Реклама / Ads
19| 13469 |18.10.2017 ГЛАСЪТ

Писането от Цонев и Пеевски на закон е все едно Хитлер да пише закон в защита на евреите*

.
Кольо Парамов
Преди 3 г. по времето на Орешарски заявих: „Данчо Цонев и Пеевски да пишат закон е все едно Хитлер и Химлер да напишат закон в защита на евреите” и получих доста упреци. Впоследствие всички осъзнаха фалита на КТБ откъде идва. Днес този филм на политическата мравоядност се повтаря.
 

Това е съвършена гадост, предизвикваща възмущение в най-неграмотния българин. Срамното условие е, че господата Цонев и Пеевски пишат закон за КТБ. Моля? Това е съвършена наглост, която историята не познава. Данчо е ясен. Той е обсебен от „Аз-а” на миналото си, но Пеевски не трябва да пада толкова ниско, като вече е толкова богат. Той направи доста последователни и технически грешки и трябва да спре да се доверява на ДПС.

 

Данчо е обладан от някакъв Бог, но не и от Христос. У него няма помен от Христос, независимо че по диплома е богослов. Неговото богословие е трансформирана утопия към Бога. Човек, който разнася стотици каси кока-кола до ресторантите на втора линия в Слънчев бряг по валутни схеми, изведнъж започва да търси Бог. За какво му е той?

 

Данчо Цонев е открит от Иван Костов като снабдител –търговец на безалкохолни напитки и е направен веднага председател на бюджетната комисия на парламентарната Република България. Той е повече от финансов министър през 1997 г. Данчо разнася днес кока-кола, утре пече със съпругата си рано сутринта в 4 часа пици и вдругиден прави бюджет на България. Това беше Костовата република.

 

Днес не знам Костов как оценява своята надежда и очакване Данчо Цонев да напише закон за ограбената КТБ. Оставам с впечатлението, че тези български депутати нямат мяра и просят всеки ден някой да ги пъхне в затвора. Когато даваме оценка на българските държавници навремето, трябваше винаги да търсим интелектуалното ниво. Навремето бяха уточнили, че въпросният Данчо Цонев има сто и повече вратовръзки за по 200 и повече германски марки. Запитах се за какво са му тези вратовръзки на този уникален председател на бюджетната комисия, който довчера беше само един перфектен разносвач на пици. Връзките му трябваха тогава, преди 20 години, през1997 г., за да вдъхнат доверие на бащицата си Костов, а днес няма и помен от тях. Днес той без вратовръзка желае да узакони една уникална кражба за повече от 10 млрд. лв. Признава фалита на КТБ и се мъчи да пише закон за КТБ, който да докаже, че той е програмиран. Но не казва, че по негово време, като председател на бюджетната комисия се трансформира в България цялата банкова система. Не каза, че главният ревизор на БНБ не отговаряше за търговските банки, а само за съкровищата. А после няма и такъв, защото е отстранен заради задкулисието на началника му Костов. И днес, след 20 години Данчо Цонев, вече близкият до сърцето на Бога Христос, продавач на кока-кола и пекар на пици ни убеждава, че той е съдника божий. Той ще узаконява, той ще приема нормата, той ще ни направлява и утолява. Моля? Този ли Данчо Цонев, този човек ще пише заедно с Пеевски закон за КТБ?

 

Заради това той не разбира ли, че дразни почти всички в България. Такива като него, или такива като Хитлер, които са сънували, че са кандидати да спасяват евреите, могат да промоцират всякакви изчадия, могат да фалират която си искат банка. Първо те забравят какво са правили вчера. Второ те не знаят кои са днес. Трето държавата не знае какво могат да направят утре.

 

Много моля моя състудент Меди Доганов да се замисли по отношение на философските категории и втори път го предупреждавам!!! Категорията „отрицание на отрицанието” не е за Данчоцоневата глава. В нея няма място на последователен смисъл и разсъдък. Ахмед, моля те, накарай Данчо Цонев да ти изпече една пица. Не го мъчи със закон за КТБ, законът е вече написан. Сега се редактира в Белия дом и американското финансово министерство. Отърване няма. Тези, които ограбиха КТБ, ще плащат здраво. Интересът на България е по-важен от всички индивидуални мераци. Тези, които фалираха КТБ с устрем и готовност да присвоят част от нея, нямат право на морал, ползвайки жертвата си за това. Преди 30 г. България се спаси от братоубийството. Ти много добре знаеш това. Не може един пицаджия днес да бъде олицетворението на помирението ни и здравия смисъл на промяната на България. Моля те, по-сериозно!!! Озапти Цонев и Пеевски, за да не донесат нови, и нови излишни главоболия.

 

*Коментарът е на икономиста Кольо Парамов
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7977 |17.10.2017 Октай пред Фрог: Пеевски иска да е по-голям светец и от папата . 10| 6657 |17.10.2017 Смях в залата! Пеевски пише закон за "вторичното разграбване" на КТБ . 11| 10108 |14.10.2017 Как задкулисната конструкция на ДПС, начело с Пеевски, подчини големите телевизии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads