Реклама / Ads
68| 33583 |29.04.2013 ГЛАСЪТ

Президентският съветник Стоимен Стоименов излъга като комунист

.
Сагата с част от съветниците на президента Росен Плевнелиев, както по всичко изглежда върви към своя логичен край. Вече имах възможност да кажа в едно телевизионно предаване, че едната страна в този сблъсък ще изгуби и това няма да съм аз.
 

 

Преди няколко дни секретарят на президента по сигурността Васил Маринов подаде оставка. Маринов беше един от последните завършили факултет „Държавна сигурност“ в школата в Симеоново в началото на прехода. Моята информация сочи, че веднага след празниците от екипа на президента ще си тръгне и ген. Стоимен Стоименов – може би на 8 май. Той вече е депозирал оставката си и президентът ще я приеме. На раздяла с комунистическия функционер Стоименов нека довърша спаринга с няколко акцента. Струваше ми сериозни усилия да докарам нещата до този логичен и много справедлив финал. Истината е, ченай-добре би било изобщо да не се беше стигало до такъв казус като този с назначаването на бившия инструктор в отдел „Социална и национална сигурност“ /преди това „Военно-административен/ на ЦК на БКП за най-важен президентски съветник. Цялата последна седмица прекарах във Велико Търново. Основната цел на пребиваването ми там беше да поработя в Държавния военно-исторически архив. Проучвайки най-различни архивни единици от периода 1979-1989 г., свързани с тоталитарната БНА и Генералния щаб попаднах на документи, които за пореден път ми доказаха, че освен национални предатели небългарските комунисти са и изпечени лъжци. За какво става дума? През февруари 2012 г. написах статия в тогавашния вестник Република със заглавие „Млади комунисти съветват Плевнелиев“.

 

Статията излезе буквално две седмици, след като  Стоимен Стоименов беше назначен за съветник по националната сигурност на току-що заклелия се президент. Веднага получих информация, че този човек има шлейф от тоталитарно време, който е несъвместим с тази позиция, вкл. информация за пребиваването му във Военно-политическата академия /ВПА/„В.И.Ленин“ в Москва. Направих публична тази информация за пребиваването на Стоимен Стоименов във ВПА „В.И.Ленин“ в Москва и в няколко телевизионни предавания, за да обърна внимание към този много съмнителен детайл в биографията му. Незабавно цял хор от защитници на Стоименов беше активиран да ме оплюва, че съм бил излъгал с това си твърдение. Ето какво написа една от „сирените“ на Стоименов – Петър Бучков от сайта „Новата реалност“, публикуващ и чат-пат в „Правен свят“:
„Един от доводите, според Антон Тодоров, че ген. Стоименов е „креатура” на ГРУ бе, че той бил завършил „червената” военна академия в Москва. Но явно разследващият политолог не е допрегледал „документите”

Реалността: Офицерът Стоимен Стоименов е бил между първите петима по успех при кандидатстването в родната ни Военна академия „Георги С. Раковски”, което (по тогавашния ред) му давало възможност да следва в Москва. Но по стария тертип за „лов на вещици” се явил донос от негов съселянин, че баща му Цветан е „фашага”, защото в дните преди 9 септември 1944 г. бил взет запас, като войник, в редовете на царската армия!“ (https://www.novatarealnost.bg/?id=53111848).

 

Някакви хорица се подведоха да повярват на твърденията на Петър Бучков, който разбира се не даде никакви доказателства за твърденията си, че съм говорил неистини. Нека поправим това и видим все пак кой е говорил истината. Четем „Доклад от министъра на народната отбрана армейски генерал Добри Джуров и началника на Главното политическо управление на народната армия генерал-лейтенант Митко Митков“:
„Молим съгласието на отдел "Социална и  национална сигурност" на ЦК на БКП да бъдат изпратени на обучение във ВПА "В.И.Ленин" - СССР през 1984 г. следните офицери:

II.Висш академичен курс във ВПА "В.И.Ленин"-СССР

...

3.Подполковник инженер Стоимен Цветанов Стоименов - заместник-командир по политическата част, той и началник на политотдела на 1 мотострелкова дивизия.

 

Роден на 24 септември 1942 г. в с. Щърково, Пазарджишки окръг. Член на БКП от 1963 г. В БНА е офицер от 1965 г. Завършил е ВА "Г.С.Раковски" през 1977 г. На заеманата длъжност е от 1983 г." 


Г-н Петър Бучков, написахте, че съм излъгал като съм твърдял, че Стоимен Стоименов е завършил червената военно-политическа академия „В.И.Ленин“ в Москва ( https://www.novatarealnost.bg/index.php?id=53111848 ). В тази статия сте написали куп неистини и сте ми приписали твърдения, които никога не съм изрекъл или написал. За това ще се срещнем в съда - с Вас и със Стоимен Стоименов, който направи същото. В тази държава най-накрая хората трябва да се научат, че се носи отговорност за това, което се твърди. На мен ми струва огромни усилия и инвестиции да пиша текстовете си по начина, по който го правя – като доказвам всяка нещо, което твърдя с документи.

А сега да продължим с последната част от „сагата Стоименова“. Ето, виждате документи от Държавния военно-исторически архив във Велико Търново, които доказват, че президентския съветник Стоимен Стоименов все пак е завършил ВПА „В.И.Ленин“ в Москва в средата на 80-те години на миналия век. Молбата на министъра и началника на ГлПУНА е удовлетворена от отдел „Социална и национална сигурност“ на ЦК на БКП и другарят Стоимен Стоименов започва „образоването“ си в най-комунистическото място на света, в най-ретроградната и червена академия – военно-политическата. За това той получава съгласувано разрешение и от ЦК на ДКМС в лицето на Станка Шопова, тъй като в момента на заминаването си за Москва е началник на отдела за работа сред членовете на ДКМС при ГлПУНА. С какво се е занимавал в този отдел може да се види от факсимилетата по-долу. Четем "Докладна записка от майор инж. Стоимен Цветанов Стоименов, началник на отдела за работа сред членовете на ДКМС при ГлПУНА

 

ОТНОСНО: Изключването от ДКМС на трима комсомолци от комсомолското дружество при 3 тр /танкова рота/ на поделение 22330-Горна баня, за невключване в Общомладежкия димитровски поход, "Априлската линия на партията - мой дълг и отговорност". 


Вие си направете заключение какво означаваше в онези времена да Ви  изключат от Комсомола. На първо място пълна невъзможност да продължите образованието си в университет или висш институт. Нека защитниците на Стоимен Стоименов помислят върху това. Истината е, че този човек е служил като цербер на комунистическата власт в армията с всички, произтичащи от тази роля задължения и действия. 


Сега на ред отново е Росен Плевнелиев. Нека този път внимателно подбере съветника и секретаря си по национална сигурност, нека направи това с максимална отговорност към днешното членство на страната ни в НАТО и да не допуска да му бъдат имплантирани неясни субекти с комунистическо минало и зависимости. И да уволни най-после директора на Националната разузнавателна служба Драгомир Димитров.

 

Личното му кадрово дело, преведено на немски, в което се съдържат скандалните факти, че е разпитвал в поделение на МВР източногерманци, бягащи от „рая“ на Хонекер и ГЕСП в ГДР, вече е на бюрата на германския президент Йоахим Гаук и канцлера Ангела Меркел. Скоро ще му позвънят с полезни и директни въпроси. Нека поне веднъж български държавен глава се представи като европейски такъв по темата за мрачното наследство на комунистическите тайни служби. И да приложи пълномощията си.

 

Aнтон Тодоров

 

„Доклад от министъра на народната отбрана армейски генерал Добри Джуров и началника на Главното политическо управление на народната армия генерал-лейтенант Митко Митков“.

 

„Молим съгласието на отдел "Социална и  национална сигурност" на ЦК на БКП да бъдат изпратени на обучение във ВПА "В.И.Ленин" - СССР през 1984 г. следните офицери:

II.Висш академичен курс във ВПА "В.И.Ленин"-СССР

 

Подполковник инженер Стоимен Цветанов Стоименов

 

Молбата на министъра и началника на ГлПУНА е удовлетворена от отдел „Социална и национална сигурност“ на ЦК на БКП и другарят Стоимен Стоименов започва „образоването“ си в най-комунистическото място на света, в най-ретроградната и червена академия – военно-политическата.

 

Молбата на министъра и началника на ГлПУНА е удовлетворена от отдел „Социална и национална сигурност“ на ЦК на БКП и другарят Стоимен Стоименов започва „образоването“ си в най-комунистическото място на света, в най-ретроградната и червена академия – военно-политическата.

 

Докладна записка от майор инж. Стоимен Цветанов Стоименов, началник на отдела за работа сред членовете на ДКМС при ГлПУНА

ОТНОСНО: Изключването от ДКМС на трима комсомолци от комсомолското дружество при 3 тр /танкова рота/ на поделение 22330-Горна баня, за невключване в Общомладежкия димитровски поход, "Априлската линия на партията - мой дълг и отговорност".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 68| 30651 |25.04.2013 Сенки на храбреци и подлеци. М.Н. . 177| 40249 |22.04.2013 Прехвалената Държавна сигурност – нула способности, нула резултати . 35| 28217 |19.04.2013 Петък е... . 41| 31230 |15.04.2013 Омертата в магистратурата се пропуква

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads