Реклама / Ads
18| 15930 |28.10.2020 ГЛАСЪТ

Властта дава нови аргументи в подкрепа на омразата и оставките

.
Маските падат...
В един сравнително кратък период Бойко Борисов изрича много пъти следните твърдения: „Правим всичко за хората“; ”Аз всичко правя със сърце и душа и знам, че след 1 година ще бъде разкош за хората”; „Всичко, което правим, го правим за младите хора“ (по повод протестите) и др. От всякъде струи грижа за нацията и държавата.
 

От нас очаква благодарност и да не питаме за чекмеджето с милионите, къщата в Барселона, простата кърджалийска п...а, сделките с Пеевски, обществените поръчки и пр.

 

Натякваната от Борисов загриженост е неистина и лицемерие. Ето някои доказателства.

 

Правителството се хвали с държавната помощ за пострадали бизнеси от пандемията с коронавируса. Дали? Според закона фирма, регистрирана в офшорна зона не може да участва пряко или косвено в обществена поръчка, но може да получава безвъзмездна помощ от бюджета. Такъв е случаят с офшорка, свързана с брата на бившия финансов министър Милен Велчев – Георги Велчев, която получава над 1,5 млн лева помощ. Случаят е описан от юриста Румяна Ченалова. Възниква простичък въпрос: Как така десетки фирми не успяват да отговорят на условията и получават отказ за сгрешени точка или запетайка, а други винаги са сред печелившите?






В последните дни юристи алармират за предлагани ултра скандални реформи в правораздаването. Първата е отпадането на третата съдебна инстанция – Върховният касационен съд. Не се заблуждавайте, че това е съкращаване на сроковете на делата. Това е обричане на осъждане на всички неудобни и влезли в „черен“ списък на властимащите, които и да са те. Другата „революционна“ промяна е искането съдът да допуска събраните от прокуратурата доказателства, независимо дали са годни. Пак заради намаляване на сроковете уж. Лъжа! Идеята е да се избегне третата инстанция, за да се решават т.нар. „прокурорски дела“ от съдилища, които са в обсега на контрол на определени кръгове. Няма да го признаят, но всеки юрист и дори студент 2-и курс, ще ви го каже. Което означава доминация над целия съдебен процес от прокуратурата. В Специализирания съд това ще е сигурно. Политическите квоти във ВСС гарантират това „нововъведение“, сравнимо единствено с Всероссийская чрезвычайная комиссия по борьбе с контрреволюцией и саботажем при Совете народных комиссаров РСФСР (ВЧК при СНК РСФСР) по време на сталинските репресии. И сега хора без присъди лежат в арестите месеци и години наред. Те са наказани без да са осъдени. Нарича се мракобесие. То взривява самите устои на демокрацията и правовия ред. Попитайте обаче Борисов и Гешев и те ще гледат невинно в камерата, обяснявайки какви грижи полагат за народа.

 

За да е пълна картината на абсурда в държавата, ето какво заявява главният прокурор Иван Гешев в добило популярност видео: „Говорих с такъв много известен български политик, чисто приятелски пихме кафе и си говорихме... От него чух определението "християнсоциалист". Аз не знаех, че има такава политическа насоченост. Сега, аз не мога да кажа, че съм социалист. По-скоро имам, да, по-социални виждания за живота. Ако обобщя, така накратко, въпроса Ви - християнсоциалист патриот“.






Чл. 6 от Закона за съдебната власт казва, че при осъществяване на дейността си прокурорите са политически неутрални. В случая ВСС трябва да се самосезира за гешевите откровения, но няма да го направи, защото ще „светне“ приятелят-политик и ще станат ясни много неща... Включително зависимости на самия ВСС.

 

Васил Божков  твърди, че колекцията му от предмети на древното изкуство се разграбва по указание на Делян Пеевски със съдействието на прокуратурата. Някой съмнява ли се? Какво стана с картините, изнесени от КТБ, след като бе фалирана? Кой заграби голяма част от активите на банката за жълти стотинки? Къде отиват милионите и милиардите, които Борисов щедро раздава? Защо правителството отказва да посочи получателите? Защо се вземат милиардни заеми, ако фискалният резерв е над 10 милиарда? Да не би резервът да е изпразнен? Затова ли няма пари за полицаите, които винаги са били ухажвани от властта?

 

СДВР излезе с безумно обяснение относно задържането на журналиста от Антикорупционния фонд Николай Стайков. На 8-ми срещу 9-ти август около 3 часа до езерото “Ариана” в столицата той е арестуван. В районното Стайков отказва да подпише заповедта за задържане, защото в нея пишело, че е прибран заради чупене на пейки. По-късно журналистът прави запитване до СДВР по чия заповед е бил задържан и за какво чупене на пейки става дума в зона без пейки. След два месеца той все пак получава отговор, подписан от шефа на СДВР Георги Хаджиев. Той уверява Стайков, че по случая е извършена “обстойна проверка, в резултат на същата, не са установени данни за неправомерни действия на служител на СДВР”. Допълва се още, че “сигналът е приет за неоснователен”. Нито дума за счупените пейки, каквито не съществуват и за задържането.






С решение №189/27.10.2020 г. на Административния съд във Видин, 6-и състав, съдия Борис Борисов ОСЪЖДА СДВР да заплати разноските по дело на гражданско сдружение БОЕЦ срещу твърдения на шефа на СДВР Георги Хаджиев, че в палатковите лагери на Орлов мост, СУ и МС е имало самоделни взривни устройства. Не, не е имало!

 

Лъжите и наглостта на управлението раждат гняв и омраза. Предизвикват ги с циничните си изказвания и действия, а после се оплакват от тях. Логично количественото натрупване води до качествени промени. Защото гражданското търпение – дори това на българите – не издържа повече подобно отношение.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 16998 |29.09.2020 Колко Божи заповеди прегази Борисов за новия орден? А Сидеров – на съд . 38| 28659 |01.09.2020 ДПС мислят, че държат ключа от бараката, но има лоша новина за тях и Борисов . 56| 18026 |03.08.2020 Раболепието към властта – начин на пълзене. (Не)обикновени хроники . 24| 11720 |31.07.2020 Медии плюят протестите и лазят пред властта, както някога по Хаджията и Караджата и султана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads