Реклама / Ads
21| 15343 |23.02.2016 ГЛАСЪТ

Пеевски влиза в затвора, ще пише мемоари и проектозакони

.
Пак некадърна пиеска, пак от същите хора, пак някой ще убива Делян Пеевски. Байгън. Измислете нещо ново и да има поне мъничко смисъл. Пеевски може да е милиардер, да е важен фактор за ДПС и група мафиоти, но за обществото е нагъл тип и крадец. Престанете да съчинявате сърцераздирателни истории за този човек. Никого не трогват. Обратно.
 
Ето каква боза ни се предлага този път.

ПЪРВО ДЕЙСТВИЕ: България потъва в скръб. На зрителят се внушава, че след като на 19 февруари народа си е припомнил през сълзи бесилото и Апостола, на 22 февруари вестта за килърските намерения към Пеевски трябва да предизвикат национална покруса. Чужденци замисляли да убият гълъба на мира, архангела (според прокуратурата и НАП) на родината, нереализираният следовател и реализирания милиардер - Делян Пеевски. Разбирай: той е жертва, а Борисов се опитва да му измъкне къшея хляб. Древногръцка трагедия.

Да погледнем обаче хрониката от последните дни. Черното инфо бе огласено от ангелогласния и брадясал от денонощно гонене на бандити главен викарий на меверето Георгий Костов. Този човек е толкова бездарен, че и роднините му сигурно са пожелали в този момент да са в окото на циклона Уинстън във Фиджи, отколкото да слушат неговите изпълнения. Но и той не е виновен. Наредили му какво да каже, а той толкова може.

Пръв, както е по сценарий, се разрида неутешимо Недялковия ПИК. След него се разхълцаха и  други медийни оплаквачки. Още не отзвучало жуженето от боричканията между юнаците с умни калпаци Недялко и Петьо за златната, но червива ябълка "Труд", и лошото се озъби като платен рейтинг... Посягат на вожда! При това цели трима убийци били проводени да бастисат Делян ангелоподобния. Плачат и вият на умряло в ПИК и през ум не им минава, че трима са нищо работа за пехливанина на обществените поръчки, великана на кредитите, властелина на далаверата. Не могат дори да го мръднат - така се е окопал. Дори великите шампиони Йокозуна не биха дръзнали да му излязат. Него най-много го е страх от закона. Ако някой иска да го ликвидира, да приложи закона. Ама май няма кой.

 

ВТОРО ДЕЙСТВИЕ. След първия неуспешен опит на прокуратурата и меверето да "организират" покушение срещу Пеевски, очаквахме вторият път да подходят по-професионално. Излъгали сме се. Пак МВР, пак службите, пак някакви комиксови герои и евтини мистерии. ПИК обаче светкавично разкрива кървавия заговор. Главен организатор бил обитаващият Белградските потайности банкер Цветан Василев. Бре, ами сега? Къде е ЦРУ, къде са МИ6 и МОСАД, къде е ФСБ от Москва да помогнат? Няма ги. А през това време напрежението нараства главоломно и вероломно в същото време.

 

Василев, този прероден Карлос Чакала, поръчал не само икономическото пахливанче на ДПС, но и премиера Борисов. Като бонус в някаква зловеща лотария, чиито билети се продават в Лафка. И пред очите ни изплува следната картина: злокобният Василев - Чакала седнал в мрачно мазе от времето на Раковски, пише писмо до "Дондуков" 1, лепи изрезки от вестници на бял лист и туря куршум вътре. После облизва плика, за да хване лепилото по-добре и го праща по пощенски гълъб. Тия пилета летят с  до 80 км в час и са в София за има-няма 5 часа. Освен това гълъбите не се влияят от скапаните компютри на митницата в Калотина. Наполеон и Ротшилд са ползвали пощенски гълъби, що да не ги ползва и Василев? Ама недялковците го разкриха тутакси. Под благосклонния поглед на професионалиста Костов от меверето и на библиотекарите, разбира се. Които така и не излязоха от потурите и нафталина...

 

ТРЕТО ДЕЙСТВИЕ. Пристъпваме към обобщенията. Много заплахи, много нещо. Откъде ще намерим толкова много несеота и материална част да опазим Делян? Давате ли си сметка, че кевлареното одеало, с което да го покриват срещу куршумите, трябва да е специална поръчка заради габаритните особености на обекта? И ако двама телохранители по разчет покриват с телата си Обама при нужда, колко трябва да са нашите дето ще играят Раймонда Диен пред Пеевски? Можете ли да броите толкова много? 

 

Заплахата към премиера е вторичен елемент към пиесата за деляновото престъпление и наказание. Д.П. е важната фигура около която другите играят поддържаща роля.

Освен това заплахата към премиера е ясна и е непонятно защо службите въобще я огласяват по такъв начин. Някакъв луд решил да се прави на интересен, пратил писмо с изрезки от вестници и куршум. Никой уважаващ себе си килър, не постъпва така. Целта е ясна: отново Пеевски да бъде прикрепен към Борисов.  

 

Тия от библиотеката обаче подценяват публиката. Те би трябвало да имат смислен отговор на въпроса кой и защо ще иска да убива Д.П., но нямат. Защо Пеевски, който до онзи ден отричаше да има въобще някакъв бизнес. Кълне се, че няма общо и с КТБ, с кредити и невърнати заеми. Допреди три месеца "нямаше" и медии, а в декларацията му се мъдреше някакъв ръждясал Опел-столетник. Същият човек влезе и след месец излезе от "Булгартабак", където мама му беше подарила 5%. Освен това писа открито писмо, в което се обяви за патриот и защитник на нацията, след като се разбра, че Турция го е забранила. Кажете, бе, библиотекари. Или му връчете наградата "Стефан Стамболов". 

Разбира се храбри прокурори и дансаджии ще разследват в дълбочина заплахата, ще анализират базисно, ще обобщават мъдро и ще предприемат нужните мерки. За да опазят живота на една българска светиня. 

 

ЕПИЛОГ. Да говорим сериозно. Този, който е решил да оповести по този начин заплахите за премиера Борисов и депутата Пеевски трябва да бъде награден. Търсеше ефект на съчувствие към Пеевски, но се получи осветяване на задкулисието. Вече няма никакво съмнение Кой съчинява пошлите сценки и каква е целта. Който е надценявал безмозъчния тръст на Пеевски, няма да основание да продължи.  

 

Всичко е съвсем просто. Борисов прекрати обществени поръчки за стотици милиони и отсрещната страна реагира. Джон Едгар Хувър все повтарял, че най-ефикасният начин да удариш мафията е да й спреш финансовото кранче. Тук само започна да се прави нещо такова и моментално се появи сценарият с поредното покушение срещу Д.П.

 

Само че на какво отгоре българите трябва да плащат скъпо и прескъпо за охрана на депутат, след като заплахите за него биха могли да дойдат единствено заради незаконна дейност? Например заради съмненията, че е замесен в контрабанда на цигари, а част от печалбата отива в терористични организации. НСО ли трябва да го пази при уреждане на отношенията му с турската мафия или терористите, да речем? Ако ще е така, да изпратим армейски части да вардят и хотел "Берлин", щаб-квартирата на мафиотския кръг #Кой. Освен това съдия, диндик и следовател вече публично разкриха гигантска корупция с негово участие в магистратурата. За това ли да му плащаме? Като не е безопасно тук, да ходи, където ще му е спокойно. Има такова място на ул. "Ген. Столетов" в София.

В тази връзка замисляли ли сте се, дали в сюжетната линия за убийствата на Пеевски, всъщност не става дума за миротворци? Като синоним на освободители.

 

Димитър Попкутуев


П.П. Ултра сериозно предложение. Ако Пеевски е толкова ценен за държавата, нека тя му уреди килия в Софийския централен затвор. Всички ще се успокоят. Народът ще празнува седмица-две и после пак ще заработи. Килърите и злобните поръчители няма да могат да го докопат. НСО ще спести доста народна пара за охрана. Ще се радва и Доган, защото протежето му ще се изравни биграфично с кумира си. Също и партньорите му от кръга #Кой, на които им е писнало да ги хока и унижава. В затвора Пеевски наистина ще е в безопасност. Срещу някой лев надзираетли ще му носят всяка вечер кебапчета, кюфтета и мръвки. Майка му ще може да го посещава, когато поиска. Тишината на килията пък ще му осигури условия да опише живота си, а издателство "Милениум" ще ги издаде тутакси. Ще може да пише и проектизакони - -а контрабандата, банковото дело, реформите в следствието и пр. И понеже вече е свикнал да го прави с колегата си о ДПС Йордан Цонев, няма проблем и този въпрос да се уреди - дори само случаят с купуването на гласове във Варна ще е достатъчен. Пеевски на долното легло, а Данчо - на горното. Ясно е защо. Мир и любов. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 10466 |13.02.2016 Теорема на Пеевски за флатуленцията и метеоризма в политиката . 14| 12945 |01.02.2016 "Рядкото" щастие покоси пеевските медии след статия в "Шпигел" . 29| 18469 |26.01.2016 Пеевските пирани се озъбиха на Борисов. Развод или театър? . 34| 13749 |18.01.2016 Българската овца: Борисов и Пеевски са невинни!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads