Реклама / Ads
19| 20554 |31.03.2019 ГЛАСЪТ

От некадърност или по заповед вътрешният министър закриля корумпирани ченгета

.
Младен Маринов Източник: БГНЕС
Покрай скандалите и врявата с „Апартаментгейт“ вътрешният министър Младен Маринов се опитва да прикрие огромна корупционна и мафиотска схема. Само заради това той трябва да подаде оставка и бъде разследван.
 

Корупционно-полицейската история се вихри вече няколко седмици. Става дума за разкрития, които извадиха на светло плевенски полицейски шефове и техни подчинени, които от години рекетират местни кадри от ъндърграунда. Вместо да ги преследват разобличават и осигуряват доказателства за прокуратурата, те ги натискат да си плащат “такса спокойствие“. На който не си внася редовно месечните такси, му се подхвърлят наркотици и след това бива притискан. Подхвърлят ги полицаи, участници в схемата.

 

Таксите стигали до 20 000 лева месечно за началник. Свидетели подробно са описали тези обвързаности на ръководни МВР-служители. Посочили са имена, начини на рекет, описали са как става подхвърлянето и от кого е разпоредено. Пред съдия. Под клетва.

Във Фрог нюз бяха публикувани около десетина материала с доказателства, факти и свидетелски показания. Няколко пъти бяха посочени и ръководителите, от които тръгва тази мафиотска схема. В опит да се замаже скандалът от МВР с половин уста обявиха, едно от ченгетата щяло да бъде наказано. За 6 месеца. В същото време всички сили се насочват към разкриване източниците на медията ни, които са издали корумпираните си колеги. Стига се до „загрижени предупреждения“ и намеци, че не е безопасно да се рови в случая. Свидетели са заплашвани.





Вътрешният министър обаче е глух и сляп. Той очевидно не разбира, че защитата на корумпирани ченгета, а не на закона и обществения интерес е също престъпление. Да не говорим, че действията му могат да взривят всички опити на правителството да оцелее след това, което му  причиниха Цветан Цветанов, Цецка Цачева и други видни гербаджии. Вероятно Маринов е под огромно напрежение след привикванията в ОАЕ и САЩ, където му е било ясон заявено колко много работа не е свършил, но това още по-малко го оправдава да се държи като част от „мръсните“ схеми. А да изглеждат нещата по този начин причините биха могли да са:

 

-         Местните началници са му близки и той опъва „чадър“ над тях.

-         Получава дял от получените от рекет пари и затова си трае.

-         Наркоразпространението в Плевенския регион е под контрола на негов стар авер и той му е дал дума да го пази.

-         Заема страна в някоя от недовършените войни между висаджии и сикаджии.

-         Умишлено държи корумпирани ченгета, за да саботира работата на правителството и премиера Борисов, който заявява, че няма да търпи никакви закононарушения и дори съмнения за такива. В случая става дума за драстична наглост: висши полицаи рекетират хора от ъндърграунда…

-         Маринов не е способен да се справи с проблемите в МВР.

-         Маринов не може да води битка с престъпността, особено когато се вихри в собствените му редици.

-         Маринов е зависим от фактори, които са свързани с престъпния свят.

 

Само тези предположения и отказа на Младен Маринов, свърван отдавна с висаджията Мето Илиенски, да приложи закона стигат, да му бъде поискана оставката веднага. Той сам няма да я подаде, защото е точно такъв, какъвто немалко хора си мислят.





Защото за това как Видин щял да гори цяла седмица, се даваха пресконференции, а прокурори и шефове на МВР позираха като „звезди“ от турски сериал, но когато се разкрие корупция сред ченгета – се спуска пълно затъмнение. И акцията в Благоевград, срещу служителка, която била изнасяла информация на свой познат, бе експонирана по холивудски, а самият Маринов даде пресконференция. Сиреч, вижте ни колко много работим. Само че от споменатите акции освен моментния ПР нищо друго не е произтекло. В същото време се прави всичко възможно да се прикрие огромна незаконна схема, създадена от полицаи за придобиване на незаконни доходи.

 

Виси и друг въпрос: некадърност ли е причината Маринов да се държи по този начин или някой му внушава да го прави? НяКой?

 

Дарин Василев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 9864 |30.03.2019 Тъжно е да си българка на този свят . 42| 29790 |30.03.2019 Нашмъркан или с интелектуален недокомплект е той? Наглостта като религия . 31| 27739 |26.03.2019 „Апартамент гейт“ е добро начало, но да се извади на светло и х-л „Берлин“ . 54| 26544 |25.03.2019 Цветанов напуска парламента, ще отвори ли война на опонентите си в ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads