Реклама / Ads
76| 63719 |16.04.2021 ГЛАСЪТ

Писмо до: Урсула фон дер Лайен, Джо Байдън, Владимир Путин и Ангела Меркел от една песъчинка

.
Уважаеми големи политически клечки, в ръцете на които е съдбата и бъдещето на света. Реших да ви драсна няколко реда, с които да споделя нещо много важно за мен и други българи, пък вашите секретари ще преценят дали да ви занимават с писанието или да го сложат в някоя папка.
 

От години г-н Бойко Борисов, до вчера премиер на България се хвали и цитира Ваши поздравления до него. Гордееше се, че го подкрепяте безрезервно. И наистина го подкрепяхте и му помагахте да е на власт. Независимо, че вашите служби и дипломатически мисии Ви информираха редовно за ролята на Борисов в мафиотизирането на властта. В резултат на това мафиотизиране България се оказа на дъното по качество на живот, здравеопаване, продължителност на живот, върховенство на закона, свобода на медиите, инвестиции. И първа по корупция, смъртност, неграмотност, катастрофи… Омръзна ми да обсъждам тези мрачни истини с други български песъчинки, да виждам и усещам на гърба си натиска и репресиите от страна на държавни институции и прокуратурата. Това се случва със санкция на г-н Борисов.






Запознати сте и с това.

 

В България се проведоха избори на 4 април 2021 г. Администрацията и кръговете в и край властта осигуриха пирова победа на г-н Борисов и неговата „дясна“ партия, пренаселена с бивши комунисти, какъвто е и самият той. Това също го знаете. Преди и по време на изборите някои от Вас и Ваши колеги пожелаха успех, а след това поздравиха г-н Борисов за първото място, макар, че бе загубил около 500 000 гласа. За кое го поздравихте, дами и господа? За това, че ще продължим да бъдем най-бедната страна и народ в Европа? Или за това, че може да продължи мафиотизирането на държавата? Това ли пожелавате? Такава ли виждате България? Такава ли ви е нужна най-старата европейска държава?

 

Моля Ви да обърнете внимание на докладите, които ви изпращат вашите разузнавания, анализатори и дипломати. И да поздравите този път българските граждани, които гласуваха за промяна промяна, а г-н Борисов и партията му да отстъпят. Може да сме песъчинки, но имаме мечти. Една от тях е да бъдем нормална държава с демократични правила, в която се спазват законите. Искаме да сме реална част от цивилизования свят, а не само на книга. Много ли е? Не съдете за българите от това, което представлява г-н Борисов и неговата управленска клика.

 

Г-жо фон дер Лайен, Вие се почувствахте унизена от нарушаването на правилата по време на срещата Ви с турския президент Ердоган. И с право. Представете си как се чувстват милиони българи, унижавани и пренебрегвани всеки ден, години наред.

Вие, големите в този свят, обсъждате и решавате глобални неща. Част от това сме всички ние, всеки от нас.






Затова реших да ви пиша. Не съм нещастна и безсилна песъчинка, и други българи не са. Имаме гордост, имаме и храбростта да се изправяме срещу „вашия човек“ и властта му. Обръщам се към Вас, за да Ви подсетя, че дължите на българите уважение. На тях, не на докопали се до властта субекти.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 16420 |11.04.2021 Писмо до новите: Мутрите са още вътре, забравихте ли ги? . 33| 11776 |13.02.2021 Откровен вариант на писмото на Доган, какъвто той няма да напише . 22| 15042 |05.08.2019 Гешев пише писмо – Вишински, Робърт Джаксън, Висоцки и трудещи се отговарят . 40| 30961 |17.04.2019 Отворено писмо: Вървите по стъпките на Торквемада, г-н Гешев!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads