Реклама / Ads
22| 7624 |19.02.2021 ГЛАСЪТ

Предложение: Никога повече политици на дати, свързани с Апостола

.
Пандемията освен многото ограничения ни даде и нещо добро: почитането на паметта на Апостола тази година да стане в отсъствието на политици. Ще има гвардейци и кратка церемония. Ще се съберат граждани, които искрено обичат и ценят делото на най-великия българин.
 

Слава Богу! Няма да им гледаме физиономиите и да слушаме написаните от пиари и съветници високопарни слова в познати до втръсване репортажи.

 

Политиците са оставили позорно петно в датата 19 февруари още когато Иванчо Хаджипенчович подписва смъртната присъда, а през 1879 г. става депутат в Учредителното народно събрание, което гласува Търновската конституция. След това същият човек става член ан Върховния съд и на Държавния съвет. И да не се забравя, че същият Хаджипенчович след Освобождението си построява скъпа къща на 150 метра от мястото на обесването на Левски и участва в комитета за събиране средства за паметник на Апостола…

 

С какво немалко от сегашните депутати се различават от Иванчо Хаджипенчович? В сегашния парламент все по-често се усеща духът на лицемерието, подлостта и действията по сметка. Ако политици искат да почетат Левски, да го сторят като обикновени граждани, без кордони, охрани и венци, купени с държавна пара. Стига маскаради!

 

Много по-емоционални и искрени са гражданските начинания като походите до Къкринското ханче, по стъпките на Апостола, поднесените цветя на паметниците и др. Нека има състезания, концерти, рецитали, конкурси - каквото решат самите граждани.

 

От Фрог нюз предлагаме оттук насетне честванията на дати, свързани с Левски, да се провеждат без участието на политици и управници. Не караянчевици да четат клишета от някакви листове, а слово да произнасят историци, учители, учени, медици, писатели, поети, ученици, студенти, свещеници, музейни работници – въобще обикновени хора. Смятаме, че така е редно.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 77| 21370 |08.02.2021 Професоре, качването на ските, никога не е случайно и безплатно! . 22| 16436 |05.01.2021 Господин Борисов, слезте от хеликоптера. Слезте. Не мога повече да Ви гледам . 71| 19625 |26.08.2020 Защо повечето медии в България са за боклука

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads