Реклама / Ads
26| 47200 |23.08.2017 ГЛАСЪТ

За режима на Борисов новините срещу мафията винаги са „фалшиви”

.
Има цветни кутии, на които като натиснеш копчето – отвътре изскача я страшна тарантула, я еротична танцьорка. Закачени са на пружина, която ги изстрелва. Всяка партия разполага с такива кутии, за различни ситуации. ГЕРБ обаче водят на останалите.
 
Пружината изстреля в сряда Антон Тодоров, депутат от ГЕРБ, право в Нова тв. Пред Ани Цолова, наред с нападките срещу Корнелия Нинова и словесна мътилка за Цанков камък, той нарече сайта Фрог нюз „паричен”. Бил такъв, защото от сутрин до вечер, дори през нощта, защитавал банкера Цветан Василев и КТБ. Само че на Василев сметките са запорирани, а на Борисов и ГЕРБ все още не са, което означава, че да си депутат на Първия и негов центурион е доста парично занимание…

 

Идиот не можеш да станеш просто ей така. Трябва много да се потрудиш”. Ози Озбърн го е казал. Напълно съм съгласен с него. Вече 27 години наблюдаваме такъв процес в кутията с надписа за съединението и силата. Ози е от онези рокаджии, които освен световна слава като музикант, е отнесъл и цял океан груби шеги, обиди, лъжи и нападки. Особено след като отхапа главата на някакъв прилеп... В едно интервю той отговаря на критиците си така.

 

Съветваха ни (тогава Ози е на турне с Black Sabbath), като отидем в Сан Франиско, да си сложим цветя в косите. Такава била традицията. Когато се оказахме там, видях цветя и венци само на гробищата...”

 

Тодоров обясни още, че сайтът ни произвеждал „фалшиви новини” и даде пример с информациите за разследване и евентуален арест на Ахмед Доган. След което допълни строго, че от ГЕРБ пишели закон за „фалшивите новини”. Тръпки ме побиха...  

Цолова обаче взе че го попита, ако са фалшиви новините, защо Борисов, Доган и Пеевски един през друг ги коментират? Отговор не последва.

 

Фрог нюз е от първите медии, дали въможност на Тодоров да се изяви с коментари и анализи. Беше доста активен, дори се включи охотно в коледните ни купони. Доведе и жена си. Получаваше хонорарите си в срок. Един ден предложи текст за Иван Костов, в който цитираше някакви доноси на Държавна сигурност, че Костов „натискал студентки за секс във ВИИ „Карл Маркс””. Казах му, че няма да пуснем текст, в който за факти се пробутват доноси, вероятно целящи да злепоставят някого. Няма значение дали е Иван Костов или друг човек. Така сътрудничеството ни приключи. 

 

Припомням този епизод, за да стане ясно, че Фрог нюз невинаги е била „лоша” медия за Антон. Когато плащаше хонорари и канеше на безплатен купон, сайтът беше „най-добрият”. И тогава, и сега в екипа са петима журналисти. Но вече сме „паричен”...

 

Ще припомня и други наши „фалшивите новини”. Преди месец написахме, че Междуведомственият съвет по отбранителната индустрия и сигурност на доставките към Министерския съвет е взел решение за отнемане лиценза за търговия с оръжие и стоки с двойна употреба на фирма „Емко”. Наскачаха тогава медиите на един бойков партньор: нагнетявали сме напрежение с „фалшиви новини”. След седмица „фалшивите новини” станаха факт.

 

„Пеевски има апетити към фирми от ВПК” също е наша „фалшива новина”. Той отрече да има такива интереси. Публикувахме факти и доказателства.

 

Да видим сега какви новини ни предлага премиерът, този идол на гербаджии, антонтодоровци и немалко българи. Борисов се хвали напоследък, че кабинетът му е постигнал исторически 6% ръст на икономиката. Новина за шампанско, но фактите са други. През 2016 г. - 1 млрд бюджетен дефицит. 1 млрд по-малко чужди инвестиции от предишната година. 3 млрд евро дефицит по търговския баланс. За първото шестмесечие на 2017 г. външните инвестиции са по-малко с 400 млн от тези за същия период на м.г. Салдото на външната ни търговия е отрицателно. Каква е тогава новината на Борисов? Пружината не изстрелва дори еротичната танцьорка...

 

Борисов: „Цецка Цачева ще спечели изборите за президент, защото е класи над другите кандидати и няма да се налага да подавам оставка”. Е, наложи се. Освен това Цецка не е никаква класа. Дори за класна не става.

 

Борисов, няколко месеца по-късно: „Загубихме изборите за президент, защото така искахме”. Това е по Фройд, не по Антон...

 

Датата е 22 март, 2016 г., а мястото - Нова тв. Интервю с премиера.

Цитиирам:

 

Ние сме изпреварили румънците отдавна и във всяко едно отношение”. Фактите: Румъния произвежда годишно по 7200 евро на човек, а България - 5700 евро. Безработицата там е по-ниска. Освен това сме на последно място в ЕС по всички важни показатели и на първо по корупция, смъртност, болести, неграмотност, насилие и пр.

 

В България корупция по високите етажи на властта няма.

Фактите: "Алфа Рисърч": над 60% от българите са убедени, че корупцията расте. Евростат: България е най-корумпираната държава в ЕС.

 

Списъкът е отчайващо дълъг. Самият Антон Тодоров написа книга „Шайка - книга 1: Бойко, Росен, Цецо и другите”. В нея казва: „Бойко Борисов, Росен, Цецо, Лиляна, Цветелина, Аню... Четири години те управляваха България и я повлякоха към дъното. Говореха за морал, а самите тънеха в пороци и корупция. Работеха и живееха като "шайка" - персони, обединени от престъпна цел”.

 

Честит закон на ГЕРБ за „фалшивите новини”!

 

Във Фрог нюз не сме пророци, но знаем какво ще се случи с Антон след време. Вече се е случвало с други „механизми” на пружина.

 

Защитавали сме Цветан Василев, укорява Антон. Вярно е. Василев има грехове и грешки, които ще изкупува дълго и заслужено. Но не е осъден, а прокуратурата го нарича какъв ли не и повдига абсурдни обвинения на съпругата му и дъщеря му. Освен това  решението на банкера да огласи корупционни схеми по върховете и мафиотските действия на управляващи заслужава подкрепа. Когато в тази държава ти налагат да избираш дали да си част от мафиотския модел Кой или да воюваш с него – е добре да се посъветваш със съвестта си. Аз съм го направил.  И понасям последиците: повдигане на обвинения от прокуратурата, 3-годишна проверка от НАП, полицаи, които разпитват съседи за гостите ми и "моралния ми облик"... Други пък ги канят за депутати и трябва да се отплащат. Въпрос на ценности.

 

Василев си има адвокати. Има и разследване по закона „Магнитски” в САЩ. Ние разкриваме факти около фалита на КТБ, които институциите и мафията се опитват да скрият. Това ни прави „лоши”.

 

А ето и две „фалшиви новини”, които Фрог нюз подарява на законотворците от ГЕРБ, неговото ръководство и на цялото прогресивно задкулисие:

 

1. Има трети човек - освен Цацаров и Пеевски, - в папките по разследването „Магнитски”. Високопоставен е и е затънал до уши в корупция и бандитски схеми.

 

2. Човек от Топ 4, по скалата на управляващите, е искал тайна среща с Цветан Василев. Трябвало да обсъдят много, много важни неща. Борисов не е уведомен.  

Ще завърша с Ози, с когото и започнах: „Когато се издигаш нагоре, срещаш много хора. Не ги обиждай, защото ще срещнеш същите хора и когато падаш ...  

 

И най-важното: Докато този режим не падне или не бъде свален, всички новини, които не обслужват мафията, ще бъдат с етикет „фалшиви”.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 28673 |22.08.2017 Свински войни.* Похарчи ли Борисов Пеевски? Доган. . 17| 25390 |19.08.2017 Защо трябва да чистим дебелото черво след изявления на Борисов . 9| 13650 |11.08.2017 Ким Чен Ун срещу Тръмп – рибарски гемии срещу атомни подводници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads