Реклама / Ads
26| 13939 |09.01.2015 ГЛАСЪТ

Неграмотни политици-запорожци пишат писмо до "Ню Йорк Таймс", ужас!

.
Репин - "Запорожци пишат писмо на турския сулан"
В сайта на Народното събрание, в раздела „Законодателство”, има внесени с дата 28.11.2014 год. два законопроекта от по една страница текст: „Законопроект за изменение и допълнение на Закон за българските лични документи” и „Законопроект за изменение и допълнение на Закон за гражданската регистрация”.
 
Самите наименования на законопроектите са грешни, липсва членуването на думата „закон”. В първия Законопроект от двадесетина изречения има точно 130 правописни, пунктуационни, граматически, стилни, фактически и други грешки. Не е за вярване, но са толкова! В текста на самия проектозакон от 86 думи има 28 грешки, а в мотивите, където думите са 444, те са 102. Вторият законопроект е по-кратък, състои се от три изречения с общо 34 думи. Тук са налице 12 правописни, пунктуационни и други грешки. В мотивите грешките пак са 102. Общо грешките в този втори проектозакон са 114. Като вносители на двата законопроекта от по една страница са се подписали 25 депутати от ДПС. Като вносител се е подписал и един политолог-масажист, милият.

Вносител е и Бат Сали. Всички те са създатели (автори) на текстовете или най-малкото са запознати с тях, за да ги подпишат. Всичките подписали се депутати са с висше образование, много са с повече дипломи за "вишо". Половината били преподаватели, Бат Сали също е преподавател, т.е. те обучават други хора, наливат някому знания, обща култура и грамотност. Всичките вносители владеят по най-малко по четири, че и пет (Станислав Атанасов) езика; единствено Дурхан Мустафа е признал, че владее само три езика - турски, български и руски. Сред вносителите има магистри по българска филология (Лютфи Местан и др.), има даже професор по български език от БАН (Мариана Георгиева), представяте ли си!

 

Същите тези хора или част от тях са написали писмо до "Ню Йорк таймс", все едно, че пишат писмо до баба си на село или като запорожците - писмо до султана, и се оплакват, че световният медиен лидер казал нещо, което цяла България знае, че е така, както го е казал. Сигурно водачът на ДПС халюцинира, че американският вестник вече е на Кой и Майка Му. Въобще в последно време душевното здраве на някои хора в София тревожно се влоши. Ако съдим по качеството на текста в проектозаконите, подписани от "филолога" Местан, това писмо вероятно съдържа десетки правописни и всякакви грешки, няма начин.

 

Открай време епистоларните упражнения на неграмотниците са забавни и комични. Пак ставаме за смях на света.

 

Проф. Петър Иванов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 14538 |06.01.2015 Г-н Борисов, спри нацизма! . 18| 11305 |05.01.2015 Светлозар Лазаров - кандидат за шеф на бразилското МВР . 71| 11838 |05.01.2015 Новите демографски данни са отчайващи. Калфин спи . 7| 10857 |02.01.2015 Нова година не е това, което ни пробутват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads