Реклама / Ads
8| 11968 |18.03.2020 ГЛАСЪТ

Пребит журналист вече не е първа новина – още една победа на Злото

.
Слави Ангелов Източник: БГНЕС
Отвратително! Какво друга да кажа. Отново пребит журналист. Този път ударите на железните пръти са се стоварили върху Слави Ангелов. Нападнат почти в центъра на София, не в потайна доба, а когато се прибирал вкъщи. Всъщност за побойниците мястото не е толкова важно, защото знаят, че никой няма да се намеси, а малцина ще се решат да свидетелстват.
 

Знаят също, че полицията винаги е заета на друго място в този момент и че разследването ще открие, че камерите в района или не са работили или са развалени.

 

Така е всеки път. Познавам Слави от много години, работили сме заедно. Няма да се спирам на биографията му, но едно е важно: наясно е с темата „сигурност“, знае много за службите, съответните институции и ъндърграунда. Затова със сигурност вече превърта в съзнанието си догадки и версии откъде може да му е дошло.





Сега най-важното е да се възстановява – физически и психически. Медиците ще направят всичко, в това съм убеден. Но е трудно. Адски трудно, не само заради физическата болка. Минал съм по този път.

 

По една телевизия шефката на Пресгрупа „168 часа“ Венелина Гочева каза, че вярвала, че мутренските времена са отминали. Не й вярвам. Убеден съм, че знае кои са идеолозите на подобно поведение, както и че част от героите на „онези времена“ се подвизават удобно в политиката, редица управленски структури и олигархо-мафиотски кръгове. Друг е въпросът, че немалко медии си затварят очите за това, което се случва. Тъпата, мрачна действителност е представяна от тези медии като „златен век“, икономически подем, стабилност и други идиотщини. Рекетът, заплахите и репресиите са в арсенала на правораздавателните органи не от вчера. Побоят на Слави е част от тази палитра, защото копира модела и философията на статуквото.

 

Не съм оптимист, че МВР и прокуратурата ще разкрият поръчителите на побоя срещу Слави. Дано ме опровергаят. Може да стигнат до биячите, но възложителят ще остане неразкрит. Или скрит.

 

Не вярвам, защото същата прокуратура отказа да разкрие кой е заплашвал генералния директор на БНР, за да свали Силвия Великова от ефир. А това бе елементарно. Прокуратурата не разкри и поръчителите на побоя над мен, макар да знаеше кои са. Такива са правилата. Техните правила...

 

Неотдавна бяха оправдани биячите на Стоян Тончев, който бе пребит в Поморие след разкрития за корупция. Неизвестни останаха нападателите на Асен Йорданов в Бургас, на Люба Кулезич в София, подпалвачите на колата на Сашо Диков. Да не се връщам назад до случая с Ани Заркова... Сигурно пропускам някои колеги, да ме извинят.






Мутри замеряха журналисти с яйца и ги заплашваха, защото разкриват далавери на Пеевски и компания. Същите индивиди се появиха да заявят яростна подкрепа при избора на главен прокурор. Видях такива да действат в екип с журналисти от една пеевска медия в Съдебната палата… Затова не вярвам.

 

Лицата на злото са много. Често миловидни и с престорена загриженост. Това често обърква представата за действителността. Затова и покушенията се представят като изненада и изключение. Не са, просто са много видове.

 

На Слави предстоят трудни месеци на възстановяване и съмнения. Най-важното в този момент е близките му да са до него.   

 

Желая му от сърце бързо оздравяване. Пожелавам му също да извлече ценни поуки. Особено за доверието и искреността. Аз не можах…

 

Зверски пребит журналист вече не е първа новина и това е поредна победа на Злото. Въпреки коронавируса… Повод за още въпроси и съмнения.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 17174 |07.02.2020 Мисирки се римува със свирки и не са само в журналистиката . 17| 13367 |10.01.2020 Прокуратурата вече е главният политически фактор . 10| 10583 |02.01.2020 Български журналисти ги ”пращат в Австралия”, както жертвите на мафията в ”Ирландеца” . 25| 23315 |04.12.2019 След като оправи държавата, Борисов ще стане разследващ журналист с камерка и сайтче

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads