Реклама / Ads
21| 9779 |04.09.2019 ГЛАСЪТ

Русо гладно няма - битката за София

.
Прическата на жената е много важно нещо. Това бе първото нещо, което научихме през първия ден от сблъсъка между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова. Темата стана водеща след изказване на премиера по повод опитите на слугинажен сайт да рови къде и срещу каква сума Манолова си прави прическите.
 

От думите на Борисов стана ясно също, че Менда Стоянова от ГЕРБ е с мазна коса, а мачлетата за премиера са това, което са прическите за първите дами в партията му. Той самият се подстригвал сам, защото нямало много за подстригване…

 

Така с шеги и закачки започна надпреварата за София. Те обаче не успяха да прикрият напрежението. Борисов не се стърпя и подчерта, че в ГЕРБ искали да отмъстят на Манолова за скандала „Костинброд“, но той ги възпрял. Каза още, че „на Мая съм помагал повече, отколкото да Данчето Фандъкова“. Възниква въпрос: Защо го е правил? Защо Мая му е била по-скъпа от Данчето? И ако и е помагал досега, какво му пречи да продължи да го прави и ако тя стане кмет?






Още не знаем с какъв екип ще воюва Фандъкова за трети мандат, но този на Манолова вече е на сцената. Прави впечатление присъствието на хора, свързани с царската партия НДСВ. „Жълтите“ обаче претърпяха няколко изборни неуспеха и проектът на Симеон (и кукловодите зад него) се сви до микроскопична субстанция в политическата лаборатория. Колко енергия могат да вдъхнат такива хора на Манолова - предстои да видим. Оптимизмът ще е пресилен… БСП нямат друг вариант, освен да подкрепят своята съпартийка. Дали с отвращение или без, не е от голямо значение. Да не забравяме, че те се провалиха с две силни кандидатури – на финансиста Стоян Александров и тази на Татяна Дончева. Силни личности, но слаба, невзрачна подкрепа. Дали този път Корнелия Нинова ще успее да убеди своите, че победата ще е ренесанс, а провалът – мъчителна смърт?

 

ГЕРБ не са в по-добра позиция. Загубата на София ще е мрачен провал в много отношения. Най-вече в психологично, защото Цветан Цветанов ще е натрил носовете на противниците си в партията. Не се заблуждавайте, че и той, и тези като него в ГЕРБ, боравят с възвишени категории и цивилизационни ценности. Става дума за себелюбие до нарцисизъм, власт и отмъщение. Трите движещи мотива на партийния кариерист. Борисов е наясно, затова кандидатурата на Манолова го нервира. Освен това знае, че настроенията срещу Фандъкова в София са сериозно препятствие пред победата. Знае също и защо е така, но не може да се изправи срещу задкулисието. Самото задкулисие вече може да е заложило на стилната прическа на Мая Манолова. Фандъкова ще замине я посланик, я на някой друг почетен пост.

 

Кукловодите и Манолова се познават отдавна. Може и да намерят общ език.






Не са за подценяване и другите кандидати - на „Да, България“ арх. Борислав Игнатов, на Спаси София Борис Бонев и бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева. Всеки от тях ще вземе своя дял от протестния вот.

 

На това разчита Борисов, който познава ситуацията в София. Освен това умее да сключва сделки и да убеждава партийни лидери да му пристанат. Те не се и дърпат много…

 

Известен коафьор стана малко по-известен защото даде експертно мнение за прическите на Манолова и Фандъкова. Даде съвет на лидерката на БСП да омекоти черния цвят – оказа се, че вече го е направила.

 

Жените в политиката полагат сериозни грижи за косите си. Човешко е да си суетен. Но това е лесната част. Трудната е умението да се съчетаят косата с възможностите.

 

Доли Партън беше казала в едно интервю: Надявам се, че хората все пак са наясно, че под косата има мозък, а зад гърдите – сърце.

 

В България има друг лаф: Русо гладно няма.

 

Коафьорът каза, че било модно сега късо и русо. Хубаво, няма ли най-сетне на мода да дойде справедливо и некорумпирано?

 

Борис Петков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 10791 |27.08.2019 Имаме си прокуратура, Пеевски, ЛАПКА и африканска чума дори, но си нямаме свобода! . 25| 12613 |24.06.2019 По качество на бунтовете и бирата няма да ги стигнем чехите . 8| 8887 |01.03.2019 Гавра! Милиони потънали в Правителствена и от лошо управление, но няма пари за медсестрите . 9| 15126 |28.11.2018 Няма лобисти в парламента?! Така ли, г-жо Караянчева?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads