Реклама / Ads
47| 22731 |19.03.2021 ГЛАСЪТ

Операция „Тайфун“: Щирлиц влачи парашут в посока Перник

.
Щирлиц вървеше през центъра на Берлин. Сред минувачите имаше агенти на ”Гестапо”. Усети острите им, пронизващи погледи. Те го подозираха! Досещаха се, че е шпионин! Може би високото му руско чело го издаваше. Или интелигентните сини очи. Или волевата брадичка. Или... парашутът, който се влачеше зад него...
 

В Берлин Щирлиц е имал някакъв шанс, поне според сюжета на сериала „17 мига от пролетта“. В София обаче – не. Тук се пипа с желязна ръка и контраразузнаването надуши ли чужди шпионски носове – Бам! – операция „Тайфун“. Преследване, обиски  в район „в посока Перник“, блокада на столицата, километрични задръствания, униформени надничат в колите, оглеждат хиляди лица. На определени медии се „осигурява“ важна информация – руснаци ни шпионират, българи им помагали, някой тичал въоръжен, друг духнал от Съдебната палата…. О, ужас! Не ни стига ковида, липсата на ваксини, хаоса с мерките, а сега и братушките ни играят курвенски номера…

 

Не подценявам грижата за националната сигурност, но главният герой в „Голо оръжие“ е доста по-убедителен…

 

При това управление тези служби се докараха до дъното. Никое контраразузнаване в света не провежда акции по залавяне на заподозрени в шпионаж по подобен начин. Никое! Нито обявява кодовото название на операцията. „Тайфун“… Да не е носталгия по добрите стари съветски прахосмукачки „Тайфун“ със знак за качество?... Смях.

 

Да се подават на медиите простотии от сорта, че се претърсват апартаменти в район „към Перник“ – това и д-р Гълъбова ще се затрудни да обясни…

 

Това ли работи ДАНС? Ако "Да" - това е позор. Подготвили брилянтна акция, но всичко се сговнясало в един момент и хайде - гонки по столицата, катаджии и охранителна полиция ровят колите, хората псуват. Панаир.

 

Да излезем за малко от водевила.

 

Българският „Тайфун“ съвпадна с назначаването на Уилям Бърнс за директор на ЦРУ от Американския Сенат. Бърнс е бил посланик в Москва, както и помощник държавен секретар. Да не би някой в София да му праща честитка с акция „Тайфун“ „в посока Перник“? Оригинално.

А да не би след убийствената позиция на сенаторите Менендес и Риш по отношение на корупцията в България да е пришпорила някои кръгове в София да покажат, че са си взели бележка?

 

Има и друга версия. Спомняте ли си преди месец как от ДПС ни заливаха с информация, че Делян Пеевски е най-желан за депутат от структурите в страната. Толкова го искали, че направо му се обяснявали в любов. Изведнъж тази информация секна, влюбените в него го разлюбиха и човекът не попадна дори в листите. Никакво обяснение. Дали някой отнякъде предупреди Доган и Борисов да си оттеглят авера от изборите? Това е знак, че някъде се е случило нещо много сериозно, за да има предупреждението заповеден ефект. Какво им остава на аверите, освен да измислят нещо, с което да се харесат на Вашингтон и да омекотят удара. Акция „Тайфун“ може да е опит за нещо такова. Тъпо, но толкова могат.

 

Гротескно поведение на властта и службите. Преди дни главният прокурор Гешев се похвали в Туитър: Успешна операция срещу производството на неистински парични знаци – евро и долари, реализираха екипи на МВР и СГП в столицата. Българските правоохранителни институции продължават активно да пазят финансовите интереси на ЕС и партньорите ни от САЩ.

Двама души печатали бутафорни долари и евро за сватби и кръчмарски купони, но Гешев пази „финансовите интереси на ЕС и партньорите ни от САЩ“.

 

Операция „Тайфун“ в стил: Гарабет шпионина живее на 5-я етаж

 

И едно припомняне: Операцията на хитлеровите войски през зимата на 1941 година срещу Москва е кръстена „Тайфун“. Това ли успя да роди нечий мозък в София?

Другия път от ДАНС да пуснат съобщение: Утре ще гоним шпиони в посока Челопеч от 16 до 18,30 часа. Изберете обиколни маршрути. благодарим за разбирането.

Тия верно ще го съобщят...

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 16031 |29.01.2016 Как Щирлиц разкри кой плаща протестите в София . 42| 13579 |15.09.2014 Искров отключи операция "Страх" . 20| 13246 |08.11.2013 ДАНС по Щирлиц и Джони Инглиш... . 28| 27294 |05.07.2013 Щирлиц, радио Ереван, Иванчо и Мърфи за ситуацията у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads