Реклама / Ads
32| 7818 |10.04.2008 ГЛАСЪТ

Поради вота срещу „айдъла” Иван не се срамя да се нарека българка

.
Поне не днес! Най-сетне българинът чрез sms-и изгони от едно шоу еманацията на съвремнната пошлотия и разюзданост. Не е зле и на избори да гласуваме с sms.
 

 

Ана Кочева

 

По време на снощното издание на "Мюзик айдъл", когато българинът се изправи ребром пред направо шекспировата дилема "Да го бъде ли Иван Ангелов по-нататък в шоуто или не!", графомански бях готова със заглавието "Поради что се срамя да се нарека българка!" Ужасено предусещах, че ще седна да напиша текст, в който ще си посипя главата с пепел заради това, че през всичките тия години аз "останах", че "не избягах" далеч от България, та да не гледам срамни сцени; при това ще се наложи и да цензурирам писанието си, за да не се чувстват обидени поне онези, които мислят като мен. Позволих си да допусна, че те са под 50% и затова бъркащият си в пъпа "първичен инстинкт" ще продължи да дефилира по сцената на шоуто, което по замисъл всъщност е доста креативно - открива и обучава таланти. (Преди векове и исихастите са били вторачени в пъповете си, но не са си ровичкали из тях, и още повече – не са го изваждали на масов показ, защото така просто са медитирали).

Та, сега поднасям искрените си и дълбоки извинения за снощните си грешни очаквания и мисли! Наистина се радвам, че бях опровергана от вота. И тъй като апетитът идва с яденето, сега си мисля, че, за да тържествувам още повече, гласуването "против" Иван Ангелов трябваше да е и по-изразително! Но да не ставам нахална максималистка: все пак 63,5% от гласуващите снощи решиха, че вече им е писнало да гледат "номера от селски вечеринки" с автор Иван от Айтос. Нищо против Айтос! Обичам този град, защото той е последното населено място по пътя преди морето, преди Бургас, преди лятото. Имам обаче адски много против налагането на простащината, скодоумието, разюздаността, некнижовността на изказа, пошлотията и от екрана в най-гледаното време. Все се оплакваме, че обществото е деградирало, но и ние, медиите, доста се постарахме за това. Тази сутрин се „разходих” из форумите. Не се изненадах особено от факта, че повечето от онези, които са възседнали клавиатурите след шоуто, се гневят на отстраняването на Иван. В интерес на обективността реших да публикувам част от воплите, с които покрусени чатъри оплакват напускането на айтозлията. Те твърдят, че шоуто щяло да загуби рейтинг и почитатели.

Някои от аргументите им:

- "Симпатизирам му щото знае къде се намира и какво трябва да прави пък и си прави кефа. Другата причина поради която го определям за фаворит е че ако аз имах глас като неговия и се явя на прослушване щях да правя същите простотии за да се откроя. Тоя човек няма задръжки, само му пожелавам дано никога да не прекалява и с това защото и Азис е без задръжки ама вижте го до къде стигна горкия."

- "Иван напусна завинаги Music Idol снощи. Искам да изразя искрените си съмнения за прозрачността и почтеността на изнесените резултати от вота за Иван. След всичките Иванофобски материали, които излъчиха опусумите и след болезненото им желание да настроят България срещу него, днес те ни казаха в очите, че НИЕ сме го изгонили и че те го правели за НАС! Искам да споделя с вас, че за първи път от много време насам оставам без думи … Това беше последното предаване на Music Idol за този сезон, което гледах. Music Idol 2 имаше шанс да бъде наистина различно и запомнящо се шоу, ако Иван беше останал. Но все пак то даде посока и аудитория за НАЙ-ГОЛЕМИЯ!!! "

- "Версия за причината Иван да не се появи на концерта е пуснал един от феновете на най-големия в официалния форум на Music Idol. “Причината поради която той не се появи е много човешка. Аз го срещнах пред НДК-то и си говорихме и го питах да ли има начин да влезнем . Той каза “Да” да изчакаме да минат “Вип” идолите и след това ще ни вкара. Но какво се случи , охранителите се направиха на интересни в следствие на което той спонтанно реши да напусне залата от може би мъка , защото вижда реалноста в България, как едни може да влизат а други не и се е подразнил!”.

- "И ако питате мен, ръководейки се от процента, гласуващ за Иван в анкетата на официалния сайт (над 60%), то вотът е НЕРЕАЛЕН.Да, Н Е Р ЕА Л Е Н.Всичко.. абсолютно всичко е един сценарии.Всички го знаят. Забележете как, когато Иван не се появи на концерта, беквокалистките бяха на столовете си - те знаеха, че той няма да се появи, и дори не бяха застанали пред микрофоните. Забележете, как дори и Иван знаеше, че ще си отиде.. когато изпя последната си песен, каза “Това ви стига, защото ще ме изгоните”. Забележете, как майка му и баща му не дойдоха да го защитят!Кои родители не биха си защитили детето?!100% им е предложена сума, за да не отидат там."

  Пак повтарям: никак не се учудвам на всичко, което прочетох (при това направих известна селекция на мненията и отсях преобладаващо вулгарните). В държава, в която Азис безпроблемно показва задните си части на плакат в центъра на София, в която престъпници са се овъртели с управляващи, в която всеки момент може да те застрелят по погрешка, докато мафиоти си уреждат сметките посред бял ден в центъра на столицата, а по пътищата, ако не шофьори-убийци, те дебнат скрити катаджии в храстите, в която на изнасилването на деца от детски домове се гледа едва ли не като на милосърден акт ...., в такава държава може би си заслужава всяка вечер да показват по телевизията и един такъв като Иван. Та той си е направо безобиден на фона на изброеното.

И се чудя на какво отгоре един германски разследващ журналист тази сутрин обяви в един телевизионен сутрешен блок, че българите били горди хора и не бивало да се примиряват с това, което се случва в страната им. Може би защото не живее тук! В страната, в която всяко чудо трае има-няма три дни, а после керванът пак поема, независимо от това лаят ли кучетата или не.

  От друга страна обаче има едни 63, 5% гласуващи в шоу програми, които, ако не като мен, може би мислят по относително подобен начин. Жалко, че и на избори не гласуваме с sms-и. Резултатите щяха да са други. Но може би сред подалите гласове снощи има достатъчно хора, които също като мен смятат, че трябва най-после да си върнем и държавата – във всичките й измерения, в които сме я загубили!

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 7169 |27.12.2007 Първанов и Саркози като Павлик Морозов срещу Том Сойер . 15| 8647 |10.11.2007 Държавата като парен чук срещу Маргините или защо „Игристое" не е „Дом Периньон" . 23| 7887 |09.08.2007 Деменция мъчи Гарелов за атентата срещу папата . 0| 7177 |23.05.2007 30 срещу 60 000! Или кой кой е в битката за Термопилите на българската демокрация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads