Реклама / Ads
14| 18440 |28.05.2020 ГЛАСЪТ

Кому е нужна Държавна петролна компания? Отговорът - в х-л ”Берлин”

.
Веселият ”петролен” дует... Източник: БГНЕС
Министрите Горанов и Караниколов упорито ни обработват, че държавата и ние имаме нужда от петролна компания. Страшни ползи щяло да има. Всички експертни анализи изтъкват аргументи точно за обратното. Съмнително и необосновано начинание.
 

Горанов&Караниколов обаче са се запънали като магаре на мост. Което ни кара да се замислим сериозно, какво ги мотивира да го правят и да убеждават премиера в гениалността на идеята.

 

Е, видяхме, как Борисов, две години след подобно упорство от страна на здравния министър Кирил Ананиев да строи детска болница за 100 милиона, използвайки над 30-годишен обрасъл скелет на строеж, разпореди „динозавъра“ да бъде сринат. На негово място да се строи чисто нова болница. Две години експерти, граждани и родители трябваше да говорят очевидното, за да се случи то в крайна сметка. Засега само обещано…

 

Какви роли играят Горанов и Караниколов в пиеската с петролната компания не е трудно да се отгатне. Достатъчно е да припомним битуващото в публичното пространство мнение, че и двамата са в кабинета от „квотата“ на Делян Пеевски. Доказват го някои техни действия, както и нервното отричане. Явно и в този случай става дума за големи пари – да се измъкнат отнякъде и да потънат другаде.

 

Имало държавни складове и бази, които сега били празни и трябвало да се използват рационално, - твърдят Караниколов&Горанов. Ако става дума за тези край Сливен, например, то тяхното построяване трябва да бъде разследвано от прокуратурата заради съмненията за големи злоупотреби. Добре би било да се разследват въобще сделките за попълване на Държавния резерв с петролни продукти и да се сравни на какви цени са закупени в сравнение с тези, които са плащали други купувачи на същия доставчик. Това е задължение на финансовия министър, а не да предлага безумни идеи за строеж на над 100 бензиностанции. Двамата със сигурност знаят, че е идиотщина да се твърди, че чрез бензиностанции може да се регулира пазара. Държавата разполага със структури, които трябва да упражняват контрол и регулация. Ако те не работят както трябва, отговорността е именно на Горанов&Караниколов. Защо тогава го правят?

 

Да се върнем към пиеската и ролите. Да не би Доган да влиза в петролния бизнес, както направи с ТЕЦ – Варна и студения резерв, плюс ремонта за милиони на пристанището за контейнери? Ремонт с държавни пари, но за частно ползване в бъдеще… Стига са се опитвали да баламосват и българите, и Борисов. Полза от проекта сигурно ще има, но за тях и кукловодите. За държавата – не. За гражданите – още по-малко.

 

Вчера Недялко от Пик нападна главния прокурор Гешев, че търчал по села и бостани, вместо да се заеме с големите риби. Горанов&Караниколов са прекрасна възможност държавното обвинение да свърши наистина нещо полезно.

 

Тези двамата да не са преяли с дубайски фурми? Или ще заминат там на сезонна работа след края на мандата? Там ли ще отидат или на едно друго място? В къщи на Кръстника ли ще живеят, без да плащат наем?

 

Отговорите - в х-л "Берлин".

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 23261 |20.01.2020 Диагноза: Държавна хазартна зависимост . 12| 27000 |28.08.2017 Премиер и мултимилионер национализират „Дунарит”. Честит комунизъм! . 11| 14913 |22.02.2017 Може ли комунизмът да победи в Швеция? Тук победи... . 135| 18209 |15.08.2014 За „красивия“ комунистически идеал, престъпленията и отсъстващата памет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads