катастрофа? . 31| 12512 |26.06.2014 Осапунване по метода на Вишински . 20| 13775 |24.06.2014 Правните абсурди около Пеевски убиват демокрацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads