Реклама / Ads
46| 17589 |04.12.2013 ГЛАСЪТ

Новите евреи на Европа

.
Kъде е България? Смешен въпрос, ще кажете. Иван Вазов е отговорил: "Де се бели Дунав лей." Верният отговор е: където има и един българин. И всеки от нас е нейн посланик. А аз останах посланик без портфейл. България ме изостави, заедно с трийсетина хиляди още българи, плюс останалите близо два милиона, които сме навън.
 
Забравете приказките, че сме били най-големите инвеститори, забравете лакърдиите, с които ни облъчват разни агенции за българите в чужбина, стотиците чиновници, на които държавата плаща за защита на нейните интереси навън. 

България не се интересува  от нищо друго, освен от нашите пари.
Не, че прави нещо за тях-ние сами ги пращаме. Тя се интерсува да не я занимаваме - няма човек - няма проблем. 
А ние се събудихме след речта на мистър  Камерън и разбрахме, че сме виновни, че сме се родили българи. 
След като седем години английската администрация ни третираше като нежелани, като едва ли не натрапници, а българската държава нехаеше, сега маските паднаха напълно. 

За реакцията на държавата-ясно. Няколко вели закани и едно две  изказвания- и толкоз. Мълчат партиите на професионалните патриоти. Мълчи и инернет армията от национал-социалцървулпрогресисти.

Но аз лично съм потресен  от речта на мистър Камерън. Мотивите  му са ясни, предизборен популизъм, но фактите са, че  спрямо нас  иде реч за чиста

дискриминация по белег национална принадлежност.

Осемдесет години след Холокоста в нова, демократична, обединена Европа една страна се упражнява в дискриминация срещу граждани на други две, законно пребиваващи на нейна територия, по признак национална идентичност.

Камерън твърди в речта си,  че предното лейбъристко правителство е виновно, но това е невярно- то свърши своето - наложи на българи и румънци през 2007 г. 3-годишен мораториум, който Камерън превърна в седем.  Как премиер и пръв лорд моше да си служи с такъв похват оставям без коментар. През 2014 всички трябваше да сме равни, съгласно законите и принципите на Обединена Европа, но българи и румънци оставаме не съвсем. Че и заради нас налагат ограничения на всички. Малко фактология.  Българите сме 20-30 хиляди, румънците - 30-45 хиляди. В същото време поляците тук гонят 2 милиона, чехи, словаци , литовци и литвенци са по половин милион. Защо сме малко ли? Ами защото администрацията на мистър Камерън бе инструктирана да ни прави всякакви спънки. Ние имаме право да работим само като самонаети, както и преди влизането ни в ЕК и срещу кандидата за НИН (национално осигурителен номер), без който не можеш да почнеш работа - се водеше истинско разследване. Бюрата по труда, където се издава този документ, имаха инструкции, изтекли в бг хелп, които ни поставяха като нежелателни. Милиони средства на крайно нуждаещи се млади българи и хиляди разбити съдби и мечти за по-добър живот останаха тук. Вземали заем, получили няколко отказа, разходите текат - и връщане в България. В същото време пришълци от другите източноевропейски страни го получаваха само с формално явяване.
Пита се, къде беше партията на Камерън  и кога отвори реч за тези милиони поляци, литовци и пр.,  защо сега  тези 30  хиляди българи  са  й проблем? Как така за 4-5 милиона източноевропейци няма проблем, а за 50-60 хиляди българи и румънци говорим за апокалипсис?!

С какво аз или домнул Корнел сме по-опасни от Тадеуш или Йарослав?

Тази кампания и тази реч ще изиграят лоша шега на Камерън, защото дори обикновеният англичанин усеща фалша й и че иде реч за дискриминация, а опозиционните партии-най-вече. Струната на популизма не е отвела никой далеч.

Но тя изигра своята роля - българите ВЕЧЕ сме нарочени за "козел отпущения" за 20- годишната социална политика на страната, превърнала милиони местни или дошли от третия свят и всякакви - в доячи на социални фондове и мързеливци. Българите вече сме нарочени и обявени за натрапници, за врагове. Англичаните, за разлика от нас.  имат вяра на пресата си и я уважават-а щом не само вестниците, ами и от най-високо място се твърди, че българите, аварите, хуните, готите идат да плячкосат Рим, значи, че Отечеството е в опасност. Идването на варварите  освен, че е първа тема, се интерпретира  и като стартово събитие за всевъзможни беди, които ще се отключат от 1 януари 2014.

Обикновеният англичанин вече е  силно индоктриниран и утре никой няма да  вземе на работа враг. 

И ако Камерън не ни се извини за речта си на българите  и румънците и не прекрати кампанията си  срещу нас, има два  възможни изхода. Да се обяви срещу всякаква емиграция в УК-което  на практика прави-но без да изтъква за повод нас. Но тогава ще трябва да научи местните да работят. Плюс това ще трябва да излезе от ЕС, а това не се приема еднозначно.

Или ние, българите и румънците сами да тръгнем с жълти звезди по реверите, на които да пише българин, румънец. Или да ни ги пращат по домовете от Хоум офиса (МВР). Или да ни ги дават още на летището. Защото сме новите евреи на Европа. Без Родина, гонени отвсякъде.

 

Богдан Йорданов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 10761 |03.12.2013 НА ОНЯ СВЯТ . 26| 16041 |02.12.2013 Емигранти, имигранти и бъдещето на нацията . 123| 15128 |29.11.2013 Дядо Коледа и за магистратите, но какъв? . 154| 18677 |25.11.2013 Справедливо е Реформаторският блок да остане извън парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads